Rugtella – hjemmelavet nutella på rugbrød

Rugtella, en smørbar hjemmelavet nutella lavet på rugbrød, havredrik og chokolade. Brug dine rugbrødsrester på en ny og sjov måde, og server en lækker, cremet rugtella til brunchbordet, eller hvis dine børn, eller dig selv, har brug for lidt eftermiddagssødt. Hjemmelavet nutella er ikke så svært at lave, som man skulle tro, og med brug af rugbrødsrester kan du lave et sjovt twist på den klassiske nutella.

Vores opskrift er et godt alternativ til at få brugt alle dine rugbrødsrester på, og hvis du er typen, der altid smider dine endeskiver ud, vil vi anbefale, at du løbende gemmer dem i din fryser, så du nemt og hurtigt kan lave denne skønne rugtella.

Find flere madspildsopskrifter her. 

Se opskrift
rugtella opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 glas

200 g rugbrød (kan være rugbrødsrester)
20 g smør
5 dl havredrik
50 g rørsukker
87,5 g chokolade efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet i skiver, og fordel dem på en bageplade. Vælg gerne et rugbrød uden frø og grove kerne, da det kan være svært at få dem blendet helt ud.
  2. Skær smør i tern, og fordel det udover rugbrødsskiverne.
  3. Rist rugbrødet i ovnen ved 180°C i ca. 25 min. eller indtil skiverne er sprøde og gyldne.
  4. Bring rørsukker, havredrik og det ristede rugbrød  i kog, og lad massen simre ved svag varme i 12 min.
  5. Blend massen, mens den stadig er varm. Tilsæt chokolade i blenderen, og blend det til en glat og cremet smørbar rugtella. Gå med en mørk chokolade, hvis du ønsker en mere bitter smag.
  6. Sigt din rugtella gennem en sig, hvis du ønsker en finere rugtella.

Et godt tip: Gem løbende dine rugbrødsrester og evt. endeskiver i fryseren, og brug dine rester til at lave denne lækre, cremet rugtella.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.