Kernegrød med brombær og lys karamel

Kernerne og de grovvalsede havregryn giver grøden et godt bid, og en mild smag, som fungerer perfekt sammen med den søde og fede karamel, de ristede mandler og de friske bær og æbletern.

Kernerne og havregrynene er fyldt med fuldkorn, protein og fibre, som er medvirkende til, at grøden mætter dejligt længe og er den perfekte efterårsmorgenmad.

 

Se opskrift

Køkkentid
20 min

Ventetid
40 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Kernegrød med brombær og lys karamel: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 1 person

Lys karamel:
1 dåse kondenseret mælk

Kernegørd:
1 dl Valsemøllen grovvalsede havregryn
1 tsk Valsemøllen økologiske solsikkekerner
1 tsk Valsemøllen økologiske chiafrø
1 tsk Valsemøllen økologiske hørfrø
1 dl vand
1,5 dl mælk
1/2 æble revet
1 nip salt + kardemomme

Topping:
15 stk ristede mandler
1/2 æble
Et par friske brombær
1 spsk lys karamel lavet af kondenseret mælk

Fremgangsmåde

Karamel: (kan med fordel laves dagen før)

  1. Sæt en gryde med vand til at koge.
  2. Pil etiketten af dåsen med kondenseret mælk, og læg den ned i gryden, når vandet koger.
  3. Vær opmærksom på, at dåsen skal være helt dækket af vand.
  4. Læg låg på gryden, skru ned på lav varme, så vandet simrer.
  5. Kog dåsen i 30 min, og tag herefter dåsen op af gryden, og lad den køle af, inden den åbnes.
  6. Rør grundigt rundt før brug.
  7. Opbevar karamellen i køleskabet.

Kernegrød:

  1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog op på middel-høj varme.
  2. Når grøden koger, skrues ned på lav varme, og grøden koges færdig indtil den er cremet og tykner.
  3. Rør hyppigt undervejs.
  4. Imens grøden koger ristes mandlerne gyldne på en pande og hakkes groft.
  5. Skær æblet i tern og læg til side.
  6. Når grøden er færdig toppes den med de ristede mandler, friske brombær, æbletern og en generøs klat lys karamel.

 

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.