Quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og grøn salat

Bag lækre quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og en grøn salat. Quinoafrikadeller er en nem måde at gøre din aftensmad lidt grønnere og med lidt mindre kød. En god opskrift til dig, der gerne vil spise lidt grønnere aftensmad – og samtidig have glæde af de bedste rester til madpakken dagen efter.

Opskriften byder på ramsløgdip, som du kan finde i skoven eller i haven fra midten af marts og frem til maj. Brug ramsløgdippen til at dyppe de lækre ovnkartofler og quinoafrikadeller.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Du kan finde flere opskrifter fra Maria Charlotte her. 

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og grøn salat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Til 4 personer

Ovnkartofler

400 g kartofler
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt

Quinoafrikadeller

100 g Valsemøllen Økologiske Quinoa
2 dl vand
1 løg
400 g hakket svinekød
1 æg
40 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. flagesalt
½ tsk. friskkværnet peber
40 g smør

Ramsløgsdip

1 lille håndfuld ramsløg
200 g creme fraiche 18 %
½ citron
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld frisk basilikum

Salat

100 g salatmix
10 cherrytomater
1 spsk. olivenolie
½ tsk. flagealt

Fremgangsmåde

 

  1. Tænd ovnen på 200ºC varmluft.
  2. Skær kartoflerne i både og vend dem med olivenolie og krydderurter. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne.
  3. Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt.
  4. Kog quinoaen i en gryden med vand og tilsæt olie. Lad dem koge i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde
  5. Riv løg groft på et rivejern.
  6. Vend kogte quinoa med de øvrige ingredienser
  7. Steg farsen i smør ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  8. Hak ramsløg groft og vend med creme fraiche, saften fra ½ citron og smag til med salt og peber.
  9. Vend salatmix med halverede cherrytomater og drys med olivenolie og salt.

Et godt tip: Har du lyst til mere grøn aftensmad? Så prøv også den franske madtærte galette med spinat og feta her.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.