Studenterbrød – Bageblanding

Studenterbrød kan ses som en luksusudgave af romkugler. Smurt på en sprød mørdejsbund og toppet med sød glasur og frysetørrede hindbær. En skøn kombination, som er svær ikke at elske.

Vi har gjort det endnu nemmere for dig at bage dit eget studenterbrød. Opskriften er nemlig lavet med vores Romkugler Bageblanding, der gør det let at lave hjemmelavet romkuglemasse. Kagen smager ligesom du kender den, nemlig sødt, blødt og sprødt på samme tid. Bag kagen til studenterne, eller spis den når du drømmer om søde sager. Hvem elsker ikke et godt studenterbrød?

Se opskrift
studenterbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Studenterbrød – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

8-10 stykker

Kagefyld:
1 pakke Valsemøllen Romkugler Bageblanding
1 spsk. Hindbær marmelade

Mørdej:
150g Valsemøllen Kage Hvedemel
50g flormelis
75g koldt smør
1 æg

Glasur:
150g flormelis
1,5 æggehvide
Frysetørret hindbær

Sådan gør du

Kagefyld:

  1. Tilbered romkuglemassen som anført bag på pakken eller på Valsemøllen Romkugler
  2. Lad kagemassen køle helt ned, inden hindbærmarmelade røres i kagemassen

Mørdej:

  1. Bland Kage Hvedemel med flormelis
  2. Skær smøren i tern og smuldr det i melet til det ligner fint revet ost
  3. Pisk ægget sammen, og tilsæt det til mørdejen lidt ad gangen, imens dejen æltes sammen
  4. Stil mørdejen på køl, gerne fryseren i 30 min så den lettere kan rulles ud
  5. Rul mørdejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. 0,5-1 cm
  6. Bag mørdejsbunden på en bageplade beklædt med bagepapir i ovnen ved 175°C almindelig ovn i ca. 15 min eller til mørdejen er gennembagt og meget let lysebrun i kanterne
  7. Lad mørdejsbunden køle ned

Glasur:

  1. Pisk flormelis med æggehvider til det får en cremet konsistens uden klumper
  2. Fordel romkugle massen over mørdejen i et jævnt lag
  3. Fordel glasuren udover romkuglemassen og drys med frysetørret hindbær
  4. Stil gerne dit studenterbrød på køl igen inden den skæres ud i passende kagestykker

Et godt tip: Denne opskrift på studenterbrød er bagt med vores Romkugle Bageblanding. Hvis du har mod på at bage et mere utraditionelt studenterbrød helt fra bunden, kan du også prøve vores Studenterkage alá studenterbrød. Begge kager passer perfekt til studentergildet eller når du har lyst til lidt sødt.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.