Hørfrø boller

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 t. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hørfrø boller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

16 stk.

SÅDAN GØR DU

 1. 5-kornsblandingen og hørfrøene kommes i en stor køkkenskål og overhældes med 3 dl kogende vand. Blandingen skal trække ca. 1 time, til kernerne er bløde
 2. Kærnemælken hældes i blandingen. Gæren tilsættes og opløses
 3. Salt, honning, æg og margarine blandes i
 4. Hvedemelet kommes i lidt ad gangen. Dejen må meget gerne være klistret
 5. Dejen æltes godt
 6. Lad dejen hvile ved stuetemperatur under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.
 7. Derefter slås dejen sammen, rulles ud som en pølse og skæres i 16 stykker, der formes til boller – og stilles på køkkenbordet
 8. Fugt fingrene, og dup bollerne godt. Herefter kan de dyppes i f.eks. hørfrø som her på billedet
 9. Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir, tildækkes med et fugtigt viskestykke og skal nu efterhæve i 45 min.
 10. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 16 min. ved 220 °C (varmluft = 200 °C)
+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.