Julestjerne

Hvis du kan lide bagværk med kanelremonce, vil du elske denne bagte julestjerne. Kagen er en form for kanelbrød, der passer perfekt til julens og vinterens kolde dage.

Selvom julebag ofte er småkager, kan du også sagtens bage andre lækkerier i juletiden. Bag en flot julestjerne til eftermiddagshyggen. Opskriften er nem at gå til, så du kan bage en flot og dekorativ stjerne, der vil imponere dine gæster. Ikke nok med at den er flot. Den bagte julestjerne er saftig og luftig, og er fuld af god smag. Kanel og marcipan er nemlig gode sammen, og giver dig det bedste bagværk.

Se opskrift
julestjerne

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 t 30 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julestjerne: 3 ud af 5 baseret på 100 anmeldelser

Opskrift

8-12 personer

Dej
75 g smør
400 g kold mælk
40 g gær
60 g sukker
675 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
1 tsk. kardemomme
2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
8 g salt

Kanelremonce
75 g marcipan
150 g rørsukker
200 g smør, stuetempereret
2 spsk. kanel

Sådan gør du

Dej

 1. Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Hæld det i en skål og tilføj mælk. Rør sammen og tjek, at smør-/mælkeblandingen ikke er lunere end lillefingervarmt. Tilføj gær og sukker og rør til gæren er opløst.
 2. Tilsæt mel, kardemomme, æg og salt. Ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.

Remonce

 1. Smuldr marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt smør og kanel og rør det sammen – det behøver ikke at være helt homogent. Det røres nemmest sammen med en gaffel.

Julestjerne

 1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
 2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del den i 4 lige store portioner a cirka 320 g. Form hver dejportion til en kugle. Lad dem hvile i 10 minutter.
 3. Rul den ene dejkugle ud til en cirkel på cirka 30 centimeter i diameter. Hvis dejen trækker sig sammen, og ikke kan rulles ud, så lad den hvile kort – så slapper gluten af, og du kan nemmere rulle dejen ud.
 4. Placer dejen på en bageplade med bagepapir. Smør 1/3 af remoncen på dejen UNDTAGET de yderste 2 cm. Rul næste dejportion ud og placer ovenpå. Smør kanelremonce på. Gentag til alle dejportionerne er lagt på og du har fire lag. Der skal ikke smøres remonce på den øverste del.
 5. Læg en tallerken eller kagering på ca. 27 cm i diameter over dejen og skær den overskydende dej af, så du har en helt rund cirkel. Brug det overskydende dej til at lave boller. Sæt et glas i midten af dejen og skær dejen ud i 1/4, herefter 1/8 og til sidst 1/16.
 6. Nu snoes julestjernen. Tag ved en strimmel med hver hånd og sno hver to gange udad i hver sin retning. Læg dem sammen, så enderne er lukket. Gentag hele vejen rundt. Fjern glasset.
 7. Lad den efterhæve tildækket i 15 minutter.
 8. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl julestjernen. Bag din julestjerne med kanelremonce i cirka 12-15 minutter til godt gylden. Nyd lun eller afkølet.

Et godt tip: Hvis du ønsker en  lidt mindre julestjerne kan du sagtens halvere mængderne i opskriften.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.