Sådan gør du
Klatkager:
- Bland risengrød, banan, æg og mælk grundigt sammen i en skål.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og hæld dem over til de våde ingredienser.
- Rør dejen godt sammen, og lad den stå og hvile et øjeblik, imens panden bliver varm.
- Steg klatkagerne gyldne i smør på en middelvarm pande og server dem lune sammen med appelsinkompot, ristede græskarkerner og granatæblekerner.
Appelsinkompot:
- Skræl appelsinerne, skær det hvide fra, og skær appelsinkødet i små tern.
- Kom appelsinkødet i en lille gryde sammen med citronsaft, og kog det op.
- Mos gerne appelsinstykkerne lidt løbende, så de kan koge sammen og få konsistens som en kompot.
- Tilsæt vand efter behov.
- Kom sukker i appelsinkompotten.
- Mængden er vejledende, da det afhænger meget af hvor syrlige appelsinerne er, så smag til.
- Lad kompotten køle af inden den hældes på et skoldet glas og opbevares i køleskabet.