Økologiske knækbrød – Bageblanding

Bag økologiske knækbrød når det skal være nemt og lækkert. Bageblandingen gør det hurtigt og nemt at få sprøde knækbrød, der smager helt som hjemmebag.

Hvis du også elsker et godt knækbrød, bør du prøve at bage disse økologiske knækbrød. De er fyldt med masser af god smag, og så passer de til enhver anledning. Om de skal på ostebordet, bruges som snack i madpakken eller blot skal stille den lille sult, er de helt perfekte! Selvom det er den nemme løsning, smager de bestemt ikke sådan, og du kan selv variere i størrelse og form. God bagelyst!

Se opskrift
økologiske knækbrød

Køkkentid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Økologiske knækbrød – Bageblanding: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

50-60 stk.

1 ps. Valsemøllen Økologisk Knækbrødsblanding
3 1/4 dl Valsemøllen Økologisk Hvedemel
2 tsk. salt
1 1/2 dl olie
2 dl vand

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne sammen i en skål. Ælt dejen godt sammen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 2 minutter eller med hænderne i 4 minutter. Dejen skal være lidt klistret.
  2. Del dejen i 2 lige store portioner og rul hver portion tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir på størrelse med en bageplade. Fjern derefter det øverste stykke bagepapir, og skær dejen ud i firkanter på ca. 5×8 cm med en skarp kniv eller pizzaskærer.
  3. Flyt forsigtigt bagepapiret med de udskårne knækbrød over på en bageplade og drys dem evt. med havregryn, frø og/eller kerner.
  4. bag knækbrødene i midten af en forvarmet ovn ved 210°C (varmluft 200°C) i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl knækbrødene på en bagerist.
  5. Ønsker du at bruge mindre olie, kan du ersatte ½ dl olie med ½ dl vand. Så får du et mere fast knækbrød.

Et godt tip: Mangler du lidt godt crunch til din salat? Lav dine økologiske knækbrød lidt mindre, og brug dem i stedet for croutoner i din salat. Det giver et lækkert sprødt element, der også mætter godt. Du kan også stikke dine knækbrød ud i sjove former. Det giver et sjovt indslag i madpakken. Find mere inspiration og gode opskrifter på skønne knækbrød her.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.