Sådan gør du
- Kom mælk, gær og rørsukker i en skål, og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt kardemomme, hvedemel, æg og salt, og ælt dejen til den er samlet.
- Tilsæt smør, og ælt igen dejen til den er glat, smidig og slipper skålens kanter.
- Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.
- Mens laves remoncen. Kom alle ingredienser i en skål, og rør det sammen til det er homogent.
- Skær pære i tynde skiver.
- Vend dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en lang rektangel på ca. 18×90 cm.
- Fordel remoncen langs den midterst 1/3 af dejen – undtaget de yderste 1 cm i hver ende af dejen. Læg pæreskiver ovenpå.
- Fold enderne ind, og fold herefter siderne af dejen ind over pærerne, så dejsiderne mødes på midten.
- Tryk dejen let sammen, og form dejen til en kringle.
- Lad kringlen efterhæve tildækket ved stuetemperatur i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 220°C over/under varme.
- Pisk et æg sammen med en gaffel. Pensl kringlen med æg og drys med rørsukker og mandelflager.
- Bag kringlen i 5 minutter på over/under varme. Skru herefter ovnen over på 220°C varmluft, og bag kringlen i yderligere ca. 5 minutter til godt gylden.
- Lad kringlen køle af og nyd.
Et godt tip: Du kan sagtens fryse din kringle ned – både før eller efter bagning. Når kringlen skal spises, så skal den bages eller lunes i ovnen, og du kan nemt lune den direkte fra frost.