Efterårstærte med mazarinfyld og æblekompot

Efteråret byder næsten altid på dejlige æbler både de søde og syrlige, og hvad gør et æble bedre end at kombinere det med kage.

Noget af det bedste ved efteråret er den danske æblesæson. Ditte Julie er også vild med den, og hun har haft fingrene vores Kage Hvedemel, udviklet denne helt uimodståelig tærte med mazarin og æblekompot. Valsemøllen Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Valsemøllen Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du godt udskifte med en almindelig hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
1 t. og 15 min.

Ventetid
1 t. og 45 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 6-8 personer

Mørdej
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Mazarinfyld
100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
1 stort æg
1/2 citron, saft
50 g god mørk chokolade

Æblekompot
2 blade husblas
450 g skrællet æbler
100 g lyst rørsukker
2 citroner (både saft & skal)
65 g brun farin

Iøvrigt 
1 dl flødeskum
skovsyrer

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Mørdej – 1. del

  1. Smuldr Kage Hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
  2. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Mazarinfyld

  1. Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper.
  2. Rør ægget i massen og rør herefter citronsaft i til dejen er homogen.

Mørdej – 2. del

  1. Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
  2. Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej i kanterne.
  3. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 210°C (190°C varmluft) i ca. 20 minutter. Lad tærten køle helt af i formen.
  4. Smelt chokoladen i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Pensl eller smør den smeltede chokolade ud over tærten. Stil tærten på køl i 10 minutter.

Æblekompot

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Skræl æblerne og fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukkeret og citron (både skal & saft). Kog æblerne i ca. 5-10 minutter.
  4. Tilsæt herefter brun farin, og lad det små simre i 15-20 minutter. Æblerne burde være kogt ud til mos (de må gerne have lidt struktur).
  5. Klem husblassen fri fra vand og rør den ud i æblekompotten. Lad kompotten køle en smule inden den fordeles på tærten.

Pynt

  1. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum og server den til tærten, eller ansæt en fin perlekant af flødeskum langs tærtens kant.

Udviklet af Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.