Luciabrød – Svenske luciaboller

Server lune og nybagte luciaboller til luciaoptog den 13. december. De skønne luciabrød kommer oprindeligt fra Sverige, hvor man spiste dem til den traditionsrige lysfest, som vi i dag fejre med luciaoptog.

Luciabrød har en lækker gylden farve pga. safran. Det giver ikke bare bagværket en flot farve, men huset vil også dufte skønt. Luciabollerne er nemme at bage, og du kan forme dem, ligesom du har lyst til. Rul dem til snegle eller flet dem som brød, mulighederne for de gule brød er mange.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 timer.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Luciabrød – Svenske luciaboller: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

1 g safran
100 g smør, blidt smeltet
2,5 dl mælk
15 g gær (dobbelt op, hvis du har travlt)
65 g sukker (4 spsk.)
1/4 tsk. salt
1 æg (halvdelen i dejen, halvdelen til at pensle med)
500 g Valsemøllen Hvedemel
evt. rosiner til pynt

Sådan gør du

  1. Bland safran med lidt af sukkeret, og stød det i en morter.
  2. Smelt smørret blidt, tilsæt mælk, safransukker og gær. Rør godt, til gæren er opløst.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen igennem. Den må gerne være blød.
  4. Stil dejen til at hæve et par timer til dobbelt størrelse.
  5. Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, ælter du igennem igen.
  6. Del dejen i 20 stykker, og form dem efter fantasi og humør. Eller som på billedet.
  7. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Pynt med rosiner.
  9. Lad dem hæve en halv times tid. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  10. Pensl med æg, og bag den i en forvarnet ovn 10-15 minutter. Hold øje – de skal være gyldne, men ikke brune.
  11. Server dem, med koldt smør – eller bare som de er (der ér jo også ligesom en del smør i). De er allerbedst, når de er friskbagte.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.