Rabarbertærte med flødeostecreme

Rabarbertærte er en ægte sommerklassiker, og denne med udgave med råmarinerede rabarber og flødeostecreme kan du godt glæde dig til smagen af sommer!

Når haven bugner med rabarber kan man lige så godt bruge dem fornuftigt og lave en skøn rabarbertærte med flødeostecreme.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 døgn og 1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarbertærte med flødeostecreme: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 1 tærte

Råmarinerede rabarber
200 g rensede rabarber
200 g sukker

Tærtebund
180 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
50 g flormelis
125 g koldt smør
2-3 spsk. koldt vand

Flødeostecreme
200 g flødeost
200 g ymer
35 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. revet citronskal
2-3 tsk. citronsaft

Brugt i opskriften

Fremgangsmåde

Råmarinerede rabarber

  1. Skær rabarberne i helt tynde skiver og vend dem med sukker.
  2. Lad rabarberne trække på køl i et døgn mens der røres i dem et par gange undervejs. Sukkeret vil trække vandet ud af rabarberne og danne en sirupslage.

Tærtebund

  1. Bland kagemel og flormelis.
  2. Fin-del smørret heri – gerne ved hjælp af en foodprocessor.
  3. Saml dejen med lidt vand, pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
  4. Tænd ovnen på 180°C (varmluft 170°C).
  5. Rul dejen ud, flyt den over i en tærteform Ø24 cm, skær kanterne til og prik bunden med gaffel.
  6. Læg et stykke bagepapir henover og fordel tørrede bønner herpå – det vil forhindre kanterne i at glide ned under bagningen.
  7. Bag tærtebunden i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med bønnerne fjernes og bunden bages yderligere 10 minutter.
  8. Lad tærtebunden køle helt.

Flødeostecreme

  1. Pisk flødeost, ymer, flormelis og vaniljesukker. Smag til med revet citronskal og citronsaft.
  2. Hæld fyldet i den helt afkølede tærtebund og lad det sætte sig et par timer på køl.
  3. Fordel de råmarinerede rabarber ovenpå tærten lige før servering.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.