Sådan gør du
Til en bagning af 500 g mel skal du bruge 50 g lunkent vand (30°C) og 50 g Bageklar Surdej, det giver 100 g aktiv surdej klar til bagning.
- Bland lunkent vand og bageklar surdej sammen i et glas, og lad stå i 15-30 minutter, indtil surdejen viser aktivitet og er hævet op.
- Surdejen er klar, når den viser aktivitet og bobler let, den må maksimalt hæve til dobbelt størrelse.
- Sæt en elastikrundt om glasset som målepind, så du nemt kan følge udviklingen.
Brug dine egne brødopskrifter, og erstat gær med den færdige aktive surdej. Træk den mængde vand fra opskriften, som du har brugt til at aktivere surdejen. Følg din normale opskrift og bag som sædvanligt – nu med lækker surdejssmag.
Doseringsvejledning:
Valsemøllen Bageklar Surdej kan bruges som erstatning for frisk gær
• 50 g aktiv surdej, klar til bagning
(lavet af 25 g surdejspulver + 25 g vand ved 30 °C)
≈ 12–13 g frisk gær
• 100 g aktiv surdej, klar til bagning
(lavet af 50 g surdejspulver + 50 g vand ved 30 °C)
≈ 25 g frisk gær
• 150 g aktiv surdej, klar til bagning
(lavet af 75 g surdejspulver + 75 g vand ved 30 °C)
≈ 35 g frisk gær
• 200 g aktiv surdej, klar til bagning
(lavet af 100 g surdejspulver + 100 g vand ved 30 °C)
≈ 50 g frisk gær
Find sprøde, luftige og lækre opskrifter med Bageklar Surdej og andre bagehjælpemidler lige her.
- Surdej gjort nemt
- Bageklar Surdej – proces
- Bageklar Surdej – proces
- Bageklar surdej proces
- bageklar surdej hævning
- Bageklar surdej – nu er du klar





