Quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og grøn salat

Bag lækre quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og en grøn salat. Quinoafrikadeller er en nem måde at gøre din aftensmad lidt grønnere og med lidt mindre kød. En god opskrift til dig, der gerne vil spise lidt grønnere aftensmad – og samtidig have glæde af de bedste rester til madpakken dagen efter.

Opskriften byder på ramsløgdip, som du kan finde i skoven eller i haven fra midten af marts og frem til maj. Brug ramsløgdippen til at dyppe de lækre ovnkartofler og quinoafrikadeller.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Maria Charlotte. Du kan finde flere opskrifter fra Maria Charlotte her. 

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Quinoafrikadeller med ovnkartofler, ramsløgsdip og grøn salat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

Til 4 personer

Ovnkartofler

400 g kartofler
2 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 spsk. olivenolie
1 tsk. flagesalt

Quinoafrikadeller

100 g Valsemøllen Økologiske Quinoa
2 dl vand
1 løg
400 g hakket svinekød
1 æg
40 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk. flagesalt
½ tsk. friskkværnet peber
40 g smør

Ramsløgsdip

1 lille håndfuld ramsløg
200 g creme fraiche 18 %
½ citron
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld frisk basilikum

Salat

100 g salatmix
10 cherrytomater
1 spsk. olivenolie
½ tsk. flagealt

Fremgangsmåde

 

  1. Tænd ovnen på 200ºC varmluft.
  2. Skær kartoflerne i både og vend dem med olivenolie og krydderurter. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne.
  3. Skyl quinoaen og kom dem i kogende vand tilsat salt.
  4. Kog quinoaen i en gryden med vand og tilsæt olie. Lad dem koge i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde
  5. Riv løg groft på et rivejern.
  6. Vend kogte quinoa med de øvrige ingredienser
  7. Steg farsen i smør ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  8. Hak ramsløg groft og vend med creme fraiche, saften fra ½ citron og smag til med salt og peber.
  9. Vend salatmix med halverede cherrytomater og drys med olivenolie og salt.

Et godt tip: Har du lyst til mere grøn aftensmad? Så prøv også den franske madtærte galette med spinat og feta her.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.