Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
- Pisk vaniljesukker, sukker og smør længe til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
- Rør mælk og appelsinsaft i.
- Bland hvedemel, bagepulver og kanel og sigt det ned i dejen.
- Tilsæt grofthakket chokolade og rør dejen godt sammen.
- Fordel dejen i en springform (ca. 23 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
- Rengør blommerne og skær dem i mindre både. Fordel blommebådene ovenpå dejen i et flot mønster og tryk dem let ned i dejen.
- Bag kagen ved 195 °C (175 °C varmluft) i ca. 45 minutter til den er gylden og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten med en lille skarp kniv.
- Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.
Et godt tip: Server kagen med lidt creme fraiche, eller evt. lidt vaniljeis/flødeskum. Ønsker du en sød creme fraiche, kan den røres op med lidt flormelis eller du kan drysse kagens top med lidt flormelis.