Julestjerne

Hvis du kan lide bagværk med kanelremonce, vil du elske denne bagte julestjerne. Kagen er en form for kanelbrød, der passer perfekt til julens og vinterens kolde dage.

Selvom julebag ofte er småkager, kan du også sagtens bage andre lækkerier i juletiden. Bag en flot julestjerne til eftermiddagshyggen. Opskriften er nem at gå til, så du kan bage en flot og dekorativ stjerne, der vil imponere dine gæster. Ikke nok med at den er flot. Den bagte julestjerne er saftig og luftig, og er fuld af god smag. Kanel og marcipan er nemlig gode sammen, og giver dig det bedste bagværk.

Se opskrift
julestjerne

Køkkentid
45 min.

Ventetid
2 t 30 min


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julestjerne: 3 ud af 5 baseret på 72 anmeldelser

Opskrift

8-12 personer

Dej
75 g smør
400 g kold mælk
40 g gær
60 g sukker
675 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel
1 tsk. kardemomme
2 æg (1 æg i dejen + 1 æg til pensling)
8 g salt

Kanelremonce
75 g marcipan
150 g rørsukker
200 g smør, stuetempereret
2 spsk. kanel

Sådan gør du

Dej

 1. Smelt smørret ved lav varme i en gryde. Hæld det i en skål og tilføj mælk. Rør sammen og tjek, at smør-/mælkeblandingen ikke er lunere end lillefingervarmt. Tilføj gær og sukker og rør til gæren er opløst.
 2. Tilsæt mel, kardemomme, æg og salt. Ælt dejen til den er glat, samlet og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 60 minutter.

Remonce

 1. Smuldr marcipan og rørsukker sammen. Tilsæt smør og kanel og rør det sammen – det behøver ikke at være helt homogent. Det røres nemmest sammen med en gaffel.

Julestjerne

 1. Tænd ovnen på 200°C varmluft.
 2. Vend dejen ud på et let meldrysset bord og del den i 4 lige store portioner a cirka 320 g. Form hver dejportion til en kugle. Lad dem hvile i 10 minutter.
 3. Rul den ene dejkugle ud til en cirkel på cirka 30 centimeter i diameter. Hvis dejen trækker sig sammen, og ikke kan rulles ud, så lad den hvile kort – så slapper gluten af, og du kan nemmere rulle dejen ud.
 4. Placer dejen på en bageplade med bagepapir. Smør 1/3 af remoncen på dejen UNDTAGET de yderste 2 cm. Rul næste dejportion ud og placer ovenpå. Smør kanelremonce på. Gentag til alle dejportionerne er lagt på og du har fire lag. Der skal ikke smøres remonce på den øverste del.
 5. Læg en tallerken eller kagering på ca. 27 cm i diameter over dejen og skær den overskydende dej af, så du har en helt rund cirkel. Brug det overskydende dej til at lave boller. Sæt et glas i midten af dejen og skær dejen ud i 1/4, herefter 1/8 og til sidst 1/16.
 6. Nu snoes julestjernen. Tag ved en strimmel med hver hånd og sno hver to gange udad i hver sin retning. Læg dem sammen, så enderne er lukket. Gentag hele vejen rundt. Fjern glasset.
 7. Lad den efterhæve tildækket i 15 minutter.
 8. Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl julestjernen. Bag din julestjerne med kanelremonce i cirka 12-15 minutter til godt gylden. Nyd lun eller afkølet.

Et godt tip: Hvis du ønsker en  lidt mindre julestjerne kan du sagtens halvere mængderne i opskriften.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.