Varm quinoa salat

Server varm quinoa salat til aftensmaden. En nem, hurtig og velsmagende middagsret fyldt med gode fibre og proteiner. Retten er lavet med Valsemøllen Økologiske Quinoa og Hanegals Fjerkræ Wienerpølser.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Hanegal. Hanegals produkter er 100 % økologiske og er fremstillet med respekt for naturen, og med fokus på, at dyrene har haft et godt liv med mulighed for naturlig udfoldelse. Læs mere om Hanegal her.

Se opskrift
Varm quinoa salat

Køkkentid
20 min.

Ventetid
25 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

4 personer

200 g Valsemøllen Økologisk Quinoa
1 løg, finthakket
240 g Hanegal Fjerkræ Wienerpølser, små stykker
200 g svampe, tynde skiver
2 peberfrugter (i tern)
150 g grønkål, finthakket
400 g hakkede tomater
1 tsk. chiliflager
1-2 tsk. tørret oregano
1 spsk. balsamicoeddike
½ tsk. sukker
Salt
125 g frisk mozzarella, tynde skiver
Evt. frisk basilikum (topping)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

 

  1. Kog quinoaen i en gryde med vand, olie og salt i ca. 20 minutter eller til al vandet er fordampet og kernerne blevet bløde.
  2. Sautér løgene på en pande til de er bløde og klare.
  3. Tilsæt pølser og svampe til panden, og lad det stege i cirka 6-7 minutter, til det er brunet godt af uden at brænde på.
  4. Tilsæt peberfrugt, og lad det stege med i et par minutter.
  5. Tilsæt tomatsauce, chiliflager og oregano og smag til med balsamicoeddike, sukker og salt.
  6. Vend quinoa og grønkål i, og lad saucen begynde at boble og kålen falde lidt sammen. Er der for lidt sauce, tilføjes blot lidt vand.
  7. Tilføj derefter skiver af mozzarella på toppen og lad det smelte.
  8. Top til sidst med frisk basilikum og servér.

Et godt tip: Har du brug for lidt ekstra ved siden af quinoa salaten, så få en masse inspiration og opskrifter på madbrød, her.