Appelsinkage

Appelsinkage er en nem kage perfekt til familiehyggen, fødselsdagen eller som dessert.

Kagen er lækker og svampet fyldt med smag af appelsin, og så har den et dejligt saftigt bid. Vores appelsinkage er pyntet med mandler og flormelis. En dejlig nem kage der smager som en drøm. Til denne opskrift, skal du påregne op til 30 minutter i køkkenet og en ventetid på 55 minutter, så det er ikke meget tid – Velbekomme!

Få også inspiration til andre kager her.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
55 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 10 - 12 personer

150 g smør, blødt
200 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta (svarer til 1 vaniljestang)
2 øko appelsiner, skallen heraf samt saften fra én
4 æg, str. M/L
250 g ricotta ost
50 g mandelmel
200 g Valsemøllen Kage Hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g mandelflager på toppen
flormelis til pynt

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk smør, sukker og vaniljepasta lyst og luftigt.
  2. Pisk nu æggene i ét ad gangen.
  3. Bland herefter appelsinskal og -saft og ricotta sammen i en skål og vend det i blandingen.
  4. Kom mandelmel, kage hvedemel og bagepulver i en skål og sigt det i massen.
  5. Hæld dejen i en form på 22 cm i diameter og drys overfladen med mandelflager.
  6. Bag kagen ved 180 grader i 45-55 minutter.
  7. Lad kagen køle af og drys med flormelis inden servering.