Æblekage med æblechips

Æblekage - hvad skal man ellers bruge de søde danske æbler til på en lun efteråsdag? Overrask familie og venner med denne smukke og smagfulde æblekage.

Denne lækre æblekage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der er lavet af dansk vinterhvede og har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel. Det gør dine kager ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du godt udskifte med en almindelig hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til Ca. 12 personer

100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
2 store æg
100 g rå marcipan
150 g Finax Kage Hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 æbler, revet med skræl

Æblechips:
1 æble

Pynt:
2 dl piskefløde
Rød skovsyrer

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og giv hvert æg lidt røre-tid.
  2. Riv marcipan og vend den i dejen.
  3. Sigt Kage Hvedemel og bagepulver og vend det i dejen.
  4. Riv æblerne med skræl og vend det i dejen.
  5. Hæld dejen op i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  6. Bag æblekagen i en forvarmet ovn ved 195°C  (175°C  varmluft) i ca. 35-40 minutter. Den skal være færdig bagt i midten, så tjek inden du tager den ud af ovnen.
  7. Lad kagen køle af i formen inden den frigøres ved hjælp af en lille kniv og placeres på et kagefad.

Æblechips 

  1. Skær tynde skriver af æblet, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 120 °C (100 °C  varmluft).
  3. Piske fløden til en sprøjtefast flødeskum og hæld den på en sprøjtepose med en rund glat tylle.
  4. Afsæt tre små perlerækker af flødeskum på den afkølede æblekage og pynt af med æblechips og skovsyrer.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.