Flagkage – Bageblanding

Skal du fejre fødselsdag og mangler inspiration til en kage? Lav denne flagkage med Valsemøllen Citronmåne til din fødselsdagsfest.

Vi har sørget for, at du kan lave en flot kage med danmarksflaget som snit. Vi har også sørget for en beskrivelse, hvor alle kan være med, en fremgangsmåde hvor alle kan være med, og en video med hvordan du samler og pynter din flagkage. Ingen undskyldning for ikke at gå i gang!

God bagelyst!

Se mange flere nemme, sjove og kreative fødselsdagskager, her.

Se opskrift
flagkage

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

6 personer

Røde lagkagebunde

2 pakker Valsemøllen Citronmåne
1 dl lunkent vand (30°C)
2 dl smagsneutral olie, f.eks. solsikkeolie
4 æg
Rød frugtfarve
2 springforme, 20 cm i diameter

Flødeostecreme med citron og lime:

1 usprøjtet limefrugt
100 g blødt smør
2 poser Valsemøllen Citronglasur-blanding (medfølger i Valsemøllen Citronmåne)
300 g flødeost naturel
2 dl piskefløde

Pynt
250 g jordbær
1 håndfuld frisk mynte

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Røde lagkagebunde 

 

  1. Hæld posernes indhold i en stor skål, og tilsæt vand, olie og æg.
  2. Rør kagemassen sammen med en grydeske i 2-3 minutter, til dejen er glat og blank.
  3. Rør rød frugtfarve i dejen, til den ønskede røde farve er opnået.
  4. Læg bagepapir i springformenes bunde, og smør kanterne med lidt smør eller olie. Fordel dejen ligeligt i de 2 forme, og glat overfladen med bagsiden af en ske.
  5. Tænd ovnen på 180°C ved over-/undervarme  (ved varmluft 160°C). Bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gennembagte.
  6. Afkøl kagerne på en rist.

Flødeost creme med citron og lime 

 

  1. Riv limeskallen fint, og pres 2 spsk. limesaft. Sæt til side til senere.
  2. Pisk det bløde smør lyst i en skål med en elpisker. Tilsæt glasurposernes indhold, og pisk videre, til cremen er luftig.
  3. Tilsæt flødeost og limeskal, og pisk cremen forsigtigt sammen, til den er ensartet. Smag til med limesaft.
  4. Pisk fløden til fast skum, og vend den forsigtigt i cremen.
  5. Hæld cremen i en sprøjtepose med en rund tylle, og læg den på køl, mens du udskærer kagerne.

Samling og pynt

 

  1. Tag kagebundene ud af formene, og skær dem til på overfladen, så de er helt lige og flade på toppen. Læg den ene kagebund på et serveringsfad.
  2. Udstik først en ring på 16 cm med en udstikker eller en kagering, og dernæst en ring på 13 cm. indeni den første ring, så der dannes en smal rille på 3 cm i kagen. Fjern forsigtigt rillen.
  3. Udstik den anden bund på præcis samme måde.
  4. Sprøjt creme ned i rillen i den nederste kagebund, så den er helt fyldt op. Fordel et 2 cm højt lag creme på toppen af denne bund, og smør det jævnt ud med en palet. Læg den anden kagebund ovenpå, og gentag med cremen på samme måde.
  5. Fordel resten af cremen på hele kagen med en palet – start på toppen, og glat cremen ned over siderne, til hele kagen er dækket af et ensartet lag creme.
  6. Sæt kagen på køl i mindst 1 time før servering.

Pynt

 

1. Pynt kagen med hele og halve friske jordbær samt frisk mynte.

Et godt tip: Vil du gerne lave den helt fra bunden? Så kan du bruge denne opskrift på citronmåne fra bunden.