Vegansk pærekage

Vegansk pærekage eller pærebrød er en lækker kombination af sød frugt og krydret brød ala sandkage.

Forestil dig duften af denne kage med varme noter af blandt andet vanilje, kanel, ingefær og nelliker. Selvom kagen er vegansk, smager den skønt og syndigt, og har en skøn svampet konsistens. Den er lækker med en kop kaffe eller te om morgenen, til eftermiddagsteen eller til efterårsbrunchen. Husk, at du skal bruge pærer, som er modne, men ikke så modne, at de bliver maste. Vælg en form, hvor dine pærer kan stå oprejst, så du får en flot snit, når du skærer i kagen.

Se opskrift
vegansk pærekage

Køkkentid
15 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 1 brød

Pochedrede pærer:
3 pærer
1 spsk frisk ingefær
Skallen fra 1 citron
3 spsk ahornsirup

Våde ingredienser:
5 dl havremælk
2 tsk æbleeddike
2 dl æblemos
3 dl brun farin
2 spsk kokossirup
1 dl smeltet kokosolie

Tørre ingredienser:
8 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 ½ spsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk nelliker
1 tsk allehånde
1 tsk kardemomme
1 tsk muskatnød
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker

Glasur:
3 dl flormelis
Appelsinsaft

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Tænd oven på 190 C.
  2. Skræl pærerne og skær bunden af, så de kan stå oprejst uden at vælte.
  3. Riv ingefæren og kom den i en lille gryde sammen med citronskal og ahornsirup.
  4. Når blandingen bobler tilføjes pærerne og der hældes kogende vand over dem, indtil de er dækket.
  5. Lad dem simre i 7-8 minutter og tag dem derefter op af vandet.
  6. Bland havremælk og æbleeddike i en skål.
  7. Bland de andre våde ingredienser i en anden skål og rør mælkeblandingen i.
  8. Bland i en anden skål alle de tørre ingredienser.
  9. Bland nu de våde og de tørre ingredienser og rør godt sammen.
  10. Kom dejen over i en brødform, som du enten har smurt med plantebaseret smør eller med bagepapir.
  11. Placer de tre pærer i formen, så de står op.
  12. Bag i 60 minutter og lad kagen køle helt af, før du fjerner den fra formen.
  13. Bland flormelis og appelsinsaft for at lave glasuren. Hæld den på kagen, når den er helt kold.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad