Tærte med asparges og feta

Hvis du leder efter inspiration til din aftensmad, så har vi et godt og nemt forslag til dig. Prøv opskriften på denne lækre tærte med asparges og feta, som bliver krydret med frisk basilikum. En nem og hurtig ret til din aftensmad, som både ser flot ud på middagsbordet og smager fantastisk.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte, som har brugt Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel, så din tærtebund får en sprød skorpe og helt uden besvær 20 % fuldkorn.

Du kan få mere inspiration din aftensmad her.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Tærte med asparges og feta: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 tærte

Tærtedej

200 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
50 g smagsneutral olie
1 dl vand
1 tsk. flagesalt

Fyld

10-12 grønne asparges
4 æg
1 dl creme fraiche 18 %
1 dl sødmælk
40 g feta
1 håndfuld frisk basilikum
Salt og friskkværnet peber

Desuden
1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde

 

  1. Tænd ovnen på 200°C, varmluft.
  2. Ælt alle ingredienser sammen til tærtedejen er smidig.
  3. Smør en aflang tærteform på 20 x 30 cm med smør eller olie. Rul dejen ud så det passer med formen og kom den i fadet.
  4. Forbag bunden i ca. 8 minutter.
  5. Knæk bunden af aspargesene og læg til side.
  6. Pisk æg, creme fraiche, mælk og feta sammen i en skål. Tilsæt basilikum samt salt og peber.
  7. Hæld fyldet i den forbagte tærteform og læg aspargesene ovenpå.
  8. Bag tærten i ca. 20-25 minutter.
  9. Top med frisk basilikum og lidt flagesalt.

Et godt tip: Der er er næsten ingen grænser for, hvad du putte i en tærte som lækkert fyld, så det er også en god måde at få tømt grøntsagsskuffen i køleskabet. Prøv f.eks. denne grovtærte med løg, kartofler, porrer eller broccoli.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.