Berliner pfannkuchen med syltetøj

Berliner pfannkuchen er en klassiker, som mange er vilde med. Den sprøde overflade i kombination med den bløde bolle og syltetøjet er himmelsk!

Det er svært at modstå en skøn berliner med syltetøj. Det er et skønt bagværk til eftermiddagshyggen eller uventede gæster. Forkæl dig selv og dem omkring dig med lune og nybagte berlinere. Du kender dem måske fra bageren, men de skønne berlinere er slet ikke så svære at lave, selvom man ikke er professionel. Det er en lidt anden måde at bage på, da de bliver kogt i olie, hvilket giver et luftigt bagværk med et sprødt ydre.

Se opskrift
berliner

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. & 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Berliner pfannkuchen med syltetøj: 4 ud af 5 baseret på 31 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
100 g smør
50 g gær
1 stk æg
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 dl sødmælk

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Mælken lunes, gæren opløses i mælken.
  2. Mel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej.
  3. Dejen deles i 20 lige store stykker.
  4. Formes som en bolle, hviler i 10 minutter tildækket.
  5. Bollerne trykkes flade, ca. 8 cm. i diameter.
  6. En tsk. marmelade lægges på.
  7. Dejstykkerne lukkes godt omkring marmeladen.
  8. Sættes til hævning et lunt sted tildækket, hæves til dobbelt størrelse. ca. 60 minutter.
  9. Koges i olie (180°C) ca. 4 minutter på hver side.
  10. Lad dem dryppe af på et fedtsugende papir.
  11. Vend berlinerne i sukker, mens de er lune.

Et godt tip: De klassiske berliner pfannkuchen er fyldt med hindbærmarmelade, men hvis der er andre varianter du bedre kan lide, kan du også sagtens bruge dem.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.