Klatkager af risengrød med topping af frø og kerner

Klatkager af risengrød er jo noget nær den ultimative december-opskrift. Næst efter risengrød naturligvis. Vi har lavet en skønt opskrift på simple klatkager af risengrød med appelsinkompot, granatæblekerner og ristede græskarkerner.

Når du overvejer at smide resterne af din risengrød ud, så tænkt lige igen. Klatkager er en af de aller bedste måder at få brugt sine rester af risengrød på, og i stedet for at smide resterne af grøden ud, kan den trylles om til de lækreste klatkager blot med lidt mel, et æg og få øvrige ingredienser. Opskriften er en mere moderne version af de klassiske klatkager, hvor du enten kan søde dem med en moden banan eller lidt sukker, og så er de toppet med den skønneste appelsinkompot. De er indbegrebet af jul.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 stk.

Klatkager:

200 g risengrød
1 lille moden banan (eller 1 spsk sukker)
1 æg
1 spsk mælk
2 spsk Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt
Smør (til stegning)

Appelsinkompot:

4 små appelsiner (eller 3 store)
Saft fra ½ lille citron
2 – 3 spsk sukker
Evt. lidt vand

Topping:

Granatæblekerner
Valsemøllen økologiske græskarkerner (ristede)

Sådan gør du

Klatkager:

  1. Bland risengrød, banan, æg og mælk grundigt sammen i en skål.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og hæld dem over til de våde ingredienser.
  3. Rør dejen godt sammen, og lad den stå og hvile et øjeblik, imens panden bliver varm.
  4. Steg klatkagerne gyldne i smør på en middelvarm pande og server dem lune sammen med appelsinkompot, ristede græskarkerner og granatæblekerner.

Appelsinkompot:

  1. Skræl appelsinerne, skær det hvide fra, og skær appelsinkødet i små tern.
  2. Kom appelsinkødet i en lille gryde sammen med citronsaft, og kog det op.
  3. Mos gerne appelsinstykkerne lidt løbende, så de kan koge sammen og få konsistens som en kompot.
  4. Tilsæt vand efter behov.
  5. Kom sukker i appelsinkompotten.
  6. Mængden er vejledende, da det afhænger meget af hvor syrlige appelsinerne er, så smag til.
  7. Lad kompotten køle af inden den hældes på et skoldet glas og opbevares i køleskabet.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.