Berliner pfannkuchen med syltetøj

Berliner pfannkuchen er en klassiker, som mange er vilde med. Den sprøde overflade i kombination med den bløde bolle og syltetøjet er himmelsk!

Det er svært at modstå en skøn berliner med syltetøj. Det er et skønt bagværk til eftermiddagshyggen eller uventede gæster. Forkæl dig selv og dem omkring dig med lune og nybagte berlinere. Du kender dem måske fra bageren, men de skønne berlinere er slet ikke så svære at lave, selvom man ikke er professionel. Det er en lidt anden måde at bage på, da de bliver kogt i olie, hvilket giver et luftigt bagværk med et sprødt ydre.

Se opskrift
berliner

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. & 30 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Berliner pfannkuchen med syltetøj: 4 ud af 5 baseret på 82 anmeldelser

Opskrift

20 stk.

500 g Valsemøllen Kage Hvedemel
100 g smør
50 g gær
1 stk æg
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
2 dl sødmælk

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Mælken lunes, gæren opløses i mælken.
  2. Mel og de øvrige ingredienser æltes sammen til en ensartet dej.
  3. Dejen deles i 20 lige store stykker.
  4. Formes som en bolle, hviler i 10 minutter tildækket.
  5. Bollerne trykkes flade, ca. 8 cm. i diameter.
  6. En tsk. marmelade lægges på.
  7. Dejstykkerne lukkes godt omkring marmeladen.
  8. Sættes til hævning et lunt sted tildækket, hæves til dobbelt størrelse. ca. 60 minutter.
  9. Koges i olie (180°C) ca. 4 minutter på hver side.
  10. Lad dem dryppe af på et fedtsugende papir.
  11. Vend berlinerne i sukker, mens de er lune.

Et godt tip: De klassiske berliner pfannkuchen er fyldt med hindbærmarmelade, men hvis der er andre varianter du bedre kan lide, kan du også sagtens bruge dem.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.