Norske klejner

Nu skal du ikke lede længere efter opskriften på de lækre norske klejner, som du kender dem fra bageren. Her får du opskriften på de bløde, norske klejner med citronglasur. Vi har samtidig gjort det nemt for dig med Valsemøllen Boller bageblandingen. Det eneste, du skal sørge for udover bageblandingen, er de få ingredienser til glasuren og fritureolie.

Forskellen fra klassiske klejner er, at norske klejner bages med gær som en gærdej. Derudover er de norske klejner større og blødere og bliver pyntet med gul citronglasur. Men er du mere til de mindre, traditionelle klejner? Så find opskriften på klassiske klejner her.

Se opskrift
Norske klejner

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Norske klejner: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

ca. 15 stk.

Klejner

1 ps. Valsemøllen Boller
1 ps. Valsemøllen tørgær (14 g), svarer til 50 g frisk gær
4½ dl vand, lidt koldere end lunkent (ca. 25°C)
10 g citronskal
10 g citronsaft
1 liter fritureolie

Citronglasur 

150 g flormelis
2 tsk. citronsaft
1 tsk. citronskal
Vand
Gul frugtfarve

 

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland posens indhold med Valsemøllen tørgær i en skål og tilsæt vand, citron saft og citronskal.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter i en røremaskine ved mellemste hastighed eller med hænderne.
  3. Rul dejen ud på bordet, så den har en tykkelse på 5 mm.
  4. Skær aflange firkantede strimler. Rids et snit i midten og vrid dem som klejner.
  5. Læg klejnerne på en bageplade med bagepapir og lidt mel, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  6. Lad olien varme op til 180ºC.
  7. Kog klejnerne i 3-5 minutter til de er lysebrune. Kogetiden kommer an på størrelsen.
  8. Lad klejnerne køle af på et stykke papir.
  9. Lav glasuren ved at blande flormelis, citronsaft og vand. Smag evt. til med mere citronsaft. Kom glasur på de afkølede klejner.

Et godt tip: Prøv også vores opskrift på helt klassiske klejner.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.