Æbleskiver

Der er noget helt særligt over opskrifter, der overleveres i familien. Denne æbleskiveopskrift stammer fra oldemor Jensens æbleskiver, og er testet i generationer.

Der er nu heller ikke noget, som en god hjemmelavet æbleskive, serveret med en god marmelade og lidt sukker. Måske du ikke har prøvet at bage dine egne æbleskiver før. Der er dog intet at frygte. Når først du får taget, er det let som en leg, og det bliver svært at gå tilbage til supermarkedets version.

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1,5 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Æbleskiver: 3 ud af 5 baseret på 6 anmeldelser

Opskrift

ca. 25 æbleskiver

2,5 dl mælk
25 g gær
250 g Valsemøllen Økologisk Dansk Stenformalet Hvedemel
1 spsk. sukker
1 tsk salt
2 æg
Ukrydret fedt eller palmin til stegning

Sådan gør du

  1. Kom mælk i en skål og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt, mel, sukker og salt og rør til dejen er jævn.
  3. Del æggeblommer og hvider og kom æggeblommerne i dejen. Gem hviderne.
  4. Rør dejen godt sammen og stil den til hævning i 1-1½ time.
  5. Pisk æggehviderne stive og vend dem sammen med dejen.
  6. Tilsæt herefter ½ dl kogende vand t og rør forsigtigt rundt.
  7. Bag æbleskiverne på en æbleskivepande i fedt eller palmin.
  8. Steges i 1,5 minutter pr. side ved middelvarme.
  9. Server med marmelade og sukker.

Et godt tip: Hvis du vil udfordre dig selv lidt, eller lave nogle anerledes æbleskiver, kan du enten krydre dem med lidt kardemomme eller appelsinskal. Ellers kan vi også anbefale at putte lidt fyld i midten. Prøv med en klat Nutella eller dulce de leche eller måske et stykke mørk chokolade. Så kan du overraske dine gæster med en spændende midte.

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.