Rabarbertærte med flødeostecreme

Rabarbertærte er en ægte sommerklassiker, og denne med udgave med råmarinerede rabarber og flødeostecreme kan du godt glæde dig til smagen af sommer!

Når haven bugner med rabarber kan man lige så godt bruge dem fornuftigt og lave en skøn rabarbertærte med flødeostecreme. En nem og lækker måde at få brugt rabarberne på, og en lidt anderledes tærte der smager skønt!

Se opskrift
rabarbertærte

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 døgn og 1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarbertærte med flødeostecreme: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 tærte

Råmarinerede rabarber
200 g rensede rabarber
200 g sukker

Tærtebund
180 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
50 g flormelis
125 g koldt smør
2-3 spsk. koldt vand

Flødeostecreme
200 g flødeost
200 g ymer
35 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. revet citronskal
2-3 tsk. citronsaft

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Råmarinerede rabarber

  1. Skær rabarberne i helt tynde skiver og vend dem med sukker.
  2. Lad rabarberne trække på køl i et døgn og rør i dem et par gange undervejs. Sukkeret vil trække vandet ud af rabarberne og danne en sirupslage.

Tærtebund

  1. Bland kagemel og flormelis.
  2. Findel smørret heri – gerne ved hjælp af en foodprocessor.
  3. Saml dejen med lidt vand, pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
  4. Tænd ovnen på 180°C (varmluft 170°C).
  5. Rul dejen ud, flyt den over i en tærteform Ø24 cm, skær kanterne til og prik bunden med gaffel.
  6. Læg et stykke bagepapir henover og fordel tørrede bønner herpå – det vil forhindre kanterne i at glide ned under bagningen.
  7. Bag tærtebunden i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med bønnerne fjernes og bunden bages yderligere 10 minutter.
  8. Lad tærtebunden køle helt.

Flødeostecreme

  1. Pisk flødeost, ymer, flormelis og vaniljesukker. Smag til med revet citronskal og citronsaft.
  2. Hæld fyldet i den helt afkølede tærtebund og lad det sætte sig et par timer på køl.
  3. Fordel de råmarinerede rabarber ovenpå tærten lige før servering.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.