Pizza detroit-style med pizzasurdej

Gå i gang med forberedelserne til at bage en lækker og smagsfuld pizza detroit-style, bagt med Valsemøllen Pizzasurdej. En pizza detroit-style er en deep pan pizza, som er bagt i en slags bradepande, hvor du får en tyk og sprød pizza. Du kan f.eks. bruge denne LloydPans Detroit Style pander. Du kan også vælge at bruge en bradepande på 25×20 cm med en høj kant.

Valsemøllen Pizzasurdej  er en tørret surdej på hvede, der er startet op som en traditionel surdej, og herefter tørret ind og formalet. Den er udviklet efter italienske traditioner som en ’levito madre’, så du får en mild og aromatisk surdej, og ikke den stærke og syrlige surdej, som er mere udbredt i nordisk bagværk. Du kan læse mere om produktet, her. 

Se opskrift
Pizza detroit-style med pizzasurdej

Køkkentid
2 t

Ventetid
6 t


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Sådan gør du

  1. Rør vand, mel og pizzasurdej let sammen på en røremaskine.
  2. Lad det hvile i 45 minutter (fermentolyse).
  3. Tilsæt salt og tørgær, og ælt dejen i en røremaskine i 5 minutter ved lav hastighed.
  4. Lad dejen hvile i 5 minutter.
  5. Ælt dejen  i en røremaskine i ca. 5 minutter ved mellem hastighed. Når dejen er skær (helt blank og glat), er den klar.
  6. Lad dejen hæve i en lukket beholder i 2 timer ved stuetemperatur.
  7. Del dejen i 2 klumper af ca. 300 g, og placer dem i hver sin olierede bakke, og tryk dejen en smule ud.
  8. Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter, og tryk derefter dejen helt ud til kanten.
  9. Kom et viskestykke henover og lad dejen hvile i 1-2 timer ved stuetemperatur.
  10. Kom dit fyld på f.eks. ost, 3 striber tomatsovs og pepperoni.
  11. Bag pizzaen i en forvarmet ovn på ca. 240-260°C i ca. 20 minutter til den er gylden og gennembagt.

Et godt tip: For mere smag kan dejen koldhæve natten over. Kom dejen i køleskabet efter punkt 8 med film over. Husk at tag dejen ud 1 time inden afbagning.