Nem bogstavkage – Bageblanding

Den populære bogstavkage er altid et hit, når der skal bages en mere personlig kage, hvad end det er til en fødselsdag, barnedåb eller konfirmation. Og det er faktisk slet ikke så svært at bage en bogstavkage. Denne bogstavkage opskrift er bagt med kageblandingen Valsemøllen Chokoladetærte, og er pyntet med en sød vaniljefrosting. Med kageblandingen som bund er det nemt og hurtigt at bage en god, hjemmelavet bogstavkage og pynte med lige netop det, du ønsker.

Vi har lavet talkager og bogstavkager skabeloner, som du kan hente gratis her. Du får tal fra 0-9 og bogstaver fra A-Å, der fylder en A4 side – passende til en bradepande på 30 x 22 cm. God fornøjelse.

Se opskrift
Bogstavkage

Køkkentid
20 min.

Ventetid
25-30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 kage

Chokoladetærte
2 ps. Valsemøllen Kageblanding
2 dl lunkent vand (30°C)
3 dl vegetabilsk olie
4 æg

Vaniljefrosting
250 g smør
500 g flormelis
1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljepulver
1 firkantet form eller bradepande (ca. 30 x 22 cm)

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde


Chokoladetærte 

 1. Hæld de to Valsemøllen Kageblandinger i en skål, og tilsæt vand, olie og æg. (Ved at bruge to af vores kageblandinger, får du god højde på din kage).
 2. Rør kagemassen sammen med en grydeske i ca. 3 minutter til den er glat og blank.
 3. Smør formen, eller beklæd den med bagepapir.
 4. Hæld kagedejen op, og fordel dejen jævnt.
 5. Bag ved 180°C (varmluft 160°C) i 25-30 minutter.

Vaniljefrosting 

 1. Bland alle ingredienserne i en skål, og pisk til frostingen er let og luftig.
 2. Sprøjt din frosting på med sprøjtepose og en fin tyl, eller smør den på med en kniv.

Udformning af bogstavkagen

 1. Print vores tal- og bogstavsskabelon ud gratis her.
 2. Placer det ønskede bogstav eller tal i midten af kagen, og skær kagekanterne væk.
 3. Pynt med lige netop det, du ønsker på din kage.

Et ekstra tip: Brug kagekanterne, som du skærer fra til at lave romkugler eller studenterbrød.

+

Vind en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor + et års forbrug af Valsemøllen hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr.

Nu har du chancen for at gøre hverdagen lidt bedre, og vinde en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House Doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdag til en samlet værdi af 8.000 kr. så det bliver endnu sjovere at servere hjemmebag til dem du holder af.

 Vi elsker nemlig hverdagen

Derfor har vi udvalgt en række favoritter, som du altid kan få til en god hverdagspris. Valsemøllen Hverdag er dansk mel fra korn, der er dyrket, høstet og malet i Danmark – i respekt for marken, mennesker og miljøet. Find inspiration til nemt og smagfuldt hverdagsbagværk her

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderen. Vinderen trækkes den 1. maj 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Præmien er en Kenwood køkkenmaskine, et gavekort til House doctor på 1.500 kr. og et års forbrug af Valsemøllen Hverdagsserie til en samlet værdi af 8.000 kr. (5.000 kr. Kenwood køkkenmaskine + 1.500 kr. gavekort + 1.500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine, gavekortet eller produkterne kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra tirsdag d. 07. marts 2023 til og med mandag d. 1. maj 2023.