Sådan gør du
- Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer.
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
- Udrul dejen på et let drysset melbord i en 2-3 mm. tykkelse. Kom dejen op i en tærteform (22 cm i diameter).
- Fór bunden af tærtedejen med bagepapir og fyld bønner eller linser i. Bag tærtebunden i 10 min. ved 210°C (190°C varmluft). Lad tærtebunden køle lidt af og fjern bagepapir med bønner eller linser.
- Bland friske brombær, rørsukker, vaniljesukker og maizena sammen i en skål og lad det trække imens mørdejen ligger på køl. Mos herefter brombærrene med en gaffel. Hæld brombærfyldet op i den bagte, afkølede tærtebund.
- Ælt mandelmel, hvedemel, blødt smør og revet rå marcipan godt sammen. Smuldr crumblen udover brombærfyldet.
- Bag tærten færdig ved 200°C (180°C varmluft) i ca. 30-35 minutter.
- Server gerne tærten med lidt creme fraiche eller vaniljeis.