Rødkålssalat med granatæble

En sprød rødkålssalat med granatæble er et lækkert og knasende måltid. Det er en dejlig måde at få brugt bl.a. julens mange lækre råvarer på en anderledes måde.

Server en knasende rødkålssalat som et et nemt og lækkert måltid i den travle juletid, eller brug salaten som tilbehør til julens mad. Rødkål er nemlig i sæson i vintermånederne, og smager skønt i en salat. Den sprøde rødkål får her lidt modspil af granatæble, valnødder og en skøn dressing. Selvom salaten ofte forbindes med jul, kan den altid nydes som tilbehør til aftensmaden, eller som en sund frokost serveret med groft brød.

Se opskrift
rødkålssalat

Køkkentid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rødkålssalat med granatæble: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

4 personer

Salat 
1 lille rødkål
1 håndfuld Valsemøllen Økologiske Græskarkerner 
1 granatæble
1 håndfuld valnødder

Dressing
1 spsk. honning
2 spsk. balsamico
3 spsk. olie
salt & peber

Sådan gør du

Salat

  1. Snit rødkål fint og skyld det i koldt vand.
  2. Rist græskarkerner af på en pande ved middel varme.
  3. Skær granatæblet over og tag kernerne ud.
  4. Hak valnødderne groft.
  5. Vend alle ingredienser sammen i en skål.

Dressing

  1. Kom alle ingredienser i en lille skål og rør dem godt sammen.
  2. Smag til og hæld derefter dressingen over salaten.

Et godt tip: Selvom rødkålssalaten er perfekt som tilbehør til aftensmaden, kan den også sagtens spises som en mættende frokost. Server rødkålssalaten med et lækkert hjemmebagt brød og en portion hummus, så mætter salaten godt, samtidig med at du får masser af grønt. Du finder alle vores gode brødblandinger her