Sådan gør du
Mørdej
- Smuldr hvedemel, flormelis, vanilje, citronskal og blødt smør til det minder om brødkrummer.
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
- Udrul dejen i 2 mm tykkelse og skær 2 store S’er ud af dejen (ca. 28 cm højde og 14 cm brede). Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 15-17 min. Lad bundene køle af.
Kagemasse
- Blend mandlerne fint.
- Smuldr kageresterne og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen til det en ensartet masse.
- Glat overfladen og stil kagemassen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
- Tril ca. 12 romkugler á 50 gram stykket og tril dem derefter i solbærstøv. Placer et S på et fad og placer romkuglerne på S’et.
Pynt
- Rør flormelis og vand sammen til en glasur, og smør det ud over det andet S. Placer S’et oven på romkuglerne.
- Indfarv 50 g marcipan i hvid og 25 g marcipan i sort, og form det til små studenterhuer.
- Pynt toppen af din studenterkage med friske bær, studenterhuer og guldkugler.