Æbleskiver med chokolade og æblekompot

Helt klassiske æbleskiver med en dejlig overraskelse i midten. Æbleskiver, æblekompot og mørk chokolade – det er tre ting, der passer ualmindeligt godt sammen, så hvorfor ikke bage hjemmebagte æbleskiver med chokolade og æblekompot i. Sæt julemusik på og nyd duften, der spreder sig i hjemmet, når du steger julens mange æbleskiver.

Opskriften er udviklet af Cathrine Brandt, der også har flere juleopskrifter liggende som f.eks. denne julestjerne. Se flere opskrifter fra Cathrine Brandt her.

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Æbleskiver med chokolade og æblekompot: 4 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Opskrift

20-25 stk.

Æblekompot
200 g æbler – ca. 2 store æbler
100 g vand
½ vaniljestang
25 g rørsukker

Æbleskiver
150 g smør
3 æg
225 g Valsemøllen ØKO Dansk Stenformalet Hvedemel
25 g rørsukker
3 g kardemommefrø, stødt
½ tsk. natron
4 g salt
300 g kærnemælk
Mørk chokolade

Sådan gør du

Æblekompot

  1. Skræl æblerne, og skær dem i små stykker.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pres dem sammen med lidt af rørsukkeret.
  3. Kom æbler, vand, vaniljesukker, rørsukker og den tomme vaniljestang i en gryde, og lad det simre i 10-15 minutter.

Æbleskiver

  1. Kom smørret i en gryde, og lad det lige netop smelte.
  2. Hæld det i en skål, og stil til side. Du behøver ikke at gøre gryden ren – den skal du bruge igen.
  3. Del æg i blommer og hvider.
  4. Rør hvedemel, rørsukker, kardemomme, natron og salt sammen.
  5. Kom kærnemælken i gryden, og lun det op til 40 grader.
  6. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommerne i. Hæld det i melblandingen, og rør til dejen er homogen.
  7. Tilsæt smørret, og pisk det i til dejen er glat.
  8. Pisk æggehviderne stive i en skål, og vend dem forsigtigt i dejen.
  9. Varm en æbleskivepande op.
  10. Hæld dej i hvert hul. Kom 1 tsk. æblekompot og mørk chokolade i.
  11. Når de har sat skorpe, så drejes de en smule.
  12. Fortsæt med at vende æbleskiverne. Tilsæt en smule mere dej om nødvendigt.
  13. Hold æbleskiverne lune i ovnen ved 150 grader varmluft, mens du bager resten af æbleskiverne.

Et godt tip: Æbleskiverne kan selvfølgelig også laves uden æblekompot og chokolade. Du kan tilføje, marmelade, karamel eller små æblestykker i dine æbleskiver. Mulighederne er mange.