Græskarkernesmør

Græskarkernesmør? Ja, du læste rigtigt. Du kender måske peanutbutter eller mandelsmør, men græskarkerner er proteinrige og virkelig smagfulde i mange retter. Græskarkernesmøren er et vidunderligt, og ikke mindst billigt, alternativ til hjemmelavet nøddesmør. Denne græskarkernesmør er lavet på 4 ingredienser: græskarkerner, olivenolie, salt og lidt sukker. Mere skal der ikke til.

Anvendelsen af græskarkernesmøren er ret alsidigt, og kan bruges til de fleste morgenmadsretter. Det smager fantastisk dejligt på grød i selskab med ristede mandler og sød kakifrugt, og også som dyppelse til frugt og grønt. Prøv det eventuelt oven på et stykke ristet rugbrød med æble.

Se opskrift
græskarkernesmør

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarkernesmør: 3 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom alle græskarkernerne på en pande og rist dem gyldne til de “popper”.
  2. Kom græskarkernerne i en kraftig foodprocesser, og blend kernerne til de bliver til en lind og cremet græskarkernesmør.
  3. Det tager et kvaters tid, og det er vigigt løbende at skrabe kanterne, så alt blendes lige godt.
  4. Tilsæt olie, havsalt og sukker ca. halvvejs, eller tidligere hvis din maskine har svært ved at få det til at køre rundt.
  5. Kom græskarkernesmøren på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet.

 

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.