Rugtella – hjemmelavet nutella på rugbrød

Rugtella, en smørbar hjemmelavet nutella lavet på rugbrød, havredrik og chokolade. Brug dine rugbrødsrester på en ny og sjov måde, og server en lækker, cremet rugtella til brunchbordet, eller hvis dine børn, eller dig selv, har brug for lidt eftermiddagssødt. Hjemmelavet nutella er ikke så svært at lave, som man skulle tro, og med brug af rugbrødsrester kan du lave et sjovt twist på den klassiske nutella.

Vores opskrift er et godt alternativ til at få brugt alle dine rugbrødsrester på, og hvis du er typen, der altid smider dine endeskiver ud, vil vi anbefale, at du løbende gemmer dem i din fryser, så du nemt og hurtigt kan lave denne skønne rugtella.

Find flere madspildsopskrifter her. 

Se opskrift
rugtella opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 glas

200 g rugbrød (kan være rugbrødsrester)
20 g smør
5 dl havredrik
50 g rørsukker
87,5 g chokolade efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet i skiver, og fordel dem på en bageplade. Vælg gerne et rugbrød uden frø og grove kerne, da det kan være svært at få dem blendet helt ud.
  2. Skær smør i tern, og fordel det udover rugbrødsskiverne.
  3. Rist rugbrødet i ovnen ved 180°C i ca. 25 min. eller indtil skiverne er sprøde og gyldne.
  4. Bring rørsukker, havredrik og det ristede rugbrød  i kog, og lad massen simre ved svag varme i 12 min.
  5. Blend massen, mens den stadig er varm. Tilsæt chokolade i blenderen, og blend det til en glat og cremet smørbar rugtella. Gå med en mørk chokolade, hvis du ønsker en mere bitter smag.
  6. Sigt din rugtella gennem en sig, hvis du ønsker en finere rugtella.

Et godt tip: Gem løbende dine rugbrødsrester og evt. endeskiver i fryseren, og brug dine rester til at lave denne lækre, cremet rugtella.