Gulerodskage-brød

Lækker kage med gulerødder og fuldkorn. Et lækkert gulerodskage-brød med masser af varme krydderier og fuldkorn.

Lækkert kage til efterårets hygge, med masser af varme krydderier.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 1 kage

400 g skrællede gulerødder
1 ¼ dl ahornsirup
1 dl ymer
0,5 dl olie
1 æg
50 g havregryn
250 g Valsemøllen Speltmel, fuldkorn
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt muskat
0,5 tsk. stødt kardemomme
0,5 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Skær gulerødderne i mindre stykker, kog dem møre og blend dem til en pure.
  2. Tænd ovnen på 170°C (150°C varmluft) og beklæd en brødform med bagepapir.
  3. Vend gulerodspuréen med olie, ymer, sirup og æg.
  4. Bland havregryn, mel, hævemiddel og krydderier i og bland godt.
  5. Kom dejen i formen.
  6. Bages i ca. 1 time, men tjek om gulerodskagen er færdig med en tandstik efter 50 minutter og vurder om den skal have lidt mere.
  7. Når færdigbagt tages gulerodskagen op af brødformen og køler på rist.
  8. Serveres sammen med flødeost, honning og valnødder.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.