Juleboller med æble og krydderi

Hvad er mere herligt en duften af julekrydderier og nybagte boller? Prøv disse bløde juleboller, som er fyldt med kanel, kardemomme, ingefær og søde æbler.

Juleboller med æble og varme krydderier er en skøn julebolle der spreder glæde hos alle. Server dem friskbagte til en hyggelig eftermiddag, og lad juleglæden sprede sig i hele huset. Her kan du se inspiration til mere opskrifter på julebag.

Se opskrift
juleboller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Juleboller med æble og krydderi: 4 ud af 5 baseret på 8 anmeldelser

Opskrift

12 juleboller

2,5 dl lunken mælk
50 g gær
0,5 tsk. salt
1 tsk. kanel
1 tsk. ingefær
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vanilje
1 spsk. sukker
1 æg
75 g blødt smør
1 æble
500 g Valsemøllen hvedemel
1 æg til pensling hvorefter julebollerne drysses med sukker og kanel

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Opløs gær i mælk og tilsæt krydderier og sukker.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, groft revet æble, og hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  3. Lad julebolledejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  4. Tænd for ovnen og form bollerne runde evt med en smule mel i hænderne.
  5. Lad bollerne efterhæve tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir imens ovnen varmes op.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanel.
  7. Bag julebollerne i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15 minutter.

 

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.