Efterårskage med blommer

Den perfekte efterårs the-kage. Eller, i virkeligheden, bare den perfekte efterårskage med et syrligt tvist fra blommer. En virkelig nem, lækker og saftig kage der er værd at prøve.

Blommekage er en perfekt efterårskage. Søde, saftige blommer er skønne i bagværk, da de tilføjer sødme og syrlighed. Prøv denne lækre blommekage med vanilje og kanel.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Efterårskage med blommer: 2 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

8-10 personer

1 god vaniljestang
200 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 appelsin, saften
200 g Valsemøllen Dansk hvedemel eller Valsemøllen kage hvedemel
130 g Valsemøllen hvedemel med fuldkorn (kan erstattes med almindeligt hvedemel)
2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
100 g god hvid chokolade
4 faste blommer
2 dl creme fraiche, 18 %
evt. lidt flormelis

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  2. Pisk vaniljesukker, sukker og smør længe til det er hvidt og luftigt.
  3. Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
  4. Rør mælk og appelsinsaft i.
  5. Bland hvedemel, bagepulver og kanel og sigt det ned i dejen.
  6. Tilsæt grofthakket chokolade og rør dejen godt sammen.
  7. Fordel dejen i en springform (ca. 23 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  8. Rengør blommerne og skær dem i mindre både. Fordel blommebådene ovenpå dejen i et flot mønster og tryk dem let ned i dejen.
  9. Bag kagen ved 195 °C (175 °C varmluft) i ca. 45 minutter til den er gylden og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten med en lille skarp kniv.
  10. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.

Et godt tip: Server kagen med lidt creme fraiche, eller evt. lidt vaniljeis/flødeskum. Ønsker du en sød creme fraiche, kan den røres op med lidt flormelis eller du kan drysse kagens top med lidt flormelis.

efterårskage

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.