Brombærtærte med mandelcrumble

Overrask familie og venner med den skønneste brombærtærte med mandelcrumble

Ditte Julies har tryllet igen. Her får du den skønneste opskrift på en lækker brombærtærte med en dejlig sprød mandel-smuldredej på toppen, der passer perfekt til de bløde og syrlige bær.

Se opskrift
Brombærtærte med crumble

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brombærtærte med mandelcrumble: 3 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 8 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Stenformalet ØKO Hvedemel eller Valsemøllen kage hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Brombærfyld
300 g friske brombær
50 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. maizena

Mandelcrumble:
75 g mandelmel
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
100 g smør, blødt
75 g rå marcipan

Fremgangsmåde

  1. Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Udrul dejen på et let drysset melbord i en 2-3 mm. tykkelse. Kom dejen op i en tærteform (22 cm i diameter).
  5. Fór bunden af tærtedejen med bagepapir og fyld bønner eller linser i. Bag tærten i 10 min ved 210 grader (190 grader varmluft). Lad tærte køle lidt af og fjern bagepapir med bønner eller linser.
  6. Bland friske brombær, rørsukker, vaniljesukker og maizena sammen i en skål og lad det trække imens mørdejen ligger på køl. Mos herefter brombærrene med en gaffel. Hæld brombærfyldet op i den bagte afkølede tærteform.
  7.  Ælt mandelmel, hvedemel, blødt smør og revet rå marcipan godt sammen. Smuldr crumble’en udover brombærfyldet.
  8. Bag tærten færdig ved 200 °C (180 °C varmluft) i ca. 30-35 minutter.

Server gerne tærterne med lidt creme fraiche eller vanilje is.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.