Studenterkage alá studenterbrød

Bag en studenterkage til sommerens studenter. Kagen minder om bagerens studenterbrød, så det kan vist ikke passe bedre sammen. Studenterkagen er formet som et S for student, men du kan selvfølgelig selv vælge bogstav og form.

Bliver du selv eller dit barn student, kan du glæde dine gæster med denne skønne studenterkage. Den er nem at bage, så alle kan være med. Opskriften er udviklet af Ditte Julie, der har nusset omkring pynt og udseende på kagen. Studenterkagen smager af det klassiske studenterbrød, som alle kan lide. Kagen kan selvfølgelig også sagtens spises på andre tider af året og i andre anledninger. Den smager nemlig super skønt.

Se opskrift
studenterkage

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Studenterkage alá studenterbrød: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel 
60 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
1 øko citron, skallen heraf
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Kagemasse
60 g smuttede, mandler
350 g kagerester (evt. sandkage eller chokoladekage)
3,5 spsk god brombær/blåbær/solbær marmelade
2 spsk god kakao
2 spsk portvin
Frysetørret solbærstøv

Pynt
125 g flormelis
lidt vand
75 g ren rå marcipan
sort og hvid pastafarve
guld kugler
friske brombær og blåbær

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vanilje, citronskal og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Udrul dejen i 2 mm tykkelse og skær 2 store S’er ud af dejen (ca. 28 cm højde og 14 cm brede). Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 15-17 min. Lad bundene køle af.

Kagemasse

  1. Blend mandlerne fint.
  2. Smuldr kageresterne og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen til det en ensartet masse.
  3. Glat overfladen og stil kagemassen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  4. Tril ca. 12 romkugler á 50 gram stykket og tril dem derefter i solbærstøv. Placer et S på et fad og placer romkuglerne på S’et.

Pynt

  1. Rør flormelis og vand sammen til en glasur, og smør det ud over det andet S. Placer S’et oven på romkuglerne.
  2. Indfarv 50 g marcipan i hvid og 25 g marcipan i sort, og form det til små studenterhuer.
  3. Pynt toppen af din studenterkage med friske bær, studenterhuer og guldkugler.

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.