Efterårstærte med mazarinfyld og æblekompot

Efteråret byder næsten altid på dejlige æbler både de søde og syrlige, og hvad gør et æble bedre end at kombinere det med kage og bage en sød efterårstærte.

Noget af det bedste ved efteråret er den danske æblesæson. Ditte Julie er også vild med den, og hun har haft fingrene vores Kage Hvedemel, udviklet denne helt uimodståelige efterårstærte med mazarin og æblekompot. Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du godt udskifte med en almindelig hvedemel.

Se opskrift
efterårstærte

Køkkentid
1 t. og 15 min.

Ventetid
1 t. og 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Efterårstærte med mazarinfyld og æblekompot: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

6-8 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mazarinfyld
100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 stort æg
1/2 citron, saft
50 g god mørk chokolade

Æblekompot
2 blade husblas
450 g skrællet æbler
100 g lyst rørsukker
2 citroner (både saft & skal)
65 g brun farin

Iøvrigt 
1 dl flødeskum
skovsyrer

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Mørdej – 1. del

 1. Smuldr Kage Hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
 2. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Mazarinfyld

 1. Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper.
 2. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i til dejen er homogen.

Mørdej – 2. del

 1. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
 2. Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej i kanterne.
 3. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 20 minutter. Lad tærten køle helt af i formen.
 4. Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Pensl eller smør den smeltede chokolade ud over tærten. Stil tærten på køl i 10 minutter.

Æblekompot

 1. Udblød husblassen i koldt vand.
 2. Skræl æblerne og fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker.
 3. Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukkeret og citron (både skal & saft). Kog æblerne i ca. 5-10 minutter.
 4. Tilsæt herefter brun farin, og lad det små simre i 15-20 minutter. Æblerne burde være kogt ud til mos (de må gerne have lidt struktur).
 5. Klem husblassen fri fra vand og rør den ud i æblekompotten. Lad kompotten køle en smule inden den fordeles på tærten.

Pynt

 1. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og server den til din efterårstærte, eller ansæt en fin perlekant af flødeskum langs tærtens kant.

efterårstærte

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.