Napolitansk pizza med bageenzym og pizzasurdej

Gå i pizzanørderi med Valsemøllen Pizzasurdej, Tosca Farina Pizzamel og Valsemøllen Bageenzym når du skal bage napolitansk pizza med bageenzym og pizzasurdej.

Opskriften er lavet på Tosca Farina Pizzamel, som er specialmel til pizzadeje med høj hydration og langtidshævning op til 72 timer. Der er tilsat Valsemøllen Pizzasurdej i opskriften, som giver dejen en mild surdejssmag, og med en kombination af Valsemøllen Bageenzym får du en pizza med sprød skorpe, flotte lufthuller, luftig krumme og de flotte leopardpletter.

Du kan læse og lære meget mere om pizza i vores pizzabageskole her. 

OBS: vær opmærksom på at æltetider er vejledende, da der er stor forskel på æltekar og røremaskiner.

Se opskrift
Napolitansk pizza med bageenzym og pizzasurdej

Køkkentid
1 t.

Ventetid
3 dage


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftSådan gør du

Dag 1

 

 1. Kom mel, vand, pizzasurdej og bageenzym i en skål og rør let sammen i en røremaskine. Lad dejen hvile i 30 minutter (fermentolyse).
 2. Tilsæt salt og tørgær og ælt dejen i en røremaskine i 5 minutter ved lav hastighed. Lad dejen hvile i 10 minutter.
 3. Ælt dejen i en røremaskine i ca. 5 minutter ved mellemste hastighed, og når dejen er skær (blank og glat), så er den færdig. Kom dejen i en lukket beholder og lad den hæve i 4-6 timer ved stuetemperatur.
 4. Vend dejen ud på et let melet bord, og del dejen i 6 lige store klumper a 250 g.
 5.  Stram dejkuglerne op til kugler ved at folde oversiden ind i bunden af dejen. Se hvordan her.
 6. Kom dejkuglerne i en oliesmurt lukket kasse fx. hævekasse, og sæt dem på kø

Dag 2 

 

 1. Tag dej kuglerne ud 2-4 timer før, pizzaerne skal tilberedes.
 2. Varm pizza ovnen op til 400-450ºC.
 3. Drys durummel ud på bordet, og tryk forsigtigt med fingerfladerne fremfor fingerspidserne, (så du undgår at prikke hul i dejen). Tryk dejen ud, indtil den er tynd i midten og stadig har fylde i siderne. Se videoen nedenfor. Gentag med de to sidste deje.
 4. Kom lige det fyld på, som du bedst kan lide. Et godt tip er dog at undgå at fylde for meget på, da det så bliver svært at få en sprød pizzabund. Et tyndt lag tomatsovs, lidt god mozzarella og f.eks. italiensk skinke eller salsiccia kan sagtens være nok.
 5. Bag din pizza i 60-90 sekunder. Drej din pizza hvert 20. sekund så den får varme hele vejen rundt.

Et godt tip: Er du i tvivl om fyldet til din pizza? Find en masse god inspiration til hvad du kan komme på din pizza, her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.