Amerikanske pandekager med chocolate chips

Amerikanske pandekager er en klassiker på brunchbordet. De luftige pandekager er et perfekt sødt indslag, der kan toppes med friske bær, frugt, flødeskum og sirup. Denne udgave er lavet med lækre chokoladestykker, der gør pandekagerne lidt mere luksuriøse. De er luftige og tykke, og så er de svære ikke at elske.

De tykke amerikanske pandekager er lavet med chocolate chips, som du måske kender fra cookies, så de kan næsten ikke bliver mere amerikanske. Den søde sammensætning gør pandekagerne ideelle som en sød snack eller som syndigt tilbehør til din brunch. Hemmeligheden bag de luftige pandekager, er de piskede æggehvider. Top dem med lige det du kan lide. Måske de kan være en syndig morgenmad?

Se alle opskrifter på pandekager

Se opskrift
Amerikanske pandekager

Køkkentid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Amerikanske pandekager med chocolate chips: 4 ud af 5 baseret på 13 anmeldelser

Opskrift

10 stk.

Pandekager

200 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 spsk rørsukker
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
¼ tsk kardemomme – kan udelades
1 nip salt
30 g smør
1 æg
3 dl kærnemælk
40 g lys og mørk chokolade knapper eller grofthakket

Topping forslag

Flødeskum evt. tilsat lidt vaniljesukker
Ahornsirup
Chokolade
Bær eller frisk frugt

Sådan gør du

  1. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Del ægget i æggeblomme og æggehvide, og pisk æggehviden stiv.
  3. Smelt smørret og lad det køle en smule. Hæld det i skålen til de tørre ingredienser sammen med
    æggeblomme og kærnemælk, og pisk til dejen er lind med et piskeris.
  4. Vend forsigtigt æggehvide og chokoladeknapper i dejen med en røreske.
  5. Steg pandekagerne i smør på en middelvarm pande, og vend dem når de har bobler i overfladen og
    undersiden er lysebrun.
  6. Nyd pandekagerne med ahornsirup, flødeskum, friske bær og/eller ekstra chokolade.