Pizza med biga – Melblanding

Bag en nem napolitansk pizza med biga med Valsemøllen Tosca Farina serie – Napolitansk Pizza.

Når du bager napolitansk pizza, får du en pizzabund, der får dig til at føle, at du er i Italien. Du får nemlig den karakteristiske, sprøde skorpe fyldt med flotte lufthuller og lækker surdejssmag. Dejen er lavet med bigadej, som også er af italiensk oprindelse. En biga er en fordej, der giver din pizzabund en ekstra god smag, fordi dejen får lov at langtidshæve og udvikle smag over 2-3 dage.

Opskriften er lavet med Valsemøllen Tosca Farina Napolitansk Pizza blanding. I serien findes også Tosca Farina Pizzamel, som også kan bruges til at bage napolitansk pizza. Du kan finde flere opskrifter på napolitansk pizza her.

Se opskrift
Nem napolitansk pizza med biga - Melblanding

Køkkentid
1 t

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza med biga – Melblanding: 5 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

5 stk.

Biga:

750 g Tosca Farina Napolitansk Pizza
375 g vand
2,5 g frisk gær svarende til 1 g tørgær (hvis du bruger tørgær skal vandet være minimum 25°C)

Hoveddej

Biga
115 g vand
20 g salt

Sådan gør du

Dag 1 – Bigadej 

 1. Kom koldt vand i en skål sammen med gær.
 2. Kom melet i. Brug dine fingre ved at sprede alle dine fingere, og kør dem igennem blandingen uden at ælte. Bliv ved med at køre fingrene igennem bigaen, indtil der ikke er noget mel i bunden af skålen.
 3. Kom låg på, og lad bigaen stå 30-60 minutter ved stuetemperatur. Herefter kommes den på køl i 20-24 timer.

Dag 2 – Hoveddej

 1. Tag bigaen ud fra køl, og lad den stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
 2. Kom bigaen i røremaskine, og tilsæt vandet. Ælt dejen i 5-7 minutter ved lav hastighed.
 3. Lad dejen stå på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
 4. Tilsæt salt, og ælt yderlige 6-8 minutter ved mellem hastighed. Dejen er færdigæltet, når man kan trække dejen langt ud, uden at den går i stykker.
 5. Lad dejen stå i 5 minutter, og lav en foldning, hvor du strammer dejen op.
 6. Lad dejen hæve i ca. 60 minutter.
 7. Del dejen i 5 kugler a 250 gram, og stram dejkuglerne op. Kom dejkuglerne i en hævekasse eller fad med tætsluttende film/låg over, og lad dem hæve på køl i 24-48 timer.

Dag 3 

 1. Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
 2. Tag dejkuglerne ud fra køl, og drys durummel ud på bordet. Tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
 3. Kom ønsket fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.

Et godt tip: Find tips og tricks til hvordan du bedst former og trykker din dej ud og masser af inspiration til fyldet på vores pizzabageskole her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.