Sådan gør du
- Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer.
- Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
- Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.
- Udrul dejen på et let drysset melbord i en 2-3 mm. tykkelse. Kom dejen op i en tærteform (22 cm i diameter).
- Fór bunden af tærtedejen med bagepapir og fyld bønner eller linser i. Bag tærten i 10 min ved 210 grader (190 grader varmluft). Lad tærte køle lidt af og fjern bagepapir med bønner eller linser.
- Bland friske brombær, rørsukker, vaniljesukker og maizena sammen i en skål og lad det trække imens mørdejen ligger på køl. Mos herefter brombærrene med en gaffel. Hæld brombærfyldet op i den bagte afkølede tærteform.
- Ælt mandelmel, hvedemel, blødt smør og revet rå marcipan godt sammen. Smuldr crumble’en udover brombærfyldet.
- Bag tærten færdig ved 200 °C (180 °C varmluft) i ca. 30-35 minutter.
- Server gerne tærterne med lidt creme fraiche eller vanilje is.