Quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og grøn salat

Bag lækre quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og en grøn salat. Quinoafrikadeller er en nem måde at gøre din aftensmad lidt grønnere og med lidt mindre kød. En god opskrift til dig, der gerne vil spise lidt grønnere aftensmad – og samtidig have glæde af de bedste rester til madpakken dagen efter.

Opskriften byder på ramsløgdip, som du kan finde i skoven eller i haven fra midten af marts og frem til maj. Brug ramsløgdippen til at dyppe de lækre ovnkartofler og quinoafrikadeller.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Du kan finde flere opskrifter fra Maria Charlotte her. 

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og grøn salat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Til 4 personer

Ovnkartofler

400 g kartofler
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt

Quinoafrikadeller

100 g Valsemøllen Økologiske Quinoa
2 dl vand
1 løg
400 g hakket svinekød
1 æg
40 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. flagesalt
½ tsk. friskkværnet peber
40 g smør

Ramsløgsdip

1 lille håndfuld ramsløg
200 g creme fraiche 18 %
½ citron
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld frisk basilikum

Salat

100 g salatmix
10 cherrytomater
1 spsk. olivenolie
½ tsk. flagealt

Fremgangsmåde

 

  1. Tænd ovnen på 200ºC varmluft.
  2. Skær kartoflerne i både og vend dem med olivenolie og krydderurter. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne.
  3. Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt.
  4. Kog quinoaen i en gryden med vand og tilsæt olie. Lad dem koge i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde
  5. Riv løg groft på et rivejern.
  6. Vend kogte quinoa med de øvrige ingredienser
  7. Steg farsen i smør ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  8. Hak ramsløg groft og vend med creme fraiche, saften fra ½ citron og smag til med salt og peber.
  9. Vend salatmix med halverede cherrytomater og drys med olivenolie og salt.

Et godt tip: Har du lyst til mere grøn aftensmad? Så prøv også den franske madtærte galette med spinat og feta her.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.