Studenterbrød – Bageblanding

Studenterbrød kan ses som en luksusudgave af romkugler. Smurt på en sprød mørdejsbund og toppet med sød glasur og frysetørrede hindbær. En skøn kombination, som er svær ikke at elske.

Vi har gjort det endnu nemmere for dig at bage dit eget studenterbrød. Opskriften er nemlig lavet med vores Romkugler Bageblanding, der gør det let at lave hjemmelavet romkuglemasse. Kagen smager ligesom du kender den, nemlig sødt, blødt og sprødt på samme tid. Bag kagen til studenterne, eller spis den når du drømmer om søde sager. Hvem elsker ikke et godt studenterbrød?

Se opskrift
studenterbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Studenterbrød – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

8-10 stykker

Kagefyld:
1 pakke Valsemøllen Romkugler Bageblanding
1 spsk. Hindbær marmelade

Mørdej:
150g Valsemøllen Kage Hvedemel
50g flormelis
75g koldt smør
1 æg

Glasur:
150g flormelis
1,5 æggehvide
Frysetørret hindbær

Sådan gør du

Kagefyld:

  1. Tilbered romkuglemassen som anført bag på pakken eller på Valsemøllen Romkugler
  2. Lad kagemassen køle helt ned, inden hindbærmarmelade røres i kagemassen

Mørdej:

  1. Bland Kage Hvedemel med flormelis
  2. Skær smøren i tern og smuldr det i melet til det ligner fint revet ost
  3. Pisk ægget sammen, og tilsæt det til mørdejen lidt ad gangen, imens dejen æltes sammen
  4. Stil mørdejen på køl, gerne fryseren i 30 min så den lettere kan rulles ud
  5. Rul mørdejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. 0,5-1 cm
  6. Bag mørdejsbunden på en bageplade beklædt med bagepapir i ovnen ved 175°C almindelig ovn i ca. 15 min eller til mørdejen er gennembagt og meget let lysebrun i kanterne
  7. Lad mørdejsbunden køle ned

Glasur:

  1. Pisk flormelis med æggehvider til det får en cremet konsistens uden klumper
  2. Fordel romkugle massen over mørdejen i et jævnt lag
  3. Fordel glasuren udover romkuglemassen og drys med frysetørret hindbær
  4. Stil gerne dit studenterbrød på køl igen inden den skæres ud i passende kagestykker

Et godt tip: Denne opskrift på studenterbrød er bagt med vores Romkugle Bageblanding. Hvis du har mod på at bage et mere utraditionelt studenterbrød helt fra bunden, kan du også prøve vores Studenterkage alá studenterbrød. Begge kager passer perfekt til studentergildet eller når du har lyst til lidt sødt.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.