Efterårskage med blommer

Den perfekte efterårs the-kage. Eller, i virkeligheden, bare den perfekte efterårskage med et syrligt tvist fra blommer. En virkelig nem, lækker og saftig kage der er værd at prøve.

Blommekage er en perfekt efterårskage. Søde, saftige blommer er skønne i bagværk, da de tilføjer sødme og syrlighed. Prøv denne lækre blommekage med vanilje og kanel.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8-10 personer

1 god vaniljestang
200 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 appelsin, saften
200 g Valsemøllen Dansk hvedemel eller Valsemøllen kage hvedemel
130 g Valsemøllen hvedemel med fuldkorn (kan erstattes med almindeligt hvedemel)
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
100 g god hvid chokolade
4 faste blommer
2 dl creme fraiche, 18 %
evt. lidt flormelis

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker og smør længe til det er hvidt og luftigt.
  3. Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
  4. Rør mælk og appelsinsaft i.
  5. Bland hvedemel, bagepulver og kanel og sigt det ned i dejen.
  6. Tilsæt grofthakket chokolade og rør dejen godt sammen.
  7. Fordel dejen i en springform (ca. 23 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  8. Rengør blommerne og skær dem i mindre både. Fordel blommebådene ovenpå dejen i et flot mønster og tryk dem let ned i dejen.
  9. Bag kagen ved 195 °C (175 °C varmluft) i ca. 45 minutter til den er gylden og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten med en lille skarp kniv.
  10. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.

Et godt tip: Server kagen med lidt creme fraiche, eller evt. lidt vaniljeis/flødeskum. Ønsker du en sød creme fraiche, kan den røres op med lidt flormelis eller du kan drysse kagens top med lidt flormelis.

efterårskage

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.