Quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og grøn salat

Bag lækre quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og en grøn salat. Quinoafrikadeller er en nem måde at gøre din aftensmad lidt grønnere og med lidt mindre kød. En god opskrift til dig, der gerne vil spise lidt grønnere aftensmad – og samtidig have glæde af de bedste rester til madpakken dagen efter.

Opskriften byder på ramsløgdip, som du kan finde i skoven eller i haven fra midten af marts og frem til maj. Brug ramsløgdippen til at dyppe de lækre ovnkartofler og quinoafrikadeller.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Du kan finde flere opskrifter fra Maria Charlotte her. 

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og grøn salat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Til 4 personer

Ovnkartofler

400 g kartofler
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt

Quinoafrikadeller

100 g Valsemøllen Økologiske Quinoa
2 dl vand
1 løg
400 g hakket svinekød
1 æg
40 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. flagesalt
½ tsk. friskkværnet peber
40 g smør

Ramsløgsdip

1 lille håndfuld ramsløg
200 g creme fraiche 18 %
½ citron
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld frisk basilikum

Salat

100 g salatmix
10 cherrytomater
1 spsk. olivenolie
½ tsk. flagealt

Fremgangsmåde

 

  1. Tænd ovnen på 200ºC varmluft.
  2. Skær kartoflerne i både og vend dem med olivenolie og krydderurter. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne.
  3. Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt.
  4. Kog quinoaen i en gryden med vand og tilsæt olie. Lad dem koge i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde
  5. Riv løg groft på et rivejern.
  6. Vend kogte quinoa med de øvrige ingredienser
  7. Steg farsen i smør ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  8. Hak ramsløg groft og vend med creme fraiche, saften fra ½ citron og smag til med salt og peber.
  9. Vend salatmix med halverede cherrytomater og drys med olivenolie og salt.

Et godt tip: Har du lyst til mere grøn aftensmad? Så prøv også den franske madtærte galette med spinat og feta her.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.