Makronsnitter med havtorn og blommer

Vil du imponere familien, dine gæster eller kollegaer? Så skal du give dig i kast med Ditte Julie Jensens super lækre makronsnitter med havtorn og blommer.

Disse makronsnitter kombinere makron, havtorn og blommer, hvilket giver en sød og syrlig himmelsk mundfuld. Ditte Julie Jensen har endnu engang tryllet i køkkenet og udviklet denne opskrift, på Kage Hvedemel.

Se opskrift
makronsnitter

Køkkentid
1 t og 30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12-15 stk

Havtornskompot 
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
200 g havtorn

Bunden
125 g flormelis
225 g Valsemøllen, Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Fyld
2 modne blommer

Makronmasse
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Pynt
50 g god mælkechokolade
spiselige blomster (kan undlades)
frysetørrede havtorn (kan undlades)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Havtornskompot

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
  2. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker og havtorn op i en gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre i 10-15 min. Det skal være kogt helt ind til en lille sirup.
  3. Fisk vaniljestangen op og lad kompotten køle af.

Bunden

  1. Smuldr flormelis, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør sammen.
  2. Samle dejen med æggeblommerne.
  3. Beklæd en bradepandeform (ca. 15 cm x 30 cm) med bagepapir, og pres dejen ud i formen.
  4. Bag den i en forvarmet ovn på 175°C varmluft i ca. 12 min.

Fyld

  1. Skær blommerne ud i tynde skiver, og placer dem ovenpå bunden.
  2. Hæld forsigtigt havtornskompotten ud over blommerne og fordel massen godt på hele bunden.

makronsnitter

Makronmasse

  1. Ælt det hele sammen, vær omhyggeligt, inden tilsætningen af marcipanklumper.
  2. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen udover fyldet.
  3. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu på 200 grader varmluft i ca. 20-25 min.
  4. Befri makronkagen fra formen og skær 12-15 ens makronsnitter.

Pynt

  1. Smelt chokoladen og dekorer makronsnitterne med chokolade blomsterblade og frysetørrede havtorn.

makronsnittermakronsnitter

 

+

Vind en Ankarsrum Køkkenmaskine + alle vores dansk mel produkter

til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter)

Vær med til at dyrke håndværket og det gode bagværk. Nu har du nemlig chancen for at vinde en køkkenmaskine fra Ankarsrum, som bliver et uundværligt redskab i dit køkken, når du skal bage og kreere lækre brød og kager. Plus at du vinder hele serien af Valsemøllen dansk mel produkter.

Dansk mel

Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til bageblandinger, klid og kerner. Hvis du bliver den heldige vinder, forkæler vi dig med alle vores dansk mel produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers, hvor vi. ca. én gang om måneden forkæler dig med et nyhedsbrev fyldt med masser af velsmag og inspiration direkte i din mailboks.

Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi har samlet alt det bedste indenfor brød, boller og kager med dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 1. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 1 vinder. Præmien er en Ankarsrum Køkkenmaskine og Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 5.195 kr. (4.695 kr. Ankarsrum + 500 kr. i produkter). Hverken køkkenmaskine eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra mandag den 19. juli 2021 til og med torsdag den 30. september 2021.