Græskarkernesmør

Græskarkernesmør? Ja, du læste rigtigt. Du kender måske peanutbutter eller mandelsmør, men græskarkerner er proteinrige og virkelig smagfulde i mange retter. Græskarkernesmøren er et vidunderligt, og ikke mindst billigt, alternativ til hjemmelavet nøddesmør. Denne græskarkernesmør er lavet på 4 ingredienser: græskarkerner, olivenolie, salt og lidt sukker. Mere skal der ikke til.

Anvendelsen af græskarkernesmøren er ret alsidigt, og kan bruges til de fleste morgenmadsretter. Det smager fantastisk dejligt på grød i selskab med ristede mandler og sød kakifrugt, og også som dyppelse til frugt og grønt. Prøv det eventuelt oven på et stykke ristet rugbrød med æble.

Se opskrift
græskarkernesmør

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Græskarkernesmør: 3 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Sådan gør du

  1. Kom alle græskarkernerne på en pande og rist dem gyldne til de “popper”.
  2. Kom græskarkernerne i en kraftig foodprocesser, og blend kernerne til de bliver til en lind og cremet græskarkernesmør.
  3. Det tager et kvaters tid, og det er vigigt løbende at skrabe kanterne, så alt blendes lige godt.
  4. Tilsæt olie, havsalt og sukker ca. halvvejs, eller tidligere hvis din maskine har svært ved at få det til at køre rundt.
  5. Kom græskarkernesmøren på et skoldet glas og opbevar den i køleskabet.