Tortillas

En klassisk madpandekage er altid en god bund for et vellykket måltid. Bag dine egne tortillas og sæt prikken over i’et, når aftensmaden skal på bordet.

Selvom det et nemt at købe madpandekager, er det slet ikke så svært at lave hjemmelavede tortillas. Opskriften her kræver få ingredienser, og er nemme at bage på panden. Om du ønsker at servere dem med stærkt mexicansk fyld, eller måske med en fyldig kålsalat og falafler, er helt op til dig. Pandekagerne er i hvert fald perfekte til både frokost og aftensmad.

Se opskrift
tortillas

Køkkentid
15 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Tortillas: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel, salt, bagepulver og olivenolie i en skål. Rør det sammen og tilsæt kogende vand, lidt efter lidt, og ælt dejen til den er ensartet og ikke hænger fast på fingrene.
  2. Form dejen til 10 lige store kugler á ca. 68-70 gram. Kom et klæde over og lad dem hvile i 5 minutter.
  3. Rul hver kugle flad på et lettere meldrysset bord med en diameter på ca. 25 cm. Hver tortilla skal rulles så tynd, som det er muligt. Dejen er meget elastisk, så den kan godt tåle at blive trukket i.
  4. Varm en pande op til den er rygende. Kom hver tortilla på panden og bag dem ca. 20 sekunder på hver side – hvis de får for meget varme, kan de blive hårde og sprøde. Det er vigtigt, at de bliver bløde, så de kan rulles omkring fyld.
  5. Hold dine tortillas bløde og lune i et viskestykke, til alle er færdigbagte.

Et godt tip: Hvis du ønsker at få nogle grovere tortillas med fuldkorn, kan du erstatte 50 g hvedemel med fx grahamsmel, hvid hvede eller speltmel.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.