Bageskolen

Bageskolen

Hvad er pizzasurdej?

Valsemøllen Pizzasurdej er en tørret surdej på hvede, der er startet op som en traditionel surdej, og herefter tørret ind og formalet. Den er udviklet efter italienske traditioner som en ’levito madre’, så du får en mild og aromatisk surdej, og ikke den stærke og syrlige surdej, som er mere udbredt i nordisk bagværk.

Hvad kan jeg bruge pizzasurdej til?

Du kan anvende Valsemøllen Pizzasurdej til alle slags pizzadeje – kort- og langtidshævede og til andet italiensk bagværk. Du kan bage alverdens italiensk bagværk som f.eks. foccaciabrød, som er perfekt til de fleste anledninger. Når du bruger pizzasurdej til dine pizza eller italienske brød så får dit bagværk den helt perfekte sprøde skorpe som vi kender på pizza og italiensk bagværk.

Bag napolitansk pizza med pizzasurdej

Sådan bruger du pizzasurdej

Tilsæt blot den tørrede pizzasurdej sammen med de tørre ingredienser i din opskrift.

Dosering:
2-3% af melmængden. Det svarer til 20-30 g pr. 1 kg mel (ca. 6-9 tsk.). Doseringen kommer an på, hvor kraftig surdejssmag du ønsker. Valsemøllen Pizzasurdej er inaktiv, derfor skal du også anvende gær.

Tip: 
Hvis du ønsker en mere markant surdejssmag, kan du blande pizzasurdej med lidt vand dagen før, du bager.

Valsemøllen Bagehjælpemidler

Med Valsemøllens serie af Bagehjælpemidler er det muligt at bage endnu bedre bagværk, som du kender det fra de professionelle – hjemme i dit eget køkken. Produkterne tager udgangspunkt i professionelle teknikker og giver dig en genvej til endnu lækrere hjemmebag, mens råvarerne er nøje udvalgt for at give dig den bedste bageoplevelse.

 

Se Valsemøllens Bagehjælpemidler her