Kringle med remonce og pærer

Skal du prøve denne kringle med remonce og pærer udviklet af vores ambassadør Cathrine Brandt? Kringle med remonce er en efterårsfavorit hos os, og vi elsker, når vi kan bruge pærer eller æbler, der er plukket direkte fra haven. Denne opskrift på en smørrig kringledej er med kardemommeremonce og pærer – to ingredienser, der passer usædvanligt godt sammen, og indbyder til indehygge og en god kop kaffe.

Du kan finde flere opskrifter udviklet af Cathrine Brandt her. Prøv f.eks. en kanelstang med æbler, der også er helt oplagt at bage i de køligere efterårsmåneder.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 kringle

Kringledej
125 g mælk
30 g gær
25 g rørsukker
4 g stødt kardemomme
325 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
4 g salt
100 g smør, stuetempereret

Remonce
75 g smør, blødt
75 g rørsukker
3 g kardemommefrø
30 g mandler, hakket fint
75 g marcipan
Derudover: 1-2 pærer, rørsukker og mandelflager til topping

Sådan gør du

 1. Kom mælk, gær og rørsukker i en skål, og rør til gæren er opløst.
 2. Tilsæt kardemomme, hvedemel, æg og salt, og ælt dejen til den er samlet.
 3. Tilsæt smør, og ælt igen dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter.
 4. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
 5. Mens laves remoncen. Kom alle ingredienser i en skål, og rør det sammen til det er homogent.
 6. Skær pære i tynde skiver.
 7. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en lang rektangel på ca. 18×90 cm.
 8. Fordel remoncen langs den midterst 1/3 af dejen – undtaget de yderste 1 cm i hver ende af dejen. Læg pæreskiver ovenpå.
 9. Fold enderne ind, og fold herefter siderne af dejen ind over pærerne, så dejsiderne mødes på midten.
 10. Tryk dejen let sammen, og form dejen til en kringle.
 11. Lad kringlen efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
 12. Tænd ovnen på 220°C over/under varme.
 13. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl kringlen med æg og drys med rørsukker og mandelflager.
 14. Bag kringlen i 5 minutter på over/under varme. Skru herefter ovnen over på 220°C varmluft, og bag kringlen i yderligere ca. 5 minutter til godt gylden.
 15. Lad kringlen køle af og nyd.

Et godt tip: Du kan sagtens fryse din kringle ned – både før eller efter bagning. Når kringlen skal spises, så skal den bages eller lunes i ovnen, og du kan nemt lune den direkte fra frost.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.