Upsidedown kage med appelsin

Upsidedown kager kommer i mange variationer, men denne her med appelsiner er ikke bare smuk den smager også skønt! Maria Vestergaard har her givet sin version af en upside-down kage med appelsin. Men du kan sagtens bruge andre frugter som fx æbler og blommer.

Denne upside-down kage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der er perfekt til kager der er bagt med bagepulver. Det giver din kager den helt rigtige luftighed. Du kan læse meget mere om Kage Hvedemel og hvorfor du skal bruge det, når du bager bagværk med bagepulver.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 stor kage

150 g sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
3-4 store økologiske appelsiner
100 g blødt smør
200 g Valsemøllen Kage Hvedemel

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190°C  (varmluft 175°C ).
  2. Pisk sukker og æg hvidt og skummede.
  3. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver og rør godt rundt.
  4. Skrald skallen af en hel appelsin fint, og pres saften fra samme appelsin i dejen.
  5. Tilsæt smør og rør dejen godt rundt.
  6. Tilsæt kage hvedemel lidt ad gangen og rør dejen til en ensformig masse.
  7. Smør en springform og skær nogle tynde skiver af en appelsin, som placeres i bunden af formen.
  8. Hæld dejen i springformen og fordel det godt ud i siderne.
  9. Bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter.
  10. Lad din upsidedown kage køle af og vend den derefter ud på en tallerken eller kagefad.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard