Efterårstærte med mazarinfyld og æblekompot

Efteråret byder næsten altid på dejlige æbler både de søde og syrlige, og hvad gør et æble bedre end at kombinere det med kage.

Noget af det bedste ved efteråret er den danske æblesæson. Ditte Julie er også vild med den, og hun har haft fingrene vores Kage Hvedemel, udviklet denne helt uimodståelig tærte med mazarin og æblekompot. Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du godt udskifte med en almindelig hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
1 t. og 15 min.

Ventetid
1 t. og 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 6-8 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mazarinfyld
100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 stort æg
1/2 citron, saft
50 g god mørk chokolade

Æblekompot
2 blade husblas
450 g skrællet æbler
100 g lyst rørsukker
2 citroner (både saft & skal)
65 g brun farin

Iøvrigt 
1 dl flødeskum
skovsyrer

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Mørdej – 1. del

  1. Smuldr Kage Hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Mazarinfyld

  1. Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper.
  2. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i til dejen er homogen.

Mørdej – 2. del

  1. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
  2. Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej i kanterne.
  3. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 20 minutter. Lad tærten køle helt af i formen.
  4. Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Pensl eller smør den smeltede chokolade ud over tærten. Stil tærten på køl i 10 minutter.

Æblekompot

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Skræl æblerne og fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukkeret og citron (både skal & saft). Kog æblerne i ca. 5-10 minutter.
  4. Tilsæt herefter brun farin, og lad det små simre i 15-20 minutter. Æblerne burde være kogt ud til mos (de må gerne have lidt struktur).
  5. Klem husblassen fri fra vand og rør den ud i æblekompotten. Lad kompotten køle en smule inden den fordeles på tærten.

Pynt

  1. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og server den til tærten, eller ansæt en fin perlekant af flødeskum langs tærtens kant.

Udviklet af Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.