Berliner pfannkuchen med syltetøj

Berliner pfannkuchen er en klassiker, som mange er vilde med. Den sprøde overflade i kombination med den bløde bolle og syltetøjet er himmelsk!

Det er svært at modstå en skøn berliner med syltetøj. Det er et skønt bagværk til eftermiddagshyggen eller uventede gæster. Forkæl dig selv og dem omkring dig med lune og nybagte berlinere. Du kender dem måske fra bageren, men de skønne berlinere er slet ikke så svære at lave, selvom man ikke er professionel. Det er en lidt anden måde at bage på, da de bliver kogt i olie, hvilket giver et luftigt bagværk med et sprødt ydre.

Se opskrift
berliner

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. & 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Berliner pfannkuchen med syltetøj: 4 ud af 5 baseret på 26 anmeldelser

Opskrift

til 20 stk.

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
100 g smør
50 g gær
1 stk æg
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 dl sødmælk

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Mælken lunes, gæren opløses i mælken.
  2. Mel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej.
  3. Dejen deles i 20 lige store stykker.
  4. Formes som en bolle, hviler i 10 minutter tildækket.
  5. Bollerne trykkes flade, ca. 8 cm. i diameter.
  6. En tsk. marmelade lægges på.
  7. Dejstykkerne lukkes godt omkring marmeladen.
  8. Sættes til hævning et lunt sted tildækket, hæves til dobbelt størrelse. ca. 60 minutter.
  9. Koges i olie (180°C) ca. 4 minutter på hver side.
  10. Lad dem dryppe af på et fedtsugende papir.
  11. Vend berlinerne i sukker, mens de er lune.

Et godt tip: De klassiske berliner pfannkuchen er fyldt med hindbærmarmelade, men hvis der er andre varianter du bedre kan lide, kan du også sagtens bruge dem.