Klatkager af risengrød med topping af frø og kerner

Klatkager af risengrød er jo noget nær den ultimative december-opskrift. Næst efter risengrød naturligvis. Vi har lavet en skønt opskrift på simple klatkager af risengrød med appelsinkompot, granatæblekerner og ristede græskarkerner.

Når du overvejer at smide resterne af din risengrød ud, så tænkt lige igen. Klatkager er en af de aller bedste måder at få brugt sine rester af risengrød på, og i stedet for at smide resterne af grøden ud, kan den trylles om til de lækreste klatkager blot med lidt mel, et æg og få øvrige ingredienser. Opskriften er en mere moderne version af de klassiske klatkager, hvor du enten kan søde dem med en moden banan eller lidt sukker, og så er de toppet med den skønneste appelsinkompot. De er indbegrebet af jul.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

til 8 stk.

Klatkager:

200 g risengrød
1 lille moden banan (eller 1 spsk sukker)
1 æg
1 spsk mælk
2 spsk Valsemøllen økologisk hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt
Smør (til stegning)

Appelsinkompot:

4 små appelsiner (eller 3 store)
Saft fra ½ lille citron
2 – 3 spsk sukker
Evt. lidt vand

Topping:

Granatæblekerner
Valsemøllen økologiske græskarkerner (ristede)

Sådan gør du

Klatkager:

  1. Bland risengrød, banan, æg og mælk grundigt sammen i en skål.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og hæld dem over til de våde ingredienser.
  3. Rør dejen godt sammen, og lad den stå og hvile et øjeblik, imens panden bliver varm.
  4. Steg klatkagerne gyldne i smør på en middelvarm pande og server dem lune sammen med appelsinkompot, ristede græskarkerner og granatæblekerner.

Appelsinkompot:

  1. Skræl appelsinerne, skær det hvide fra, og skær appelsinkødet i små tern.
  2. Kom appelsinkødet i en lille gryde sammen med citronsaft, og kog det op.
  3. Mos gerne appelsinstykkerne lidt løbende, så de kan koge sammen og få konsistens som en kompot.
  4. Tilsæt vand efter behov.
  5. Kom sukker i appelsinkompotten.
  6. Mængden er vejledende, da det afhænger meget af hvor syrlige appelsinerne er, så smag til.
  7. Lad kompotten køle af inden den hældes på et skoldet glas og opbevares i køleskabet.