Juleboller med æble og krydderi

Hvad er mere herligt en duften af julekrydderier og nybagte boller? Prøv disse bløde boller som er fyldt med kanel, kardemomme, ingefær og søde æbler.

Juleboller med æble og varme krydderier er en skøn julebolle der spreder glæde hos alle. Server dem friskbagte til en hyggelig eftermiddag, og lad juleglæden sprede sig i hele huset. Her kan du se inspiration til mere opskrifter på julebag.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Juleboller med æble og krydderi: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Ingredienser

Opskrift til 12 juleboller
  • 2,5 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 75 g blødt smør
  • 1 æble
  • 500 g Finax hvedemel
  • 1 æg til pensling hvorefter julebollerne drysses med sukker og kanel

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i mælk og tilsæt krydderier og sukker.
  2. Tilsæt æg, blødt smør, groft revet æble, og hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  3. Lad julebolledejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  4. Tænd for ovnen og form bollerne runde evt med en smule mel i hænderne.
  5. Lad bollerne efterhæve tildækket på en bageplade beklædt med bagepapir imens ovnen varmes op.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys med kanel.
  7. Bag julebollerne i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15 minutter.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard