Luciabrød – Svenske luciaboller

Server lune og nybagte luciaboller til luciaoptog den 13. december. De skønne luciabrød kommer oprindeligt fra Sverige, hvor man spiste dem til den traditionsrige lysfest, som vi i dag fejre med luciaoptog.

Luciabrød har en lækker gylden farve pga. safran. Det giver ikke bare bagværket en flot farve, men huset vil også dufte skønt. Luciabollerne er nemme at bage, og du kan forme dem, ligesom du har lyst til. Rul dem til snegle eller flet dem som brød, mulighederne for de gule brød er mange.

Se opskrift

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 timer.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Luciabrød – Svenske luciaboller: 4 ud af 5 baseret på 9 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

1 g safran
100 g smør, blidt smeltet
2,5 dl mælk
15 g gær (dobbelt op, hvis du har travlt)
65 g sukker (4 spsk.)
1/4 tsk. salt
1 æg (halvdelen i dejen, halvdelen til at pensle med)
500 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
evt. rosiner til pynt

Sådan gør du

  1. Bland safran med lidt af sukkeret, og stød det i en morter.
  2. Smelt smørret blidt, tilsæt mælk, safransukker og gær. Rør godt, til gæren er opløst.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen igennem. Den må gerne være blød.
  4. Stil dejen til at hæve et par timer til dobbelt størrelse.
  5. Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, ælter du igennem igen.
  6. Del dejen i 20 stykker, og form dem efter fantasi og humør. Eller som på billedet.
  7. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  8. Pynt med rosiner.
  9. Lad dem hæve en halv times tid. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  10. Pensl med æg, og bag den i en forvarnet ovn 10-15 minutter. Hold øje – de skal være gyldne, men ikke brune.
  11. Server dem, med koldt smør – eller bare som de er (der ér jo også ligesom en del smør i). De er allerbedst, når de er friskbagte.

Udviklet af Bodil på Muttionline – lidt grønnere, lidt nemmere og med smæk på smagen.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.