Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt olivenolie, sirup, salt og 500 g hvedemel under omrøring.
- Kom det resterende hvedemel i lidt efter lidt, til dejen begynder at samle sig – det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Brug hellere for lidt end for meget, så du ikke ender med et tørt resultat.
- Ælt dejen grundigt og længe på røremaskinen i 8-10 minutter ved medium hastighed. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
- Drys mel på bordet, og rul dejen ud i en firkant på ca. 60 × 40 cm. Smør med pesto, og fordel brudstykker af mozzarella. Rul dejen sammen på den lange led.
- Smør et fad med olivenolie.
- Skær pestosneglene med ca. 3 centimeters afstand, til du har 12 snegle eller mere, hvis du ønsker dem mindre. Kom dem i fadet, og lad dem efterhæve 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200ºC, varmluft.
- Pensl sneglene med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15-20 minutter.
Et godt tip: Prøv også opskriften med hjemmelavet rød pesto lavet med solsikkekerner. Find opskriften her.