Rugtella – hjemmelavet nutella på rugbrød

Rugtella, en smørbar hjemmelavet nutella lavet på rugbrød, havredrik og chokolade. Brug dine rugbrødsrester på en ny og sjov måde, og server en lækker, cremet rugtella til brunchbordet, eller hvis dine børn, eller dig selv, har brug for lidt eftermiddagssødt. Hjemmelavet nutella er ikke så svært at lave, som man skulle tro, og med brug af rugbrødsrester kan du lave et sjovt twist på den klassiske nutella.

Vores opskrift er et godt alternativ til at få brugt alle dine rugbrødsrester på, og hvis du er typen, der altid smider dine endeskiver ud, vil vi anbefale, at du løbende gemmer dem i din fryser, så du nemt og hurtigt kan lave denne skønne rugtella.

Find flere madspildsopskrifter her. 

Se opskrift
rugtella opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 glas

200 g rugbrød (kan være rugbrødsrester)
20 g smør
5 dl havredrik
50 g rørsukker
87,5 g chokolade efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet i skiver, og fordel dem på en bageplade. Vælg gerne et rugbrød uden frø og grove kerne, da det kan være svært at få dem blendet helt ud.
  2. Skær smør i tern, og fordel det udover rugbrødsskiverne.
  3. Rist rugbrødet i ovnen ved 180°C i ca. 25 min. eller indtil skiverne er sprøde og gyldne.
  4. Bring rørsukker, havredrik og det ristede rugbrød  i kog, og lad massen simre ved svag varme i 12 min.
  5. Blend massen, mens den stadig er varm. Tilsæt chokolade i blenderen, og blend det til en glat og cremet smørbar rugtella. Gå med en mørk chokolade, hvis du ønsker en mere bitter smag.
  6. Sigt din rugtella gennem en sig, hvis du ønsker en finere rugtella.

Et godt tip: Gem løbende dine rugbrødsrester og evt. endeskiver i fryseren, og brug dine rester til at lave denne lækre, cremet rugtella.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.