Krydrede donuts

Har du nogensinde bagt dine egne donuts? Det er slet ikke så svært, som man skulle tro. Den sjove friturestegte kage, findes i mange farver og smage. Denne udgave er krydret med varme krydderier og appelsin, og så er den pyntet med mørkchokolade.

Hvis du skal hygge med familien i efterårsferien er disse krydrede donuts perfekte at varme sig på. De har smage der passer til efteråret, og så er de hyggelige at bage med børnene. Mens du står for at koge dem i olie, kan de hjælpe med at stikke dem ud og pynte dem fint. En skøn kage, som alle vil elske!

Se opskrift
krydrede donuts

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Krydrede donuts: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

10-12 stk.

Krydrede donuts
2 dl sødmælk
30 g gær
75 g lys rørsukker
75 g smør
525 g ca. Valsemøllen Kage Hvedemel
1 nip salt
lidt friskrevet muskatnød
2 tsk Cake Factor, kage krydderi
2 økologiske appelsiner, revet skal heraf
1 dl appelsinsaft
3 æggeblommer
1 liter rapsolie til stegning

Chokoladeovertræk
120 ml fløde
150 g god mørk chokolade, hakket
2 spsk sirup
Lidt flormelis

Pynt
50 g god mørk chokolade
Guld støv
Revet appelsinskal

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Krydrede donuts

  1. Kom mælken i en gryde og lun den.
  2. Kom halvdelen af den lune mælk op i en skål, tilsæt gæren og lad det stå og arbejde lidt.
  3. Sæt resten af mælken tilbage på kogepladen og varm med sukkeret og smørret.
  4. Sigt mel, krydderi og salt i en stor skål og riv appelsinskallen ned i.
  5. Kom æggeblommerne og appelsinsaften ned til melet og rør rundt. Kom herefter mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Kom til sidst mælken med gær ned i, og rør dejen sammen i ca. 5-10 min.
  6. Kom dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen ind mod midten nogle gange, og stil den til hævning i 1 time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke – gerne et varmt sted.
  7. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Stik den ud til donuts og lad dem efterhæve i 30 min.
  8. Varm imens olien op til ca. 170°C. De skal bages/koges af flere omgange – max 3 ad gangen i ca. 3-4 min.
  9. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

Chokoladeovertræk

  1. Varm fløden op og hæld den over den hakkede chokolade.
  2. Kom siruppen i og tilsæt flormelis efter smag. Den skal være lidt tyk, så massen hænger ved.

Pynt

  1. Blend chokolade, og kom det derefter op i en frysepose sammen med guldstøv, hvor det rystes sammen
  2. Dyp dine donuts i chokoladeovertrækket, drys med pynten og pynt af med revet appelsinskal.