Rugknækbrød

Nem og lækker opskrift på rugknækbrød.

Rugknækbrød er en absolut fornøjelse for smagsløgene og en sund tilføjelse til enhver dag. Det kombinerer den fyldige smag og tekstur af rugmel med den knasende konsistens af sprøde kerner og frø.

Se mange flere opskrifter på knækbrød her. 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rugknækbrød: 4 ud af 5 baseret på 3 anmeldelser

Opskrift

24 stk.

5 dl Valsemøllen Groft rugmel
½ tsk. (2 g) hjortetakssalt
1 tsk. salt
½ dl olie
1¾ dl vand
1 spsk. honning
lidt havsalt til pynt

Sådan gør du

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt olie, vand og honning.
  3. Ælt dejen i ca. 5 min.
  4. Del dejen i 2 stykker.
  5. Form hvert stykke til en firkant.
  6. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse.
  7. Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
  8. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.
  9. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv, eller bag dejen hel og bræk knækbrødene ud efter bagning.
  10. Drys evt. med havsalt.
  11. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne.
  12. Køl knækbrødene af på en rist.
+

Vind en Casper Sobczyk Airfryer samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger 

til en samlet værdi af 3.000 kr.

Nu har du chancen for at hoppe med på trenden, og blive mester i at bage med Airfryer. Du kan nemlig vinde Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr.

Bag nemt med Airfryer

Selv i en travl hverdag er der intet som duften af hjemmebag, der hurtigt og nemt spreder sig i køkkenet. Med Valsemøllen bageblandinger kan du opleve magien ved at bage – med Airfryer. Uanset om det er til en spontan brunch, en hyggelig eftermiddag med børnene, eller bare fordi, er vores bageblandinger lige til at bage, når du har lyst.

Besøg vores Bageskole og få inspiration, opskrifter og en nem guide til at mestre Airfryer-bagning.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser

Der trækkes to vindere. Den første vinder af konkurrencen trækkes den 31. oktober 2024, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Den sidste vinder af konkurrencen trækkes 30. juni 2025. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W samt 1 års forbrug af Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 3.000 kr. ( Casper Sobczyk Airfryer, Digital Slim Airfryer 8 Liter – 1700W (899 kt.)  + Valsemøllen produkter (2100 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken airfryer eller Valsemøllen produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 17. juni 2024 til og med mandag d. 30. juni 2025.