Norske klejner

Nu skal du ikke lede længere efter opskriften på de lækre norske klejner, som du kender dem fra bageren. Her får du opskriften på de bløde, norske klejner med citronglasur. Vi har samtidig gjort det nemt for dig med Valsemøllen Boller bageblandingen. Det eneste, du skal sørge for udover bageblandingen, er de få ingredienser til glasuren og fritureolie.

Forskellen fra klassiske klejner er, at norske klejner bages med gær som en gærdej. Derudover er de norske klejner større og blødere og bliver pyntet med gul citronglasur. Men er du mere til de mindre, traditionelle klejner? Så find opskriften på klassiske klejner her.

Se opskrift
Norske klejner

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Norske klejner: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

ca. 15 stk.

Klejner

1 ps. Valsemøllen Boller
1 ps. Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (ca. 25°C)
10 g citronskal
10 g citronsaft
1 liter fritureolie

Citronglasur 

150 g flormelis
2 tsk. citronsaft
1 tsk. citronskal
Vand
Gul frugtfarve

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand, citron saft og citronskal.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Rul dejen ud på bordet, så den har en tykkelse på 5 mm.
  4. Skær aflange firkantede strimler. Rids et snit i midten og vrid dem som klejner.
  5. Læg klejnerne på en bageplade med bagepapir og lidt mel, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Lad olien varme op til 180ºC.
  7. Kog klejnerne i 3-5 minutter til de er lysebrune. Kogetiden kommer an på størrelsen.
  8. Lad klejnerne køle af på et stykke papir.
  9. Lav glasuren ved at blande flormelis, citronsaft og vand. Smag evt. til med mere citronsaft. Kom glasur på de afkølede klejner.

Et godt tip: Prøv også vores opskrift på helt klassiske klejner.