Æbleskiver med chokolade og æblekompot

Helt klassiske æbleskiver med en dejlig overraskelse i midten. Æbleskiver, æblekompot og mørk chokolade – det er tre ting, der passer ualmindeligt godt sammen, så hvorfor ikke bage hjemmebagte æbleskiver med chokolade og æblekompot i. Sæt julemusik på og nyd duften, der spreder sig i hjemmet, når du steger julens mange æbleskiver.

Opskriften er udviklet af Cathrine Brandt, der også har flere juleopskrifter liggende som f.eks. denne julestjerne. Se flere opskrifter fra Cathrine Brandt her.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

20-25 stk.

Æblekompot
200 g æbler – ca. 2 store æbler
100 g vand
½ vaniljestang
25 g rørsukker

Æbleskiver
150 g smør
3 æg
225 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
25 g rørsukker
3 g kardemommefrø, stødt
½ tsk. natron
4 g salt
300 g kærnemælk
Mørk chokolade

Sådan gør du

Æblekompot

  1. Skræl æblerne, og skær dem i små stykker.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pres dem sammen med lidt af rørsukkeret.
  3. Kom æbler, vand, vaniljesukker, rørsukker og den tomme vaniljestang i en gryde, og lad det simre i 10-15 minutter.

Æbleskiver

  1. Kom smørret i en gryde, og lad det lige netop smelte.
  2. Hæld det i en skål, og stil til side. Du behøver ikke at gøre gryden ren – den skal du bruge igen.
  3. Del æg i blommer og hvider.
  4. Rør hvedemel, rørsukker, kardemomme, natron og salt sammen.
  5. Kom kærnemælken i gryden, og lun det op til 40 grader.
  6. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i. Hæld det i melblandingen, og rør til dejen er homogen.
  7. Tilsæt smørret, og pisk det i til dejen er glat.
  8. Pisk æggehviderne stive i en skål, og vend dem forsigtigt i dejen.
  9. Varm en æbleskivepande op.
  10. Hæld dej i hvert hul. Kom 1 tsk. æblekompot og mørk chokolade i.
  11. Når de har sat skorpe, så drejes de en smule.
  12. Fortsæt med at vende æbleskiverne. Tilsæt en smule mere dej om nødvendigt.
  13. Hold æbleskiverne lune i ovnen ved 150 grader varmluft, mens du bager resten af æbleskiverne.

Et godt tip: Æbleskiverne kan selvfølgelig også laves uden æblekompot og chokolade. Du kan tilføje, marmelade, karamel eller små æblestykker i dine æbleskiver. Mulighederne er mange.

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.