Sådan gør du
- Kom mælk i en skål og rør gæren ud heri.
- Tilsæt, mel, sukker og salt og rør til dejen er jævn.
- Del æggeblommer og hvider og kom æggeblommerne i dejen. Gem hviderne.
- Rør dejen godt sammen og stil den til hævning i 1-1½ time.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem sammen med dejen.
- Tilsæt herefter ½ dl kogende vand t og rør forsigtigt rundt.
- Bag æbleskiverne på en æbleskivepande i fedt eller palmin.
- Steges i 1,5 minutter pr. side ved middelvarme.
- Server med marmelade og sukker.
Et godt tip: Hvis du vil udfordre dig selv lidt, eller lave nogle anerledes æbleskiver, kan du enten krydre dem med lidt kardemomme eller appelsinskal. Ellers kan vi også anbefale at putte lidt fyld i midten. Prøv med en klat Nutella eller dulce de leche eller måske et stykke mørk chokolade. Så kan du overraske dine gæster med en spændende midte.