Sådan gør du
Til 500 g mel skal du bruge 50 g lunkent vand (30°C) og 50 g Bageklar Surdej – dette giver 100 g aktiv, bageklar surdej. Bland lunkent vand og bageklar surdej sammen, og lad stå i 15 minutter, indtil surdejen er hævet til det dobbelte. Herefter er den klar til bagning.
Brug dine egne brødopskrifter og erstat gær med den færdige surdej. Træk den mængde vand fra opskriften, som du brugte til at aktivere surdejen. Følg din normale opskrift og bag som sædvanligt – nu med lækker surdejssmag.
Doseringsvejledning:
Valsemøllen Bageklar Surdej som erstatning for frisk gær
(ca. 1 g frisk gær ≈ 4 g aktiv bageklar surdej)
- 50 g aktiv bageklar surdej
(lavet af 25 g surdejspulver + 25 g vand ved 30 °C)
≈ 12–13 g frisk gær - 100 g aktiv bageklar surdej
(lavet af 50 g surdejspulver + 50 g vand ved 30 °C)
≈ 25 g frisk gær - 150 g aktiv bageklar surdej
(lavet af 75 g surdejspulver + 75 g vand ved 30 °C)
≈ 35 g frisk gær - 200 g aktiv bageklar surdej
(lavet af 100 g surdejspulver + 100 g vand ved 30 °C)
≈ 50 g frisk gær
Find sprøde, luftige og lækre opskrifter med Bageklar Surdej og andre bagehjælpemidler lige her.