Æblekage med æblechips

Æblekage - hvad skal man ellers bruge de søde danske æbler til på en lun efteråsdag? Overrask familie og venner med denne smukke og smagfulde æblekage.

Denne lækre æblekage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der er lavet af dansk vinterhvede og har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel. Det gør dine kager ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du godt udskifte med en almindelig hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til Ca. 12 personer

100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
2 store æg
100 g rå marcipan
150 g Finax Kage Hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 æbler, revet med skræl

Æblechips:
1 æble

Pynt:
2 dl piskefløde
Rød skovsyrer

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og giv hvert æg lidt røre-tid.
  2. Riv marcipan og vend den i dejen.
  3. Sigt Kage Hvedemel og bagepulver og vend det i dejen.
  4. Riv æblerne med skræl og vend det i dejen.
  5. Hæld dejen op i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  6. Bag æblekagen i en forvarmet ovn ved 195°C  (175°C  varmluft) i ca. 35-40 minutter. Den skal være færdig bagt i midten, så tjek inden du tager den ud af ovnen.
  7. Lad kagen køle af i formen inden den frigøres ved hjælp af en lille kniv og placeres på et kagefad.

Æblechips 

  1. Skær tynde skriver af æblet, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 120 °C (100 °C  varmluft).
  3. Piske fløden til en sprøjtefast flødeskum og hæld den på en sprøjtepose med en rund glat tylle.
  4. Afsæt tre små perlerækker af flødeskum på den afkølede æblekage og pynt af med æblechips og skovsyrer.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN REJSE OG TAG BAGEGLÆDEN MED

OVERRASK EN DU KENDER I UDLANDET MED DANSK BAGEGLÆDE – OG ET BESØG

Vores gode, velsmagende bagværk er noget af det, vi danskere savner allermest, når vi er i udlandet. Måske kender du også én, der savner smagen af dansk rugbrød og hjemmebagte boller?

Valsemøllen fejrer 120-år med dansk bageglæde, og i den anledning vil vi bringe bageglæden ud til dem, der savner den allermest – og du får lov til at komme med!

Skrive hvilken savnet ven, veninde eller familiemedlem, du gerne vil glæde med et besøg. Så kan det være, at du er den heldige vinder af en rejse derhen – naturligvis sammen med en kuffert fuld af dansk bageglæde fra Valsemøllen.

Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til prissammenligningstjenesten www.travelmarket.dk, hvor du finder Danmarks største udvalg af rejser.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 46. Præmien er et rejsegavekort på 6.000 kr. til Travelmarket.dk, som kan indløses af én person, og en kuffert fyldt med udvalgte bageprodukter fra Valsemøllen. Hverken Gavekortet eller indhold i kuffert kan ombyttes til kontanter.
Vi tilbyder naturligvis også at betale for klimakompensation (maks. svarende til 750 kr.) for din rejse via siden www.myclimate.org, som nævnt af Concito. Denne kompensation kan ej heller ombyttes til kontanter.