Studenterkage alá studenterbrød

Bag en studenterkage til sommerens studenter. Kagen minder om bagerens studenterbrød, så det kan vist ikke passe bedre sammen. Studenterkagen er formet som et S for student, men du kan selvfølgelig selv vælge bogstav og form.

Bliver du selv eller dit barn student, kan du glæde dine gæster med denne skønne studenterkage. Den er nem at bage, så alle kan være med. Opskriften er udviklet af Ditte Julie, der har nusset omkring pynt og udseende på kagen. Studenterkagen smager af det klassiske studenterbrød, som alle kan lide. Kagen kan selvfølgelig også sagtens spises på andre tider af året og i andre anledninger. Den smager nemlig super skønt.

Se opskrift
studenterkage

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Studenterkage alá studenterbrød: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel 
60 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
1 øko citron, skallen heraf
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Kagemasse
60 g smuttede, mandler
350 g kagerester (evt. sandkage eller chokoladekage)
3,5 spsk god brombær/blåbær/solbær marmelade
2 spsk god kakao
2 spsk portvin
Frysetørret solbærstøv

Pynt
125 g flormelis
lidt vand
75 g ren rå marcipan
sort og hvid pastafarve
guld kugler
friske brombær og blåbær

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vanilje, citronskal og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Udrul dejen i 2 mm tykkelse og skær 2 store S’er ud af dejen (ca. 28 cm højde og 14 cm brede). Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 15-17 min. Lad bundene køle af.

Kagemasse

  1. Blend mandlerne fint.
  2. Smuldr kageresterne og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen til det en ensartet masse.
  3. Glat overfladen og stil kagemassen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  4. Tril ca. 12 romkugler á 50 gram stykket og tril dem derefter i solbærstøv. Placer et S på et fad og placer romkuglerne på S’et.

Pynt

  1. Rør flormelis og vand sammen til en glasur, og smør det ud over det andet S. Placer S’et oven på romkuglerne.
  2. Indfarv 50 g marcipan i hvid og 25 g marcipan i sort, og form det til små studenterhuer.
  3. Pynt toppen af din studenterkage med friske bær, studenterhuer og guldkugler.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.