Sådan gør du
- Rør vand, mel og pizzasurdej let sammen på en røremaskine.
- Lad det hvile i 45 minutter (fermentolyse).
- Tilsæt salt og tørgær, og ælt dejen i en røremaskine i 5 minutter ved lav hastighed.
- Lad dejen hvile i 5 minutter.
- Ælt dejen i en røremaskine i ca. 5 minutter ved mellem hastighed. Når dejen er skær (helt blank og glat), er den klar.
- Lad dejen hæve i en lukket beholder i 2 timer ved stuetemperatur.
- Del dejen i 2 klumper af ca. 300 g, og placer dem i hver sin olierede bakke, og tryk dejen en smule ud.
- Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter, og tryk derefter dejen helt ud til kanten.
- Kom et viskestykke henover og lad dejen hvile i 1-2 timer ved stuetemperatur.
- Kom dit fyld på f.eks. ost, 3 striber tomatsovs og pepperoni.
- Bag pizzaen i en forvarmet ovn på ca. 240-260°C i ca. 20 minutter til den er gylden og gennembagt.
Et godt tip: For mere smag kan dejen koldhæve natten over. Kom dejen i køleskabet efter punkt 8 med film over. Husk at tag dejen ud 1 time inden afbagning.