Gulerodskage med fuldkorn

En lækker gulerodskage med fuldkorn er nok ikke noget du har stødt på så ofte. Kagen er en lidt sundere udgave af en klassisk gulerodskage, der har skiftet glasuren ud med flødeost, valnødder og honning.

Den saftige gulerodskage eller gulerodsbrød mætter godt, og er sødet med ahornsirup. Spis gulerodskage med fuldkorn, når du ønsker et sundere alternativ til den klassiske gulerodskage, som en lækker snack eller spis den til morgenmad. Hvem elsker ikke at starte dagen med et stykke kage?

Se opskrift
gulerodskage med fuldkorn

Køkkentid
20 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Gulerodskage med fuldkorn: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 kage

400 g skrællede gulerødder
1 ¼ dl ahornsirup
1 dl ymer
0,5 dl olie
1 æg
50 g havregryn
250 g Valsemøllen Speltmel, fuldkorn
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt muskat
0,5 tsk. stødt kardemomme
0,5 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Skær gulerødderne i mindre stykker, kog dem møre og blend dem til en pure.
  2. Tænd ovnen på 170°C (150°C varmluft) og beklæd en brødform med bagepapir.
  3. Vend gulerodspuréen med olie, ymer, sirup og æg.
  4. Bland havregryn, mel, hævemiddel og krydderier i og bland godt.
  5. Kom dejen i formen.
  6. Bages i ca. 1 time, men tjek om gulerodskagen er færdig med en tandstik efter 50 minutter og vurder om den skal have lidt mere.
  7. Når færdigbagt tages gulerodskagen op af brødformen og køler af på rist.
  8. Server gulerodskagen sammen med flødeost, honning og valnødder.

Et godt tip: Den lækre, svampede gulerodskage kan også gå for at være et sødt brød ligesom du kender bananbrød. Skal de være mere syndigt eller sødt, kan du evt. tilføje stykker af chokolade eller hakkede nødder i dejen. Samtidig kan du også blande lidt vanilje pulver i din flødeost, for at den får en smag der nærmer sig frosting.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.