Rabarbertærte med flødeostecreme

Rabarbertærte er en ægte sommerklassiker, og denne med udgave med råmarinerede rabarber og flødeostecreme kan du godt glæde dig til smagen af sommer!

Når haven bugner med rabarber kan man lige så godt bruge dem fornuftigt og lave en skøn rabarbertærte med flødeostecreme. En nem og lækker måde at få brugt rabarberne på, og en lidt anderledes tærte der smager skønt!

Se opskrift
rabarbertærte

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 døgn og 1 t.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rabarbertærte med flødeostecreme: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Opskrift

1 tærte

Råmarinerede rabarber
200 g rensede rabarber
200 g sukker

Tærtebund
180 g Valsemøllen Dansk Kage Hvedemel
50 g flormelis
125 g koldt smør
2-3 spsk. koldt vand

Flødeostecreme
200 g flødeost
200 g ymer
35 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. revet citronskal
2-3 tsk. citronsaft

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Råmarinerede rabarber

  1. Skær rabarberne i helt tynde skiver og vend dem med sukker.
  2. Lad rabarberne trække på køl i et døgn og rør i dem et par gange undervejs. Sukkeret vil trække vandet ud af rabarberne og danne en sirupslage.

Tærtebund

  1. Bland kagemel og flormelis.
  2. Findel smørret heri – gerne ved hjælp af en foodprocessor.
  3. Saml dejen med lidt vand, pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
  4. Tænd ovnen på 180°C (varmluft 170°C).
  5. Rul dejen ud, flyt den over i en tærteform Ø24 cm, skær kanterne til og prik bunden med gaffel.
  6. Læg et stykke bagepapir henover og fordel tørrede bønner herpå – det vil forhindre kanterne i at glide ned under bagningen.
  7. Bag tærtebunden i 30 minutter, hvorefter bagepapiret med bønnerne fjernes og bunden bages yderligere 10 minutter.
  8. Lad tærtebunden køle helt.

Flødeostecreme

  1. Pisk flødeost, ymer, flormelis og vaniljesukker. Smag til med revet citronskal og citronsaft.
  2. Hæld fyldet i den helt afkølede tærtebund og lad det sætte sig et par timer på køl.
  3. Fordel de råmarinerede rabarber ovenpå tærten lige før servering.

Udviklet i samarbejde med Anja Suldrup – kandidat i Fødevareinnovation & Sundhed.

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.