Sådan gør du
- Bland ingredienserne sammen i en skål. Ælt dejen godt sammen i en røremaskine ved mellemste hastighed i mindst 2 minutter eller med hænderne i 4 minutter. Dejen skal være lidt klistret.
- Del dejen i 2 lige store portioner og rul hver portion tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir på størrelse med en bageplade. Fjern derefter det øverste stykke bagepapir, og skær dejen ud i firkanter på ca. 5×8 cm med en skarp kniv eller pizzaskærer.
- Flyt forsigtigt bagepapiret med de udskårne knækbrød over på en bageplade og drys dem evt. med havregryn, frø og/eller kerner.
- bag knækbrødene i midten af en forvarmet ovn ved 210°C (varmluft 200°C) i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl knækbrødene på en bagerist.
- Ønsker du at bruge mindre olie, kan du ersatte ½ dl olie med ½ dl vand. Så får du et mere fast knækbrød.
Et godt tip: Mangler du lidt godt crunch til din salat? Lav dine økologiske knækbrød lidt mindre, og brug dem i stedet for croutoner i din salat. Det giver et lækkert sprødt element, der også mætter godt. Du kan også stikke dine knækbrød ud i sjove former. Det giver et sjovt indslag i madpakken. Find mere inspiration og gode opskrifter på skønne knækbrød her.