Upsidedown kage med appelsin

Denne upsidedown kage med appelsiner er ikke bare smuk den smager også skønt! Maria Vestergaard har her givet sin version af en upsidedown kage med appelsin. Men du kan sagtens bruge andre frugter som fx æbler og blommer.

Kagen er til dig, der bare elsker appelsin. Der er både appelsin i kagedejen, men også på toppen. Altså når den bliver vendt om. Vores upsidedown kage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der er perfekt til kager der er bagt med bagepulver. Det giver din kager den helt rigtige luftighed. Du kan læse meget mere om Kage Hvedemel og hvorfor du skal bruge det, når du bager bagværk med bagepulver.

Se opskrift
upsidedown kage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Upsidedown kage med appelsin: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

1 stor kage

150 g sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
3-4 store økologiske appelsiner
100 g blødt smør
200 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 190°C  (varmluft 175°C ).
 2. Pisk sukker og æg hvidt og skummede.
 3. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver og rør godt rundt.
 4. Riv skallen af en hel appelsin fint, og pres saften fra samme appelsin i dejen.
 5. Tilsæt smør og rør dejen godt rundt.
 6. Tilsæt kage hvedemel lidt ad gangen og rør dejen til en ensformig masse.
 7. Smør en springform og skær nogle tynde skiver af en appelsin, som placeres i bunden af formen.
 8. Hæld dejen i springformen og fordel det godt ud i siderne.
 9. Bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter.
 10. Lad din upsidedown kage køle af og vend den derefter ud på en tallerken eller kagefad.

upsidedown kageupsidedown kageupsidedown kage

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.