Brombærtærte med mandelcrumble

Overrask familie og venner med den skønneste brombærtærte med mandelcrumble

Ditte Julie har tryllet igen. Her får du den skønneste opskrift på en lækker brombærtærte med en dejlig sprød mandel-smuldredej på toppen, der passer perfekt til de bløde og syrlige bær.

Se opskrift
Brombærtærte med crumble

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brombærtærte med mandelcrumble: 4 ud af 5 baseret på 48 anmeldelser

Opskrift

8 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Stenformalet ØKO Hvedemel eller Valsemøllen kage hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Brombærfyld
300 g friske brombær
50 g lyst rørsukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. maizena

Mandelcrumble:
75 g mandelmel
100 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
100 g smør, blødt
75 g rå marcipan

Sådan gør du

  1. Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer.
  2. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  3. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
  4. Udrul dejen på et let drysset melbord i en 2-3 mm. tykkelse. Kom dejen op i en tærteform (22 cm i diameter).
  5. Fór bunden af tærtedejen med bagepapir og fyld bønner eller linser i. Bag tærtebunden i 10 min. ved 210°C (190°C varmluft). Lad tærtebunden køle lidt af og fjern bagepapir med bønner eller linser.
  6. Bland friske brombær, rørsukker, vaniljesukker og maizena sammen i en skål og lad det trække imens mørdejen ligger på køl. Mos herefter brombærrene med en gaffel. Hæld brombærfyldet op i den bagte, afkølede tærtebund.
  7.  Ælt mandelmel, hvedemel, blødt smør og revet rå marcipan godt sammen. Smuldr crumblen udover brombærfyldet.
  8. Bag tærten færdig ved 200°C (180°C varmluft) i ca. 30-35 minutter.
  9. Server gerne tærten med lidt creme fraiche eller vaniljeis.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.