Sådan gør du
Krydrede donuts
- Kom mælken i en gryde og lun den.
- Kom halvdelen af den lune mælk op i en skål, tilsæt gæren og lad det stå og arbejde lidt.
- Sæt resten af mælken tilbage på kogepladen og varm med sukkeret og smørret.
- Sigt mel, krydderi og salt i en stor skål og riv appelsinskallen ned i.
- Kom æggeblommerne og appelsinsaften ned til melet og rør rundt. Kom herefter mælke/smørblandingen ned i og rør igen. Kom til sidst mælken med gær ned i, og rør dejen sammen i ca. 5-10 min.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen ind mod midten nogle gange, og stil den til hævning i 1 time i en ren skål beklædt med film og et viskestykke – gerne et varmt sted.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en ca. 2-2,5 cm. tykkelse. Stik den ud til donuts og lad dem efterhæve i 30 min.
- Varm imens olien op til ca. 170°C. De skal bages/koges af flere omgange – max 3 ad gangen i ca. 3-4 min.
- Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
Chokoladeovertræk
- Varm fløden op og hæld den over den hakkede chokolade.
- Kom siruppen i og tilsæt flormelis efter smag. Den skal være lidt tyk, så massen hænger ved.
Pynt
- Blend chokolade, og kom det derefter op i en frysepose sammen med guldstøv, hvor det rystes sammen
- Dyp dine donuts i chokoladeovertrækket, drys med pynten og pynt af med revet appelsinskal.