Citronkage med birkes og marcipan – Bageblanding

En citronkage med birkes og marcipan er en luksusudgave af en klassisk citronmåne. Kagen bliver endnu mere saftig og lækker, og holder sig frisk. Birkesne giver kagen et lækkert bid, og tilføjer lidt struktur.

Citronkagen er bagt med Valsemøllen Citronmåne, som danner en god basis for den søde kage med det syrlige twist. Når den bliver bagt med kageblanding bliver hjemmebag endnu nemmere og hurtigere, og der bliver mere tid til hyggen bagefter. Bag en citronkage med birkes og marcipan, når du vil forkæle dem, du holder af. Den er både god til kaffen, og perfekt som dessert. Den bliver nemlig mere kompakt og konfektagtig, når der er marcipan i dejen.

Se opskrift
citronkage med birkes

Køkkentid
15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citronkage med birkes og marcipan – Bageblanding: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 kage á ca. 8 stykker

1 pakke Valsemøllen Citronmåne
2 æg
1 dl neutral olie
½ dl vand
100 g marcipan
2 spsk. Blå birkes
Smør til formen

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland indholdet fra pakken med æg, vand og olie til dejen er glat og blank.
  2. Tilføj revet marcipan og birkes til den rørte kagedej, og vend rundt.
  3. Placer et stykke bagepapir i en springform eller lille brødform og smør med smør eller olie på papiret.
  4. Hæld dejen i formen, så den er jævnt fordelt.
  5. Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
  6. Lad kagen køle af.
  7. Bland blandingen til citronglasur med vand, og fordel den over den afkølede kage
  8. Drys med blå birkes og servér.

Et godt tip: Du kan også bruge dejen fra din citronkage med birkes og marcipan til lækre muffins. Følg samme fremgangsmåde til dejen, og fordel den i 12-15 muffinforme. De skal bages i 15-20 minutter, og kan pyntes med glasuren. Skal det være ekstra lækkert, kan du piske pulveret til glasuren med 80 g blødt smør, og du har nu en cremet citronfrosting, du kan pynte dine kager med.