Brombærtærte med mandelcrumble

Overrask familie og venner med den skønneste brombærtærte med mandelcrumble

Ditte Julie har tryllet igen. Her får du den skønneste opskrift på en lækker brombærtærte med en dejlig sprød mandel-smuldredej på toppen, der passer perfekt til de bløde og syrlige bær.

Se opskrift
Brombærtærte med crumble

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brombærtærte med mandelcrumble: 4 ud af 5 baseret på 51 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Mørdej

150 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel eller Valsemøllen kage hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Brombærfyld

300 g friske brombær
50 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. maizena

Mandelcrumble

75 g mandelmel
100 g Valsemøllen Dansk Kagehvedemel
100 g smør, blødt
75 g rå marcipan

Sådan gør du

  1. Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Udrul dejen på et let drysset melbord i en 2-3 mm. tykkelse. Kom dejen op i en tærteform (22 cm i diameter).
  5. Fór bunden af tærtedejen med bagepapir og fyld bønner eller linser i. Bag tærtebunden i 10 min. ved 210°C (190°C varmluft). Lad tærtebunden køle lidt af og fjern bagepapir med bønner eller linser.
  6. Bland friske brombær, rørsukker, vaniljesukker og maizena sammen i en skål og lad det trække imens mørdejen ligger på køl. Mos herefter brombærrene med en gaffel. Hæld brombærfyldet op i den bagte, afkølede tærtebund.
  7.  Ælt mandelmel, hvedemel, blødt smør og revet rå marcipan godt sammen. Smuldr crumblen udover brombærfyldet.
  8. Bag tærten færdig ved 200°C (180°C varmluft) i ca. 30-35 minutter.
  9. Server gerne tærten med lidt creme fraiche eller vaniljeis.

 

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger (link til produkterne) kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole (link til bageskolen) og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

    Hvad er godt at huske, når man skal bage i en Airfryer?
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.