Grød med kerner, brombær og lys karamel

Grød med kerner er en nem og mættende start på dagen. Kernerne og de grovvalsede havregryn giver grøden et godt bid og en mild smag, som fungerer perfekt sammen med den søde og fede karamel, de ristede mandler og de friske bær og æbletern.

Hvis du er træt af den klassiske havregrød, er denne et godt alternativ. En grød med kerner er fyldt med fuldkorn, protein og fibre, som er medvirkende til, at grøden mætter dejligt længe. En morgengrød der smager skønt, og som kan toppes som du kan lide det. Er brombær ikke i sæson, kan du også sagtens toppe med andre bær eller frisk frugt.

 

Se opskrift
grød med kerner

Køkkentid
20 min

Ventetid
40 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Grød med kerner, brombær og lys karamel: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 1 person

Lys karamel:
1 dåse kondenseret mælk

Kernegrød:
1 dl Valsemøllen grovvalsede havregryn
1 tsk Valsemøllen økologiske solsikkekerner
1 tsk Valsemøllen økologiske chiafrø
1 tsk Valsemøllen økologiske hørfrø
1 dl vand
1,5 dl mælk
1/2 revet æble
1 nip salt + kardemomme

Topping:
15 stk ristede mandler
1/2 æble
Et par friske brombær
1 spsk lys karamel lavet af kondenseret mælk

Sådan gør du

Karamel (kan med fordel laves dagen før)

  1. Sæt en gryde med vand til at koge.
  2. Pil etiketten af dåsen med kondenseret mælk, og læg den ned i gryden, når vandet koger.
  3. Vær opmærksom på, at dåsen skal være helt dækket af vand.
  4. Læg låg på gryden, skru ned på lav varme, så vandet simrer.
  5. Kog dåsen i 30 min, og tag herefter dåsen op af gryden, og lad den køle af, inden den åbnes.
  6. Rør grundigt rundt før brug.
  7. Opbevar karamellen i køleskabet.

Grød med kerner

  1. Kom alle grødens ingredienser i en gryde, og kog op på middel-høj varme.
  2. Når grøden koger, skrues ned på lav varme, og grøden koges færdig indtil den er cremet og tykner.
  3. Rør hyppigt undervejs.
  4. Imens grøden koger ristes mandlerne gyldne på en pande og hakkes groft.
  5. Skær æblet i tern og læg til side.
  6. Når din grød med kerner er færdig toppes den med de ristede mandler, friske brombær, æbletern og en generøs klat lys karamel.

Et godt tip: Elsker du grød ligeså meget som os? Ud over denne grød med kerner, har vi også en masse andre grød opskrifter – både kolde og varme. Gå på opdagelse i vores grød-univers, hvor vi har samlet alle de bedste opskrifter.