Hørfrø boller

Se opskrift

Køkkentid
40 min.

Ventetid
2 t. 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Hørfrø boller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

16 stk.

SÅDAN GØR DU

  1. 5-kornsblandingen og hørfrøene kommes i en stor køkkenskål og overhældes med 3 dl kogende vand. Blandingen skal trække ca. 1 time, til kernerne er bløde
  2. Kærnemælken hældes i blandingen. Gæren tilsættes og opløses
  3. Salt, honning, æg og margarine blandes i
  4. Hvedemelet kommes i lidt ad gangen. Dejen må meget gerne være klistret
  5. Dejen æltes godt
  6. Lad dejen hvile ved stuetemperatur under et fugtigt viskestykke i ca. 45 min.
  7. Derefter slås dejen sammen, rulles ud som en pølse og skæres i 16 stykker, der formes til boller – og stilles på køkkenbordet
  8. Fugt fingrene, og dup bollerne godt. Herefter kan de dyppes i f.eks. hørfrø som her på billedet
  9. Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir, tildækkes med et fugtigt viskestykke og skal nu efterhæve i 45 min.
  10. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 16 min. ved 220 °C (varmluft = 200 °C)