Gulerodskage med fuldkorn

En lækker gulerodskage med fuldkorn er nok ikke noget du har stødt på så ofte. Kagen er en lidt sundere udgave af en klassisk gulerodskage, der har skiftet glasuren ud med flødeost, valnødder og honning.

Den saftige gulerodskage eller gulerodsbrød mætter godt, og er sødet med ahornsirup. Spis gulerodskage med fuldkorn, når du ønsker et sundere alternativ til den klassiske gulerodskage, som en lækker snack eller spis den til morgenmad. Hvem elsker ikke at starte dagen med et stykke kage?

Se opskrift
gulerodskage med fuldkorn

Køkkentid
20 min.

Ventetid
60 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 kage

400 g skrællede gulerødder
1 ¼ dl ahornsirup
1 dl ymer
0,5 dl olie
1 æg
50 g havregryn
250 g Valsemøllen Speltmel, fuldkorn
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
1 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt muskat
0,5 tsk. stødt kardemomme
0,5 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Skær gulerødderne i mindre stykker, kog dem møre og blend dem til en pure.
  2. Tænd ovnen på 170°C (150°C varmluft) og beklæd en brødform med bagepapir.
  3. Vend gulerodspuréen med olie, ymer, sirup og æg.
  4. Bland havregryn, mel, hævemiddel og krydderier i og bland godt.
  5. Kom dejen i formen.
  6. Bages i ca. 1 time, men tjek om gulerodskagen er færdig med en tandstik efter 50 minutter og vurder om den skal have lidt mere.
  7. Når færdigbagt tages gulerodskagen op af brødformen og køler af på rist.
  8. Server gulerodskagen sammen med flødeost, honning og valnødder.

Et godt tip: Den lækre, svampede gulerodskage kan også gå for at være et sødt brød ligesom du kender bananbrød. Skal de være mere syndigt eller sødt, kan du evt. tilføje stykker af chokolade eller hakkede nødder i dejen. Samtidig kan du også blande lidt vanilje pulver i din flødeost, for at den får en smag der nærmer sig frosting.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.