Norske klejner

Nu skal du ikke lede længere efter opskriften på de lækre norske klejner, som du kender dem fra bageren. Her får du opskriften på de bløde, norske klejner med citronglasur. Vi har samtidig gjort det nemt for dig med Valsemøllen Boller bageblandingen. Det eneste du skal sørge for udover bageblandingen, er citroner og glasuren.

Forskellen fra klassiske klejner erm at norske klejner bages med gær som gærdej. Derudover er de norske klejner større og blødere og bliver pyntet med gul citronglasur.

Se opskrift
Norske klejner

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 15 stk.

Klejner

1 ps. Valsemøllen bolle blanding
1 ps. Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (ca. 25°C)
10 g citronskal
10 g citronsaft
1 liter fritureolie

Citronglasur 

150 g Flormelis
2 tsk. Citronsaft
1 tsk. Citronskal
Vand
Gul farve

 

Sådan gør du

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand, citron saft og citronskal.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Rul dejen ud på bordet, så den har en tykkelse på 5 mm.
  4. Skær aflange firkantede strimler. Rids et snit i midten og vrid dem som klejner.
  5. Læg klejnerne på en bageplade med bagepapir og lidt mel, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Lad olien varme op til 180ºC.
  7. Kog klejnerne i 3-5 minutter til de er lysebrune. Kogetiden kommer an på størrelsen.
  8. Lad klejnerne køle af på et stykke papir.
  9. Lav glasuren ved at blande flormelis, citronsaft og vand. Smag evt. til med mere citronsaft. Kom glasur på de afkølede klejner.

Et godt tip: Prøv også vores opskrift på helt klassiske klejner.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.