Upsidedown kage med appelsin

Denne upsidedown kage med appelsiner er ikke bare smuk den smager også skønt! Maria Vestergaard har her givet sin version af en upsidedown kage med appelsin. Men du kan sagtens bruge andre frugter som fx æbler og blommer.

Kagen er til dig, der bare elsker appelsin. Der er både appelsin i kagedejen, men også på toppen. Altså når den bliver vendt om. Vores upsidedown kage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der er perfekt til kager der er bagt med bagepulver. Det giver din kager den helt rigtige luftighed. Du kan læse meget mere om Kage Hvedemel og hvorfor du skal bruge det, når du bager bagværk med bagepulver.

Se opskrift
upsidedown kage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Upsidedown kage med appelsin: 2 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 stor kage

150 g sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
3-4 store økologiske appelsiner
100 g blødt smør
200 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 190°C  (varmluft 175°C ).
 2. Pisk sukker og æg hvidt og skummede.
 3. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver og rør godt rundt.
 4. Riv skallen af en hel appelsin fint, og pres saften fra samme appelsin i dejen.
 5. Tilsæt smør og rør dejen godt rundt.
 6. Tilsæt kage hvedemel lidt ad gangen og rør dejen til en ensformig masse.
 7. Smør en springform og skær nogle tynde skiver af en appelsin, som placeres i bunden af formen.
 8. Hæld dejen i springformen og fordel det godt ud i siderne.
 9. Bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter.
 10. Lad din upsidedown kage køle af og vend den derefter ud på en tallerken eller kagefad.

upsidedown kageupsidedown kageupsidedown kage

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.