Rugtella – hjemmelavet nutella på rugbrød

Rugtella, en smørbar hjemmelavet nutella lavet på rugbrød, havredrik og chokolade. Brug dine rugbrødsrester på en ny og sjov måde, og server en lækker, cremet rugtella til brunchbordet, eller hvis dine børn, eller dig selv, har brug for lidt eftermiddagssødt. Hjemmelavet nutella er ikke så svært at lave, som man skulle tro, og med brug af rugbrødsrester kan du lave et sjovt twist på den klassiske nutella.

Vores opskrift er et godt alternativ til at få brugt alle dine rugbrødsrester på, og hvis du er typen, der altid smider dine endeskiver ud, vil vi anbefale, at du løbende gemmer dem i din fryser, så du nemt og hurtigt kan lave denne skønne rugtella.

Find flere madspildsopskrifter her. 

Se opskrift
rugtella opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugtella – hjemmelavet nutella på rugbrød: 2 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 glas

200 g rugbrød (kan være rugbrødsrester)
20 g smør
5 dl havredrik
50 g rørsukker
87,5 g chokolade efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet i skiver, og fordel dem på en bageplade. Vælg gerne et rugbrød uden frø og grove kerne, da det kan være svært at få dem blendet helt ud.
  2. Skær smør i tern, og fordel det udover rugbrødsskiverne.
  3. Rist rugbrødet i ovnen ved 180°C i ca. 25 min. eller indtil skiverne er sprøde og gyldne.
  4. Bring rørsukker, havredrik og det ristede rugbrød  i kog, og lad massen simre ved svag varme i 12 min.
  5. Blend massen, mens den stadig er varm. Tilsæt chokolade i blenderen, og blend det til en glat og cremet smørbar rugtella. Gå med en mørk chokolade, hvis du ønsker en mere bitter smag.
  6. Sigt din rugtella gennem en sig, hvis du ønsker en finere rugtella.

Et godt tip: Gem løbende dine rugbrødsrester og evt. endeskiver i fryseren, og brug dine rester til at lave denne lækre, cremet rugtella.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.