Tærte med laks og spinat

Denne tærte med laks og spinat er en familiefavorit, der smager skønt. Denne madtærte er lavet med en fuldkornsbund, og så er den super nem at lave. Er du ikke så meget til laks eller spinat, er der mulighed for at bruge det fyld, som du kan lide. Mulighederne er mange.

En tærte med laks og spinat er noget de fleste elsker. Har du brug for en nem opskrift på en madtærte til aftensmaden, er du kommet det rette sted hen. Spis den som nem hverdagsmad eller til en skøn frokost.

Se opskrift
Tærte med laks og spinat

Køkkentid
25 min.

Ventetid
40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Tærte med laks og spinat: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 tærte

Tærtebund:
70 g Valsemøllen havreklid
150 g Valsemøllen hvedemel med fuldkorn
1 tsk. salt
50 g smør
1 æg
1 dl Kærnemælk

Tærtefyld:
2 dl kærnemælk
4 æg
1 tsk. salt
1 tsk. muskatnød
100 g frisk spinat
225 g laks

Sådan gør du

 1. Bland de tørre ingredienser sammen,
 2. Smuldr smør i melet og tilsæt æg og kærnemælk.
 3. Ælt dejen godt igennem.
 4. Fordel dejen i en smurt tærteform, og pres den godt op over kanterne.
 5. Prik med en gaffel i tærtebunden.
 6. Forbag tærtebunden i en forvarmet ovn ved  185°C (varmluft 170°C). i ca. 10 minutter.
 7. Pisk kærnemælk, æg, salt og muskatnød sammen i en skål.
 8. Hak spinat i mindre stykker, og skær laks i mundrette stykker.
 9. Fordel fordel tærtefyldet på tærtebunden.
 10. Bag tærten i en forvarmet ovn ved  185°C (varmluft 170°C). i ca. 25-30 minutter.

Et godt tip: Den grove tærtebund kan også sagtens fyldes med andre typer af fyld. Udskift f.eks. laksen med karamelliserede rødløg og gedeost og få en anden type tærte, der passer perfekt på middagsbordet eller som en del af tapas.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.