Rugtella – hjemmelavet nutella på rugbrød

Rugtella, en smørbar hjemmelavet nutella lavet på rugbrød, havredrik og chokolade. Brug dine rugbrødsrester på en ny og sjov måde, og server en lækker, cremet rugtella til brunchbordet, eller hvis dine børn, eller dig selv, har brug for lidt eftermiddagssødt. Hjemmelavet nutella er ikke så svært at lave, som man skulle tro, og med brug af rugbrødsrester kan du lave et sjovt twist på den klassiske nutella.

Vores opskrift er et godt alternativ til at få brugt alle dine rugbrødsrester på, og hvis du er typen, der altid smider dine endeskiver ud, vil vi anbefale, at du løbende gemmer dem i din fryser, så du nemt og hurtigt kan lave denne skønne rugtella.

Find flere madspildsopskrifter her. 

Se opskrift
rugtella opskrift

Køkkentid
10 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 glas

200 g rugbrød (kan være rugbrødsrester)
20 g smør
5 dl havredrik
50 g rørsukker
87,5 g chokolade efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Skær rugbrødet i skiver, og fordel dem på en bageplade. Vælg gerne et rugbrød uden frø og grove kerne, da det kan være svært at få dem blendet helt ud.
  2. Skær smør i tern, og fordel det udover rugbrødsskiverne.
  3. Rist rugbrødet i ovnen ved 180°C i ca. 25 min. eller indtil skiverne er sprøde og gyldne.
  4. Bring rørsukker, havredrik og det ristede rugbrød  i kog, og lad massen simre ved svag varme i 12 min.
  5. Blend massen, mens den stadig er varm. Tilsæt chokolade i blenderen, og blend det til en glat og cremet smørbar rugtella. Gå med en mørk chokolade, hvis du ønsker en mere bitter smag.
  6. Sigt din rugtella gennem en sig, hvis du ønsker en finere rugtella.

Et godt tip: Gem løbende dine rugbrødsrester og evt. endeskiver i fryseren, og brug dine rester til at lave denne lækre, cremet rugtella.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.