Klatkager af risengrød med topping af frø og kerner

Simple klatkager af risengrød med appelsinkompot, granatæblekerner og ristede græskarkerner.

Klatkager af risengrød er jo noget nær den ultimative december-opskrift. Næst efter risengrød naturligvis, som jo faktisk er en af hovedingredienserne i klatkagerne. Klatkager er en af de aller bedste måder at få brugt sine rester af risengrød på, og i stedet for at smide resterne af grøden ud, når den bliver helt fast og kedelig, kan den trylles om til de lækreste klatkager blot med lidt mel, et æg og få øvrige ingredienser. Klatkagerne kan laves helt klassisk og smages til med sukker, eller de kan laves uden raffineret sukker, og i stedet sødes med en moden banan. Begge dele smager vidunderligt, og egentlig bør du bare kaste dig ud i begge versioner for at se, hvilken du foretrækker.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 8 stk.

Klatkager:

200 g risengrød
1 lille moden banan (eller 1 spsk sukker)
1 æg
1 spsk mælk
2 spsk Valsemøllen økologisk hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt
Smør (til stegning)

Appelsinkompot:

4 små appelsiner (eller 3 store)
Saft fra ½ lille citron
2 – 3 spsk sukker
Evt. lidt vand

YDERLIGERE TOPPING

Granatæblekerner
Valsemøllen økologiske græskarkerner (ristede)

Fremgangsmåde

Klatkager:

  1. Bland risengrød, banan, æg og mælk grundigt sammen i en skål.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og hæld dem over til de våde ingredienser.
  3. Rør dejen godt sammen, og lad den stå og hvile et øjeblik, imens panden bliver varm.
  4. Steg klatkagerne gyldne i smør på en middelvarm pande og server dem lune sammen med appelsinkompot, ristede græskarkerner og granatæblekerner.

Appelsinkompot:

  1. Skræl appelsinerne, skær det hvide fra, og skær appelsinkødet i små tern.
  2. Kom appelsinkødet i en lille gryde sammen med citronsaft, og kog det op.
  3. Mos gerne appelsinstykkerne lidt løbende, så de kan koge sammen og få konsistens som en kompot.
  4. Tilsæt vand efter behov.
  5. Kom sukker i appelsinkompotten.
  6. Mængden er vejledende, da det afhænger meget af hvor syrlige appelsinerne er, så smag til.
  7. Lad kompotten køle af inden den hældes på et skoldet glas og opbevares i køleskabet.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.