Citronkage med birkes og marcipan – Bageblanding

En citronkage med birkes og marcipan er en luksusudgave af en klassisk citronmåne. Kagen bliver endnu mere saftig og lækker, og holder sig frisk. Birkesne giver kagen et lækkert bid, og tilføjer lidt struktur.

Citronkagen er bagt med Valsemøllen Citronmåne, som danner en god basis for den søde kage med det syrlige twist. Når den bliver bagt med kageblanding bliver hjemmebag endnu nemmere og hurtigere, og der bliver mere tid til hyggen bagefter. Bag en citronkage med birkes og marcipan, når du vil forkæle dem, du holder af. Den er både god til kaffen, og perfekt som dessert. Den bliver nemlig mere kompakt og konfektagtig, når der er marcipan i dejen.

Se opskrift
citronkage med birkes

Køkkentid
15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citronkage med birkes og marcipan – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 kage á ca. 8 stykker

1 pakke Valsemøllen Citronmåne
2 æg
1 dl neutral olie
½ dl vand
100 g marcipan
2 spsk. Blå birkes
Smør til formen

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland indholdet fra pakken med æg, vand og olie til dejen er glat og blank.
  2. Tilføj revet marcipan og birkes til den rørte kagedej, og vend rundt.
  3. Placer et stykke bagepapir i en springform eller lille brødform og smør med smør eller olie på papiret.
  4. Hæld dejen i formen, så den er jævnt fordelt.
  5. Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
  6. Lad kagen køle af.
  7. Bland blandingen til citronglasur med vand, og fordel den over den afkølede kage
  8. Drys med blå birkes og servér.

Et godt tip: Du kan også bruge dejen fra din citronkage med birkes og marcipan til lækre muffins. Følg samme fremgangsmåde til dejen, og fordel den i 12-15 muffinforme. De skal bages i 15-20 minutter, og kan pyntes med glasuren. Skal det være ekstra lækkert, kan du piske pulveret til glasuren med 80 g blødt smør, og du har nu en cremet citronfrosting, du kan pynte dine kager med.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.