Pizza med biga – Melblanding

Bag en nem napolitansk pizza med biga med Valsemøllen Tosca Farina serie – Napolitansk Pizza.

Når du bager napolitansk pizza, får du en pizzabund, der får dig til at føle, at du er i Italien. Du får nemlig den karakteristiske, sprøde skorpe fyldt med flotte lufthuller og lækker surdejssmag. Dejen er lavet med bigadej, som også er af italiensk oprindelse. En biga er en fordej, der giver din pizzabund en ekstra god smag, fordi dejen får lov at langtidshæve og udvikle smag over 2-3 dage.

Opskriften er lavet med Valsemøllen Tosca Farina Napolitansk Pizza blanding. I serien findes også Tosca Farina Pizzamel, som også kan bruges til at bage napolitansk pizza. Du kan finde flere opskrifter på napolitansk pizza her.

Se opskrift
Nem napolitansk pizza med biga - Melblanding

Køkkentid
1 t

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Pizza med biga – Melblanding: 5 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

5 stk.

Biga:

750 g Tosca Farina Napolitansk Pizza
375 g vand
2,5 g frisk gær svarende til 1 g tørgær (hvis du bruger tørgær skal vandet være minimum 25°C)

Hoveddej

Biga
115 g vand
20 g salt

Sådan gør du

Dag 1 – Bigadej 

  1. Kom koldt vand i en skål sammen med gær.
  2. Kom melet i. Brug dine fingre ved at sprede alle dine fingere, og kør dem igennem blandingen uden at ælte. Bliv ved med at køre fingrene igennem bigaen, indtil der ikke er noget mel i bunden af skålen.
  3. Kom låg på, og lad bigaen stå 30-60 minutter ved stuetemperatur. Herefter kommes den på køl i 20-24 timer.

Dag 2 – Hoveddej

  1. Tag bigaen ud fra køl, og lad den stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
  2. Kom bigaen i røremaskine, og tilsæt vandet. Ælt dejen i 5-7 minutter ved lav hastighed.
  3. Lad dejen stå på køkkenbordet i ca. 15 minutter.
  4. Tilsæt salt, og ælt yderlige 6-8 minutter ved mellem hastighed. Dejen er færdigæltet, når man kan trække dejen langt ud, uden at den går i stykker.
  5. Lad dejen stå i 5 minutter, og lav en foldning, hvor du strammer dejen op.
  6. Lad dejen hæve i ca. 60 minutter.
  7. Del dejen i 5 kugler a 250 gram, og stram dejkuglerne op. Kom dejkuglerne i en hævekasse eller fad med tætsluttende film/låg over, og lad dem hæve på køl i 24-48 timer.

Dag 3 

  1. Varm pizzaovnen op til 400-450°C, eller opvarm almindelig ovn med varmluft til maks. varme (ca. 300°C) gerne med bagestål/pizzasten.
  2. Tag dejkuglerne ud fra køl, og drys durummel ud på bordet. Tryk forsigtigt dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne.
  3. Kom ønsket fyld på pizzaerne, og bag i 60-90 sekunder i pizzaovn eller 4-5 minutter øverst i alm. ovn.

Et godt tip: Find tips og tricks til hvordan du bedst former og trykker din dej ud og masser af inspiration til fyldet på vores pizzabageskole her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.