Kringle med remonce og pærer

Skal du prøve denne kringle med remonce og pærer udviklet af vores ambassadør Cathrine Brandt? Kringle med remonce er en efterårsfavorit hos os, og vi elsker, når vi kan bruge pærer eller æbler, der er plukket direkte fra haven. Denne opskrift på en smørrig kringledej er med kardemommeremonce og pærer – to ingredienser, der passer usædvanligt godt sammen, og indbyder til indehygge og en god kop kaffe.

Du kan finde flere opskrifter udviklet af Cathrine Brandt her. Prøv f.eks. en kanelstang med æbler, der også er helt oplagt at bage i de køligere efterårsmåneder.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 kringle

Kringledej
125 g mælk
30 g gær
25 g rørsukker
4 g stødt kardemomme
325 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
4 g salt
100 g smør, stuetempereret

Remonce
75 g smør, blødt
75 g rørsukker
3 g kardemommefrø
30 g mandler, hakket fint
75 g marcipan
Derudover: 1-2 pærer, rørsukker og mandelflager til topping

Sådan gør du

  1. Kom mælk, gær og rørsukker i en skål, og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt kardemomme, hvedemel, æg og salt, og ælt dejen til den er samlet.
  3. Tilsæt smør, og ælt igen dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter.
  4. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
  5. Mens laves remoncen. Kom alle ingredienser i en skål, og rør det sammen til det er homogent.
  6. Skær pære i tynde skiver.
  7. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en lang rektangel på ca. 18×90 cm.
  8. Fordel remoncen langs den midterst 1/3 af dejen – undtaget de yderste 1 cm i hver ende af dejen. Læg pæreskiver ovenpå.
  9. Fold enderne ind, og fold herefter siderne af dejen ind over pærerne, så dejsiderne mødes på midten.
  10. Tryk dejen let sammen, og form dejen til en kringle.
  11. Lad kringlen efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
  12. Tænd ovnen på 220°C over/under varme.
  13. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl kringlen med æg og drys med rørsukker og mandelflager.
  14. Bag kringlen i 5 minutter på over/under varme. Skru herefter ovnen over på 220°C varmluft, og bag kringlen i yderligere ca. 5 minutter til godt gylden.
  15. Lad kringlen køle af og nyd.

Et godt tip: Du kan sagtens fryse din kringle ned – både før eller efter bagning. Når kringlen skal spises, så skal den bages eller lunes i ovnen, og du kan nemt lune den direkte fra frost.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.