Efterårskage med blommer

Den perfekte efterårs the-kage. Eller, i virkeligheden, bare den perfekte efetrårskage med et syrligt tvist fra blommer. En virkelig nem, lækker og saftig kage der er værd at prøve.

Blommekage er en perfekt efterårskage. Søde, saftige blommer er skønne i bagværk, da de tilføjer sødeme og syrlighed. Prøv denne lækre blommekage med vanilje og kanel.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8-10 personer

1 god vaniljestang
200 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 appelsin, saften
200 g Valsemøllen Dansk hvedemel eller Valsemøllen kage hvedemel
130 g Valsemøllen hvedemel med fuldkorn (kan erstattes med almindeligt hvedemel)
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
100 g god hvid chokolade
4 faste blommer
2 dl creme fraiche, 18 %
evt. lidt flormelis

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker og smør længe til det er hvidt og luftigt.
  3. Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
  4. Rør mælk og appelsinsaft i.
  5. Bland hvedemel, bagepulver og kanel og sigt det ned i dejen.
  6. Tilsæt grofthakket chokolade og rør dejen godt sammen.
  7. Fordel dejen i en springform (ca. 23 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  8. Rengør blommerne og skær dem i mindre både. Fordel blommebådene ovenpå dejen i et flot mønster og tryk dem let ned i dejen.
  9. Bag kagen ved 195 °C (175 °C varmluft) i ca. 45 minutter til den er gylden og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten med en lille skarp kniv.
  10. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.

Server kagen med lidt creme fraiche, eller evt. lidt vaniljeis/flødeskum. Ønsker du en sød creme fraiche, kan den røres op med lidt flormelis eller du kan drysse kagens top med lidt flormelis.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.