Kringle med remonce og pærer

Skal du prøve denne kringle med remonce og pærer udviklet af vores ambassadør Cathrine Brandt? Kringle med remonce er en efterårsfavorit hos os, og vi elsker, når vi kan bruge pærer eller æbler, der er plukket direkte fra haven. Denne opskrift på en smørrig kringledej er med kardemommeremonce og pærer – to ingredienser, der passer usædvanligt godt sammen, og indbyder til indehygge og en god kop kaffe.

Du kan finde flere opskrifter udviklet af Cathrine Brandt her. Prøv f.eks. en kanelstang med æbler, der også er helt oplagt at bage i de køligere efterårsmåneder.

Se opskrift

Køkkentid
1 time

Ventetid
2 timer


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 kringle

Kringledej
125 g mælk
30 g gær
25 g rørsukker
4 g stødt kardemomme
325 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
4 g salt
100 g smør, stuetempereret

Remonce
75 g smør, blødt
75 g rørsukker
3 g kardemommefrø
30 g mandler, hakket fint
75 g marcipan
Derudover: 1-2 pærer, rørsukker og mandelflager til topping

Sådan gør du

  1. Kom mælk, gær og rørsukker i en skål, og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt kardemomme, hvedemel, æg og salt, og ælt dejen til den er samlet.
  3. Tilsæt smør, og ælt igen dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter.
  4. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
  5. Mens laves remoncen. Kom alle ingredienser i en skål, og rør det sammen til det er homogent.
  6. Skær pære i tynde skiver.
  7. Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en lang rektangel på ca. 18×90 cm.
  8. Fordel remoncen langs den midterst 1/3 af dejen – undtaget de yderste 1 cm i hver ende af dejen. Læg pæreskiver ovenpå.
  9. Fold enderne ind, og fold herefter siderne af dejen ind over pærerne, så dejsiderne mødes på midten.
  10. Tryk dejen let sammen, og form dejen til en kringle.
  11. Lad kringlen efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
  12. Tænd ovnen på 220°C over/under varme.
  13. Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl kringlen med æg og drys med rørsukker og mandelflager.
  14. Bag kringlen i 5 minutter på over/under varme. Skru herefter ovnen over på 220°C varmluft, og bag kringlen i yderligere ca. 5 minutter til godt gylden.
  15. Lad kringlen køle af og nyd.

Et godt tip: Du kan sagtens fryse din kringle ned – både før eller efter bagning. Når kringlen skal spises, så skal den bages eller lunes i ovnen, og du kan nemt lune den direkte fra frost.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.