Citronkage med birkes og marcipan – Bageblanding

En citronkage med birkes og marcipan er en luksusudgave af en klassisk citronmåne. Kagen bliver endnu mere saftig og lækker, og holder sig frisk. Birkesne giver kagen et lækkert bid, og tilføjer lidt struktur.

Citronkagen er bagt med Valsemøllen Citronmåne, som danner en god basis for den søde kage med det syrlige twist. Når den bliver bagt med kageblanding bliver hjemmebag endnu nemmere og hurtigere, og der bliver mere tid til hyggen bagefter. Bag en citronkage med birkes og marcipan, når du vil forkæle dem, du holder af. Den er både god til kaffen, og perfekt som dessert. Den bliver nemlig mere kompakt og konfektagtig, når der er marcipan i dejen.

Se opskrift
citronkage med birkes

Køkkentid
15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citronkage med birkes og marcipan – Bageblanding: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 kage á ca. 8 stykker

1 pakke Valsemøllen Citronmåne
2 æg
1 dl neutral olie
½ dl vand
100 g marcipan
2 spsk. Blå birkes
Smør til formen

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland indholdet fra pakken med æg, vand og olie til dejen er glat og blank.
  2. Tilføj revet marcipan og birkes til den rørte kagedej, og vend rundt.
  3. Placer et stykke bagepapir i en springform eller lille brødform og smør med smør eller olie på papiret.
  4. Hæld dejen i formen, så den er jævnt fordelt.
  5. Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
  6. Lad kagen køle af.
  7. Bland blandingen til citronglasur med vand, og fordel den over den afkølede kage
  8. Drys med blå birkes og servér.

Et godt tip: Du kan også bruge dejen fra din citronkage med birkes og marcipan til lækre muffins. Følg samme fremgangsmåde til dejen, og fordel den i 12-15 muffinforme. De skal bages i 15-20 minutter, og kan pyntes med glasuren. Skal det være ekstra lækkert, kan du piske pulveret til glasuren med 80 g blødt smør, og du har nu en cremet citronfrosting, du kan pynte dine kager med.

+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Vinderen trækkes 30. juni 2025 og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.