Gulerodskage med fuldkorn

En lækker gulerodskage med fuldkorn er nok ikke noget du har stødt på så ofte. Kagen er en lidt sundere udgave af en klassisk gulerodskage, der har skiftet glasuren ud med flødeost, valnødder og honning.

Den saftige gulerodskage eller gulerodsbrød mætter godt, og er sødet med ahornsirup. Spis gulerodskage med fuldkorn, når du ønsker et sundere alternativ til den klassiske gulerodskage, som en lækker snack eller spis den til morgenmad. Hvem elsker ikke at starte dagen med et stykke kage?

Se opskrift
gulerodskage med fuldkorn

Køkkentid
20 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

1 kage

400 g skrællede gulerødder
1 ¼ dl ahornsirup
1 dl ymer
0,5 dl olie
1 æg
50 g havregryn
250 g Valsemøllen Speltmel, fuldkorn
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt muskat
0,5 tsk. stødt kardemomme
0,5 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Skær gulerødderne i mindre stykker, kog dem møre og blend dem til en pure.
  2. Tænd ovnen på 170°C (150°C varmluft) og beklæd en brødform med bagepapir.
  3. Vend gulerodspuréen med olie, ymer, sirup og æg.
  4. Bland havregryn, mel, hævemiddel og krydderier i og bland godt.
  5. Kom dejen i formen.
  6. Bages i ca. 1 time, men tjek om gulerodskagen er færdig med en tandstik efter 50 minutter og vurder om den skal have lidt mere.
  7. Når færdigbagt tages gulerodskagen op af brødformen og køler af på rist.
  8. Server gulerodskagen sammen med flødeost, honning og valnødder.

Et godt tip: Den lækre, svampede gulerodskage kan også gå for at være et sødt brød ligesom du kender bananbrød. Skal de være mere syndigt eller sødt, kan du evt. tilføje stykker af chokolade eller hakkede nødder i dejen. Samtidig kan du også blande lidt vanilje pulver i din flødeost, for at den får en smag der nærmer sig frosting.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med masser af velsmag og inspiration direkte i dine mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 17. september, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.