Studenterkage alá studenterbrød

Bag en studenterkage til sommerens studenter. Kagen minder om bagerens studenterbrød, så det kan vist ikke passe bedre sammen. Studenterkagen er formet som et S for student, men du kan selvfølgelig selv vælge bogstav og form.

Bliver du selv eller dit barn student, kan du glæde dine gæster med denne skønne studenterkage. Den er nem at bage, så alle kan være med. Opskriften er udviklet af Ditte Julie, der har nusset omkring pynt og udseende på kagen. Studenterkagen smager af det klassiske studenterbrød, som alle kan lide. Kagen kan selvfølgelig også sagtens spises på andre tider af året og i andre anledninger. Den smager nemlig super skønt.

Se opskrift
studenterkage

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Studenterkage alá studenterbrød: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel 
60 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
1 øko citron, skallen heraf
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Kagemasse
60 g smuttede, mandler
350 g kagerester (evt. sandkage eller chokoladekage)
3,5 spsk god brombær/blåbær/solbær marmelade
2 spsk god kakao
2 spsk portvin
Frysetørret solbærstøv

Pynt
125 g flormelis
lidt vand
75 g ren rå marcipan
sort og hvid pastafarve
guld kugler
friske brombær og blåbær

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vanilje, citronskal og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Udrul dejen i 2 mm tykkelse og skær 2 store S’er ud af dejen (ca. 28 cm højde og 14 cm brede). Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 15-17 min. Lad bundene køle af.

Kagemasse

  1. Blend mandlerne fint.
  2. Smuldr kageresterne og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen til det en ensartet masse.
  3. Glat overfladen og stil kagemassen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  4. Tril ca. 12 romkugler á 50 gram stykket og tril dem derefter i solbærstøv. Placer et S på et fad og placer romkuglerne på S’et.

Pynt

  1. Rør flormelis og vand sammen til en glasur, og smør det ud over det andet S. Placer S’et oven på romkuglerne.
  2. Indfarv 50 g marcipan i hvid og 25 g marcipan i sort, og form det til små studenterhuer.
  3. Pynt toppen af din studenterkage med friske bær, studenterhuer og guldkugler.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.