Makronsnitter med havtorn og blommer

Makronsnitter - Vil du imponere familien, dine gæster eller kollegaer? Så skal du give dig i kast med Ditte Julie Jensens super lækre makronsnitter med havtorn og blommer.

Disse makronsnitter kombinere makron, havtorn og blommer, hvilket giver en sød og syrlig himmelsk mundfuld. Ditte Julie Jensen har endnu engang tryllet i køkkenet og udviklet denne opskrift, på kage hvedemel.

Se opskrift

Køkkentid
1 t og 30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Ingredienser

Opskrift til 12-15 stk

Havtornskompot 
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
200 g havtorn

Bunden
125 g flormelis
225 g Valsemøllen, Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Fyld
2 modne blommer

Makronmasse
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Pynt
50 g god mælkechokolade
spiselige blomster (kan undlades)
frysetørrede havtorn (kan undlades)

Brugt i opskriften

Havtornskompot

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
  2. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker og havtorn op i en gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre i 10-15 min. Det skal være kogt helt ind til en lille sirup.
  3. Fisk vaniljestangen op og lad kompotten køle af.

 

Bunden

  1. Smuldr flormelis, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør sammen.
  2. Samle dejen med æggeblommerne.
  3. Beklæd en bradepandeform (ca. 15 cm x 30 cm) med bagepapir, og pres dejen ud i formen.
  4. Bag den i en forvarmet ovn på 175°C varmluft i ca. 12 min.

Fyld

  1. Skær blommerne ud i tynde skiver, og placer dem ovenpå bunden.
  2. Hæld forsigtigt havtornskompotten ud over blommerne og fordel massen godt på hele bunden.

Makronmasse

  1. Ælt det hele sammen, vær omhyggeligt, inden tilsætningen af marcipanklumper.
  2. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen udover fyldet.
  3. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu på 200 grader varmluft i ca. 20-25 min.
  4. Befri makronkagen fra formen og skær 12-15 ens makronsnitter.

Pynt

  1. Smelt chokoladen og dekorer makronsnitterne med chokolade blomsterblade og frysetørrede havtorn.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

VIND EN KITCHENAID OG ØKOLOGISK BAGEGLÆDE

VÆR MED TIL AT FEJRE Ø-MÆRKET MED GODT ØKOLOGISK BAGVÆRK  – DELTAG LIGE HER

Godt ØKO bagværk starter med Valsemøllen. For hos os går vi aldrig på kompromis med hverken smag eller bageglæde. Heller ikke når det kommer til økologi. I år fejrer vi det danske Ø-mærkes 30-års fødselsdag med endnu flere økologiske produkter fra Valsemøllen.

Vores sortiment spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, frø, kerner, havregryn, hummus og pesto.

Find inspiration til mere økologisk bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og økologi.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Præmien er en KitchenAid Artisan køkkenmaskine, 4,8 liter og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100  kr.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge en vinder. Vinderen får direkte besked i uge 20. Præmien er en KitchenAid røremaskine og 30 Valsemøllen ØKO produkter til en samlet værdi af 6.100 kr. Hverken KitchenAid eller produkter kan ombyttes til kontanter.
Konkurrencen kører fra mandag den 23.marts til og med søndag den 10 maj.