Klatkager af risengrød med topping af frø og kerner

Klatkager af risengrød er jo noget nær den ultimative december-opskrift. Næst efter risengrød naturligvis. Vi har lavet en skønt opskrift på simple klatkager af risengrød med appelsinkompot, granatæblekerner og ristede græskarkerner.

Når du overvejer at smide resterne af din risengrød ud, så tænkt lige igen. Klatkager er en af de aller bedste måder at få brugt sine rester af risengrød på, og i stedet for at smide resterne af grøden ud, kan den trylles om til de lækreste klatkager blot med lidt mel, et æg og få øvrige ingredienser. Opskriften er en mere moderne version af de klassiske klatkager, hvor du enten kan søde dem med en moden banan eller lidt sukker, og så er de toppet med den skønneste appelsinkompot. De er indbegrebet af jul.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 stk.

Klatkager:

200 g risengrød
1 lille moden banan (eller 1 spsk sukker)
1 æg
1 spsk mælk
2 spsk Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt
Smør (til stegning)

Appelsinkompot:

4 små appelsiner (eller 3 store)
Saft fra ½ lille citron
2 – 3 spsk sukker
Evt. lidt vand

Topping:

Granatæblekerner
Valsemøllen økologiske græskarkerner (ristede)

Sådan gør du

Klatkager:

  1. Bland risengrød, banan, æg og mælk grundigt sammen i en skål.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og hæld dem over til de våde ingredienser.
  3. Rør dejen godt sammen, og lad den stå og hvile et øjeblik, imens panden bliver varm.
  4. Steg klatkagerne gyldne i smør på en middelvarm pande og server dem lune sammen med appelsinkompot, ristede græskarkerner og granatæblekerner.

Appelsinkompot:

  1. Skræl appelsinerne, skær det hvide fra, og skær appelsinkødet i små tern.
  2. Kom appelsinkødet i en lille gryde sammen med citronsaft, og kog det op.
  3. Mos gerne appelsinstykkerne lidt løbende, så de kan koge sammen og få konsistens som en kompot.
  4. Tilsæt vand efter behov.
  5. Kom sukker i appelsinkompotten.
  6. Mængden er vejledende, da det afhænger meget af hvor syrlige appelsinerne er, så smag til.
  7. Lad kompotten køle af inden den hældes på et skoldet glas og opbevares i køleskabet.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.