Æblekage med kanel

Æblekage er en klassiker, der kan spises hele året rundt. Smager fantastisk og er nem at lave.

Se opskrift
aeblekage

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskriftOpskrift

1 kage

 

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  2. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, lad det køle lidt af, og rør det i æggemassen.
  3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og kom det i dejen.
  4. Rør til dejen er jævn og glat.
  5. Hæld dejen i en smurt bageform.
  6. Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen.
  7. Bland kanel, sukker og hakkede nødder, og drys det over kagen i et jævnt lag.
  8. Bag kagen i en forvarmet ovn ved  180°C (varmluft 160°C). i ca. 35 minutter – tjek med en kødnål el.lign., at den er gennembagt.
  9. Server gerne kagen, mens den endnu er lun, server med vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt.

Tip! 
Faste, syrlige æbler giver det bedste resultat, når du bager æblekage. Brug gerne madæbler, for eksempel Belle de boskoop.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.