Gulerodskage med fuldkorn

En lækker gulerodskage med fuldkorn er nok ikke noget du har stødt på så ofte. Kagen er en lidt sundere udgave af en klassisk gulerodskage, der har skiftet glasuren ud med flødeost, valnødder og honning.

Den saftige gulerodskage eller gulerodsbrød mætter godt, og er sødet med ahornsirup. Spis gulerodskage med fuldkorn, når du ønsker et sundere alternativ til den klassiske gulerodskage, som en lækker snack eller spis den til morgenmad. Hvem elsker ikke at starte dagen med et stykke kage?

Se opskrift
gulerodskage med fuldkorn

Køkkentid
20 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gulerodskage med fuldkorn: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 kage

400 g skrællede gulerødder
1 ¼ dl ahornsirup
1 dl ymer
0,5 dl olie
1 æg
50 g havregryn
250 g Valsemøllen Speltmel, fuldkorn
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt muskat
0,5 tsk. stødt kardemomme
0,5 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Skær gulerødderne i mindre stykker, kog dem møre og blend dem til en pure.
  2. Tænd ovnen på 170°C (150°C varmluft) og beklæd en brødform med bagepapir.
  3. Vend gulerodspuréen med olie, ymer, sirup og æg.
  4. Bland havregryn, mel, hævemiddel og krydderier i og bland godt.
  5. Kom dejen i formen.
  6. Bages i ca. 1 time, men tjek om gulerodskagen er færdig med en tandstik efter 50 minutter og vurder om den skal have lidt mere.
  7. Når færdigbagt tages gulerodskagen op af brødformen og køler af på rist.
  8. Server gulerodskagen sammen med flødeost, honning og valnødder.

Et godt tip: Den lækre, svampede gulerodskage kan også gå for at være et sødt brød ligesom du kender bananbrød. Skal de være mere syndigt eller sødt, kan du evt. tilføje stykker af chokolade eller hakkede nødder i dejen. Samtidig kan du også blande lidt vanilje pulver i din flødeost, for at den får en smag der nærmer sig frosting.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.