Efterårskage med blommer

Den perfekte efterårs the-kage. Eller, i virkeligheden, bare den perfekte efterårskage med et syrligt tvist fra blommer. En virkelig nem, lækker og saftig kage der er værd at prøve.

Blommekage er en perfekt efterårskage. Søde, saftige blommer er skønne i bagværk, da de tilføjer sødme og syrlighed. Prøv denne lækre blommekage med vanilje og kanel.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8-10 personer

1 god vaniljestang
200 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 appelsin, saften
200 g Valsemøllen Dansk hvedemel eller Valsemøllen kage hvedemel
130 g Valsemøllen hvedemel med fuldkorn (kan erstattes med almindeligt hvedemel)
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
100 g god hvid chokolade
4 faste blommer
2 dl creme fraiche, 18 %
evt. lidt flormelis

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker og smør længe til det er hvidt og luftigt.
  3. Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
  4. Rør mælk og appelsinsaft i.
  5. Bland hvedemel, bagepulver og kanel og sigt det ned i dejen.
  6. Tilsæt grofthakket chokolade og rør dejen godt sammen.
  7. Fordel dejen i en springform (ca. 23 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  8. Rengør blommerne og skær dem i mindre både. Fordel blommebådene ovenpå dejen i et flot mønster og tryk dem let ned i dejen.
  9. Bag kagen ved 195 °C (175 °C varmluft) i ca. 45 minutter til den er gylden og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten med en lille skarp kniv.
  10. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.

Et godt tip: Server kagen med lidt creme fraiche, eller evt. lidt vaniljeis/flødeskum. Ønsker du en sød creme fraiche, kan den røres op med lidt flormelis eller du kan drysse kagens top med lidt flormelis.

efterårskage