Æbleskiver

Der er noget helt særligt over opskrifter, der overleveres i familien. Denne æbleskiveopskrift stammer fra oldemor Jensens æbleskiver, og er testet i generationer.

Der er nu heller ikke noget, som en god hjemmelavet æbleskive, serveret med en god marmelade og lidt sukker. Måske du ikke har prøvet at bage dine egne æbleskiver før. Der er dog intet at frygte. Når først du får taget, er det let som en leg, og det bliver svært at gå tilbage til supermarkedets version.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

ca. 25 æbleskiver

2,5 dl mælk
25 g gær
250 g Valsemøllen hvedemel
1 spsk. sukker
1 tsk salt
2 æg
Ukrydret fedt eller palmin til stegning

Sådan gør du

  1. Kom mælk i en skål og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt, mel, sukker og salt og rør til dejen er jævn.
  3. Del æggeblommer og hvider og kom æggeblommerne i dejen. Gem hviderne.
  4. Rør dejen godt sammen og stil den til hævning i 1-1½ time.
  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem sammen med dejen.
  6. Tilsæt herefter ½ dl kogende vand t og rør forsigtigt rundt.
  7. Bag æbleskiverne på en æbleskivepande i fedt eller palmin.
  8. Steges i 1,5 minutter pr. side ved middelvarme.
  9. Server med marmelade og sukker.

Et godt tip: Hvis du vil udfordre dig selv lidt, eller lave nogle anerledes æbleskiver, kan du enten krydre dem med lidt kardemomme eller appelsinskal. Ellers kan vi også anbefale at putte lidt fyld i midten. Prøv med en klat Nutella eller dulce de leche eller måske et stykke mørk chokolade. Så kan du overraske dine gæster med en spændende midte.