Norske klejner

Nu skal du ikke lede længere efter opskriften på de lækre norske klejner, som du kender dem fra bageren. Her får du opskriften på de bløde, norske klejner med citronglasur. Vi har samtidig gjort det nemt for dig med Valsemøllen Boller bageblandingen. Det eneste du skal sørge for udover bageblandingen, er citroner og glasuren.

Forskellen fra klassiske klejner erm at norske klejner bages med gær som gærdej. Derudover er de norske klejner større og blødere og bliver pyntet med gul citronglasur.

Se opskrift
Norske klejner

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 15 stk.

Klejner

1 ps. Valsemøllen bolle blanding
1 ps. Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (ca. 25°C)
10 g citronskal
10 g citronsaft
1 liter fritureolie

Citronglasur 

150 g Flormelis
2 tsk. Citronsaft
1 tsk. Citronskal
Vand
Gul farve

 

Sådan gør du

 

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand, citron saft og citronskal.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Rul dejen ud på bordet, så den har en tykkelse på 5 mm.
  4. Skær aflange firkantede strimler. Rids et snit i midten og vrid dem som klejner.
  5. Læg klejnerne på en bageplade med bagepapir og lidt mel, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Lad olien varme op til 180ºC.
  7. Kog klejnerne i 3-5 minutter til de er lysebrune. Kogetiden kommer an på størrelsen.
  8. Lad klejnerne køle af på et stykke papir.
  9. Lav glasuren ved at blande flormelis, citronsaft og vand. Smag evt. til med mere citronsaft. Kom glasur på de afkølede klejner.

Et godt tip: Prøv også vores opskrift på helt klassiske klejner.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.