Studenterkage alá studenterbrød

Bag en studenterkage til sommerens studenter. Kagen minder om bagerens studenterbrød, så det kan vist ikke passe bedre sammen. Studenterkagen er formet som et S for student, men du kan selvfølgelig selv vælge bogstav og form.

Bliver du selv eller dit barn student, kan du glæde dine gæster med denne skønne studenterkage. Den er nem at bage, så alle kan være med. Opskriften er udviklet af Ditte Julie, der har nusset omkring pynt og udseende på kagen. Studenterkagen smager af det klassiske studenterbrød, som alle kan lide. Kagen kan selvfølgelig også sagtens spises på andre tider af året og i andre anledninger. Den smager nemlig super skønt.

Se opskrift
studenterkage

Køkkentid
1 time

Ventetid
1 t 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Studenterkage alá studenterbrød: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel 
60 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
1 øko citron, skallen heraf
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Kagemasse
60 g smuttede, mandler
350 g kagerester (evt. sandkage eller chokoladekage)
3,5 spsk god brombær/blåbær/solbær marmelade
2 spsk god kakao
2 spsk portvin
Frysetørret solbærstøv

Pynt
125 g flormelis
lidt vand
75 g ren rå marcipan
sort og hvid pastafarve
guld kugler
friske brombær og blåbær

Sådan gør du

Mørdej

  1. Smuldr hvedemel, flormelis, vanilje, citronskal og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Udrul dejen i 2 mm tykkelse og skær 2 store S’er ud af dejen (ca. 28 cm højde og 14 cm brede). Bag dem ved 190°C varmluft i ca. 15-17 min. Lad bundene køle af.

Kagemasse

  1. Blend mandlerne fint.
  2. Smuldr kageresterne og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør det hele sammen til det en ensartet masse.
  3. Glat overfladen og stil kagemassen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.
  4. Tril ca. 12 romkugler á 50 gram stykket og tril dem derefter i solbærstøv. Placer et S på et fad og placer romkuglerne på S’et.

Pynt

  1. Rør flormelis og vand sammen til en glasur, og smør det ud over det andet S. Placer S’et oven på romkuglerne.
  2. Indfarv 50 g marcipan i hvid og 25 g marcipan i sort, og form det til små studenterhuer.
  3. Pynt toppen af din studenterkage med friske bær, studenterhuer og guldkugler.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.