Æblekage med æblechips

Æblekage - hvad skal man ellers bruge de søde danske æbler til på en lun efterårsdag? Overrask familie og venner med denne smukke og smagfulde æblekage.

Denne lækre æblekage er bagt på Valsemøllen Kage Hvedemel der er lavet af dansk vinterhvede og har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel. Det gør dine kager ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Valsemøllen Kage Hvedemel, kan du godt udskifte med en almindelig hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t 40 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Æblekage med æblechips: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

Ca. 12 personer

100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
2 store æg
100 g rå marcipan
150 g Valsemøllen Kage Hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 æbler, revet med skræl

Æblechips:
1 æble

Pynt:
2 dl piskefløde
Rød skovsyrer

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

  1. Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og giv hvert æg lidt røre-tid.
  2. Riv marcipan og vend den i dejen.
  3. Sigt Kage Hvedemel og bagepulver og vend det i dejen.
  4. Riv æblerne med skræl og vend det i dejen.
  5. Hæld dejen op i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
  6. Bag æblekagen i en forvarmet ovn ved 195°C  (175°C  varmluft) i ca. 35-40 minutter. Den skal være færdig bagt i midten, så tjek inden du tager den ud af ovnen.
  7. Lad kagen køle af i formen inden den frigøres ved hjælp af en lille kniv og placeres på et kagefad.

Æblechips 

  1. Skær tynde skriver af æblet, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 120 °C (100 °C  varmluft).
  3. Piske fløden til en sprøjtefast flødeskum og hæld den på en sprøjtepose med en rund glat tylle.
  4. Afsæt tre små perlerækker af flødeskum på den afkølede æblekage og pynt af med æblechips og skovsyrer.

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.