Citronkage med birkes og marcipan – Bageblanding

En citronkage med birkes og marcipan er en luksusudgave af en klassisk citronmåne. Kagen bliver endnu mere saftig og lækker, og holder sig frisk. Birkesne giver kagen et lækkert bid, og tilføjer lidt struktur.

Citronkagen er bagt med Valsemøllen Citronmåne, som danner en god basis for den søde kage med det syrlige twist. Når den bliver bagt med kageblanding bliver hjemmebag endnu nemmere og hurtigere, og der bliver mere tid til hyggen bagefter. Bag en citronkage med birkes og marcipan, når du vil forkæle dem, du holder af. Den er både god til kaffen, og perfekt som dessert. Den bliver nemlig mere kompakt og konfektagtig, når der er marcipan i dejen.

Se opskrift
citronkage med birkes

Køkkentid
15 min.

Ventetid
30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Citronkage med birkes og marcipan – Bageblanding: 3 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

1 kage á ca. 8 stykker

1 pakke Valsemøllen Citronmåne
2 æg
1 dl neutral olie
½ dl vand
100 g marcipan
2 spsk. Blå birkes
Smør til formen

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Bland indholdet fra pakken med æg, vand og olie til dejen er glat og blank.
  2. Tilføj revet marcipan og birkes til den rørte kagedej, og vend rundt.
  3. Placer et stykke bagepapir i en springform eller lille brødform og smør med smør eller olie på papiret.
  4. Hæld dejen i formen, så den er jævnt fordelt.
  5. Bag kagen ved 180°C (ved varmluft 160°C) i 25-30 minutter.
  6. Lad kagen køle af.
  7. Bland blandingen til citronglasur med vand, og fordel den over den afkølede kage
  8. Drys med blå birkes og servér.

Et godt tip: Du kan også bruge dejen fra din citronkage med birkes og marcipan til lækre muffins. Følg samme fremgangsmåde til dejen, og fordel den i 12-15 muffinforme. De skal bages i 15-20 minutter, og kan pyntes med glasuren. Skal det være ekstra lækkert, kan du piske pulveret til glasuren med 80 g blødt smør, og du har nu en cremet citronfrosting, du kan pynte dine kager med.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.