Klatkager af risengrød med topping af frø og kerner

Klatkager af risengrød er jo noget nær den ultimative december-opskrift. Næst efter risengrød naturligvis. Vi har lavet en skønt opskrift på simple klatkager af risengrød med appelsinkompot, granatæblekerner og ristede græskarkerner.

Når du overvejer at smide resterne af din risengrød ud, så tænkt lige igen. Klatkager er en af de aller bedste måder at få brugt sine rester af risengrød på, og i stedet for at smide resterne af grøden ud, kan den trylles om til de lækreste klatkager blot med lidt mel, et æg og få øvrige ingredienser. Opskriften er en mere moderne version af de klassiske klatkager, hvor du enten kan søde dem med en moden banan eller lidt sukker, og så er de toppet med den skønneste appelsinkompot. De er indbegrebet af jul.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

8 stk.

Klatkager:

200 g risengrød
1 lille moden banan (eller 1 spsk sukker)
1 æg
1 spsk mælk
2 spsk Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt
Smør (til stegning)

Appelsinkompot:

4 små appelsiner (eller 3 store)
Saft fra ½ lille citron
2 – 3 spsk sukker
Evt. lidt vand

Topping:

Granatæblekerner
Valsemøllen økologiske græskarkerner (ristede)

Sådan gør du

Klatkager:

  1. Bland risengrød, banan, æg og mælk grundigt sammen i en skål.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og hæld dem over til de våde ingredienser.
  3. Rør dejen godt sammen, og lad den stå og hvile et øjeblik, imens panden bliver varm.
  4. Steg klatkagerne gyldne i smør på en middelvarm pande og server dem lune sammen med appelsinkompot, ristede græskarkerner og granatæblekerner.

Appelsinkompot:

  1. Skræl appelsinerne, skær det hvide fra, og skær appelsinkødet i små tern.
  2. Kom appelsinkødet i en lille gryde sammen med citronsaft, og kog det op.
  3. Mos gerne appelsinstykkerne lidt løbende, så de kan koge sammen og få konsistens som en kompot.
  4. Tilsæt vand efter behov.
  5. Kom sukker i appelsinkompotten.
  6. Mængden er vejledende, da det afhænger meget af hvor syrlige appelsinerne er, så smag til.
  7. Lad kompotten køle af inden den hældes på et skoldet glas og opbevares i køleskabet.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.