Sådan gør du
- Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand, citron saft og citronskal.
- Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
- Rul dejen ud på bordet, så den har en tykkelse på 5 mm.
- Skær aflange firkantede strimler. Rids et snit i midten og vrid dem som klejner.
- Læg klejnerne på en bageplade med bagepapir og lidt mel, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
- Lad olien varme op til 180ºC.
- Kog klejnerne i 3-5 minutter til de er lysebrune. Kogetiden kommer an på størrelsen.
- Lad klejnerne køle af på et stykke papir.
- Lav glasuren ved at blande flormelis, citronsaft og vand. Smag evt. til med mere citronsaft. Kom glasur på de afkølede klejner.
Et godt tip: Prøv også vores opskrift på helt klassiske klejner.