Luciabrød – Svenske luciaboller

Server lune og nybagte luciaboller til luciaoptog den 13. december. De skønne luciabrød kommer oprindeligt fra Sverige, hvor man spiste dem til den traditionsrige lysfest, som vi i dag fejre med luciaoptog.

Luciabrød har en lækker gylden farve pga. safran. Det giver ikke bare bagværket en flot farve, men huset vil også dufte skønt. Luciabollerne er nemme at bage, og du kan forme dem, ligesom du har lyst til. Rul dem til snegle eller flet dem som brød, mulighederne for de gule brød er mange.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 timer.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Luciabrød – Svenske luciaboller: 4 ud af 5 baseret på 7 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

1 g safran
100 g smør, blidt smeltet
2,5 dl mælk
15 g gær (dobbelt op, hvis du har travlt)
65 g sukker (4 spsk.)
1/4 tsk. salt
1 æg (halvdelen i dejen, halvdelen til at pensle med)
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
evt. rosiner til pynt

Sådan gør du

  1. Bland safran med lidt af sukkeret, og stød det i en morter.
  2. Smelt smørret blidt, tilsæt mælk, safransukker og gær. Rør godt, til gæren er opløst.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen igennem. Den må gerne være blød.
  4. Stil dejen til at hæve et par timer til dobbelt størrelse.
  5. Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, ælter du igennem igen.
  6. Del dejen i 20 stykker, og form dem efter fantasi og humør. Eller som på billedet.
  7. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Pynt med rosiner.
  9. Lad dem hæve en halv times tid. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  10. Pensl med æg, og bag den i en forvarnet ovn 10-15 minutter. Hold øje – de skal være gyldne, men ikke brune.
  11. Server dem, med koldt smør – eller bare som de er (der ér jo også ligesom en del smør i). De er allerbedst, når de er friskbagte.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere fredag d. 29. juli, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 29.juli, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag den 28.juli 2022.