Fremgangsmåde
- Skær rugbrødet i skiver, og fordel dem på en bageplade. Vælg gerne et rugbrød uden frø og grove kerne, da det kan være svært at få dem blendet helt ud.
- Skær smør i tern, og fordel det udover rugbrødsskiverne.
- Rist rugbrødet i ovnen ved 180°C i ca. 25 min. eller indtil skiverne er sprøde og gyldne.
- Bring rørsukker, havredrik og det ristede rugbrød i kog, og lad massen simre ved svag varme i 12 min.
- Blend massen, mens den stadig er varm. Tilsæt chokolade i blenderen, og blend det til en glat og cremet smørbar rugtella. Gå med en mørk chokolade, hvis du ønsker en mere bitter smag.
- Sigt din rugtella gennem en sig, hvis du ønsker en finere rugtella.
Et godt tip: Gem løbende dine rugbrødsrester og evt. endeskiver i fryseren, og brug dine rester til at lave denne lækre, cremet rugtella.