Churros

Prøv opskriften på sprøde, lækre og fedtede churros. Churros er ekstra lækkert i julen, og noget mange forbinder med julemarkeder og forlystelsesparker, hvor de bliver serveret med softice eller chokoladesovs. Direkte oversat til dansk hedder det spanskrør, lune spanskrør.

Nu kan du selv lave dem derhjemme, og du kan frit vælge, hvad de skal serveres med. Server dem med fx chokoladesovs, vaniljeis, syltetøj eller kanelsukker, som vil få det til at dufte lidt mere af jul. Det er en populær dessert, som både spises til morgenmaden og som dessert i både Spanien, Frankrig og Portugal. Hvordan vil du servere dine churros?

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Se flere spændende opskrifter, som vi har udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, her. Du kan også finde en masse gode opskrifter på Maria Charlottes egen hjemmeside, her.

 

Se opskrift

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Churros: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Til 4 personer

5 dl vand
25 g vaniljesukker
20 g smør
300 g Valsemøllen Dansk Hvedemel 
3 æg M/L
1,5 l smagsneutral olie til friturestegning, fx solsikke- eller vindruekerneolie
Sukker til servering

Sådan gør du

 

  1. Kom vand, smør og vaniljesukker i en gryde.
  2. Lad det koge op, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen, mens der røres godt, så melsmagen forsvinder. Det er vigtigt, at det ikke brænder på. Fortsæt med al hvedemel, til dejen slipper grydens kanter.
  3. Lad dejen køle af, og pisk nu et æg i ad gangen, til dejen er lind og fast. Fyld dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.
  4. Varm en gryde op med olie.
  5. Pres dejen ud gennem stjernetyllen og ned i den varme olie. Skær dejen af med en kniv til churros på ca. 10 cm. Tip! For at tjekke om olien er varm nok kan du komme en lille klump dej ned, inden du går i gang – bruser den op, så er olien varm nok. Sørg for at stege alle churros gyldne og sprøde.
  6. Tag churros op med en hulske, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
  7. Vend dem i sukker, så de er helt dækket, og servér med fx chokoladesauce, vaniljeis eller syltetøj.

Et godt tip: Prøv også Maria Charlottes opskrift på æbleskivevafler.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.