Sådan gør du
- 5-kornsblandingen og hørfrøene kommes i en stor køkkenskål og overhældes med 3 dl kogende vand. Blandingen skal trække ca. 1 time, til kernerne er bløde
- Kærnemælken hældes i blandingen. Gæren tilsættes og opløses
- Salt, honning, æg og margarine blandes i
- Hvedemelet kommes i lidt ad gangen. Dejen må meget gerne være klistret
- Dejen æltes godt
- Lad dejen hvile ved stuetemperatur under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.
- Derefter slås dejen sammen, rulles ud som en pølse og skæres i 16 stykker, der formes til boller – og stilles på køkkenbordet
- Fugt fingrene, og dup bollerne godt. Herefter kan de dyppes i f.eks. hørfrø som her på billedet
- Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir, tildækkes med et fugtigt viskestykke og skal nu efterhæve i 45 min.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 16 min. ved 220 °C (varmluft = 200 °C)