Efterårstærte med mazarinfyld og æblekompot

Efteråret byder næsten altid på dejlige æbler både de søde og syrlige, og hvad gør et æble bedre end at kombinere det med kage og bage en sød efterårstærte.

Noget af det bedste ved efteråret er den danske æblesæson. Ditte Julie er også vild med den, og hun har haft fingrene vores Kage Hvedemel, udviklet denne helt uimodståelige efterårstærte med mazarin og æblekompot. Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du godt udskifte med en almindelig hvedemel.

Se opskrift
efterårstærte

Køkkentid
1 t. og 15 min.

Ventetid
1 t. og 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Efterårstærte med mazarinfyld og æblekompot: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

6-8 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mazarinfyld
100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 stort æg
1/2 citron, saft
50 g god mørk chokolade

Æblekompot
2 blade husblas
450 g skrællet æbler
100 g lyst rørsukker
2 citroner (både saft & skal)
65 g brun farin

Iøvrigt 
1 dl flødeskum
skovsyrer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej – 1. del

  1. Smuldr Kage Hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Mazarinfyld

  1. Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper.
  2. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i til dejen er homogen.

Mørdej – 2. del

  1. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
  2. Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej i kanterne.
  3. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 20 minutter. Lad tærten køle helt af i formen.
  4. Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Pensl eller smør den smeltede chokolade ud over tærten. Stil tærten på køl i 10 minutter.

Æblekompot

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Skræl æblerne og fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukkeret og citron (både skal & saft). Kog æblerne i ca. 5-10 minutter.
  4. Tilsæt herefter brun farin, og lad det små simre i 15-20 minutter. Æblerne burde være kogt ud til mos (de må gerne have lidt struktur).
  5. Klem husblassen fri fra vand og rør den ud i æblekompotten. Lad kompotten køle en smule inden den fordeles på tærten.

Pynt

  1. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og server den til din efterårstærte, eller ansæt en fin perlekant af flødeskum langs tærtens kant.

efterårstærte

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.