Vegansk pærekage

Vegansk pærekage eller pærebrød er en lækker kombination af sød frugt og krydret brød ala sandkage.

Forestil dig duften af denne kage med varme noter af blandt andet vanilje, kanel, ingefær og nelliker. Selvom kagen er vegansk, smager den skønt og syndigt, og har en skøn svampet konsistens. Den er lækker med en kop kaffe eller te om morgenen, til eftermiddagsteen eller til efterårsbrunchen. Husk, at du skal bruge pærer, som er modne, men ikke så modne, at de bliver maste. Vælg en form, hvor dine pærer kan stå oprejst, så du får en flot snit, når du skærer i kagen.

Se opskrift
vegansk pærekage

Køkkentid
15 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 brød

Pochedrede pærer:
3 pærer
1 spsk frisk ingefær
Skallen fra 1 citron
3 spsk ahornsirup

Våde ingredienser:
5 dl havremælk
2 tsk æbleeddike
2 dl æblemos
3 dl brun farin
2 spsk kokossirup
1 dl smeltet kokosolie

Tørre ingredienser:
8 dl Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 ½ spsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk nelliker
1 tsk allehånde
1 tsk kardemomme
1 tsk muskatnød
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker

Glasur:
3 dl flormelis
Appelsinsaft

Sådan gør du

  1. Tænd oven på 190 C.
  2. Skræl pærerne og skær bunden af, så de kan stå oprejst uden at vælte.
  3. Riv ingefæren og kom den i en lille gryde sammen med citronskal og ahornsirup.
  4. Når blandingen bobler tilføjes pærerne og der hældes kogende vand over dem, indtil de er dækket.
  5. Lad dem simre i 7-8 minutter og tag dem derefter op af vandet.
  6. Bland havremælk og æbleeddike i en skål.
  7. Bland de andre våde ingredienser i en anden skål og rør mælkeblandingen i.
  8. Bland i en anden skål alle de tørre ingredienser.
  9. Bland nu de våde og de tørre ingredienser og rør godt sammen.
  10. Kom dejen over i en brødform, som du enten har smurt med plantebaseret smør eller foret med bagepapir.
  11. Placer de tre pærer i formen, så de står op.
  12. Bag i 60 minutter og lad kagen køle helt af, før du fjerner den fra formen.
  13. Bland flormelis og appelsinsaft for at lave glasuren. Hæld den på kagen, når den er helt kold.
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.