Studenterkage alá studenterbrød

Bag en studenterkage til sommerens studenter. Kagen minder om bagerens studenterbrød, så det kan vist ikke passe bedre sammen. Studenterkagen er formet som et S for student, men du kan selvfølgelig selv vælge bogstav og form.

Bliver du selv eller dit barn student, kan du glæde dine gæster med denne skønne studenterkage. Den er nem at bage, så alle kan være med. Opskriften er udviklet af Ditte Julie, der har nusset omkring pynt og udseende på kagen. Studenterkagen smager af det klassiske studenterbrød, som alle kan lide. Kagen kan selvfølgelig også sagtens spises på andre tider af året og i andre anledninger. Den smager nemlig super skønt.

Se opskrift
studenterkage

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Studenterkage alá studenterbrød: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel 
60 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
1 øko citron, skallen heraf
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Kagemasse
60 g smuttede, mandler
350 g kagerester (evt. sandkage eller chokoladekage)
3,5 spsk god brombær/blåbær/solbær marmelade
2 spsk god kakao
2 spsk portvin
Frysetørret solbærstøv

Pynt
125 g flormelis
lidt vand
75 g ren rå marcipan
sort og hvid pastafarve
guld kugler
friske brombær og blåbær

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vanilje, citronskal og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Udrul dejen i 2 mm tykkelse og skær 2 store S’er ud af dejen (ca. 28 cm højde og 14 cm brede). Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 15-17 min. Lad bundene køle af.

Kagemasse

  1. Blend mandlerne fint.
  2. Smuldr kageresterne og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen til det en ensartet masse.
  3. Glat overfladen og stil kagemassen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  4. Tril ca. 12 romkugler á 50 gram stykket og tril dem derefter i solbærstøv. Placer et S på et fad og placer romkuglerne på S’et.

Pynt

  1. Rør flormelis og vand sammen til en glasur, og smør det ud over det andet S. Placer S’et oven på romkuglerne.
  2. Indfarv 50 g marcipan i hvid og 25 g marcipan i sort, og form det til små studenterhuer.
  3. Pynt toppen af din studenterkage med friske bær, studenterhuer og guldkugler.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.