Makronsnitter med havtorn og blommer

Vil du imponere familien, dine gæster eller kollegaer? Så skal du give dig i kast med Ditte Julie Jensens super lækre makronsnitter med havtorn og blommer.

Disse makronsnitter kombinere makron, havtorn og blommer, hvilket giver en sød og syrlig himmelsk mundfuld. Ditte Julie Jensen har endnu engang tryllet i køkkenet og udviklet denne opskrift, på Kage Hvedemel.

Se opskrift
makronsnitter

Køkkentid
1 t og 30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12-15 stk

Havtornskompot 
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
200 g havtorn

Bunden
125 g flormelis
225 g Valsemøllen, Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Fyld
2 modne blommer

Makronmasse
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Pynt
50 g god mælkechokolade
spiselige blomster (kan undlades)
frysetørrede havtorn (kan undlades)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Havtornskompot

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
  2. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker og havtorn op i en gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre i 10-15 min. Det skal være kogt helt ind til en lille sirup.
  3. Fisk vaniljestangen op og lad kompotten køle af.

Bunden

  1. Smuldr flormelis, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør sammen.
  2. Samle dejen med æggeblommerne.
  3. Beklæd en bradepandeform (ca. 15 cm x 30 cm) med bagepapir, og pres dejen ud i formen.
  4. Bag den i en forvarmet ovn på 175°C varmluft i ca. 12 min.

Fyld

  1. Skær blommerne ud i tynde skiver, og placer dem ovenpå bunden.
  2. Hæld forsigtigt havtornskompotten ud over blommerne og fordel massen godt på hele bunden.

makronsnitter

Makronmasse

  1. Ælt det hele sammen, vær omhyggeligt, inden tilsætningen af marcipanklumper.
  2. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen udover fyldet.
  3. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu på 200 grader varmluft i ca. 20-25 min.
  4. Befri makronkagen fra formen og skær 12-15 ens makronsnitter.

Pynt

  1. Smelt chokoladen og dekorer makronsnitterne med chokolade blomsterblade og frysetørrede havtorn.

makronsnittermakronsnitter

 

+

LØS REBUSSEN OG VIND

ET BON-FIRE BÅLSTED
+ LÆKRE VALSEMØLLEN BAGEBLANDINGER

Til en samlet værdi af 4.289 kr.

Ferietid er hyggetid. I sommerhuset, på campingpladsen eller hjemme i haven. Hos Valsemøllen elsker vi at bage, og vores bageblandinger er lige til at bage, når og hvor du har lyst. Vi har blandet de bedste råvarer, så du kan bruge ferien på at være sammen med – og forkæle – dem du holder af. Om du er til snobrød, mælkesnittekage eller hvidløgsbrød på grill, så kan du finde masser af opskrifter og inspiration til lækkert sommerbagværk lige her.

Løs rebussen og deltag i konkurrencen om et Bon-Fire bålsted og Valsemøllens bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. Du deltager ved at udfylde formularen her på siden. Vi udtrækker to vindere torsdag d. 11.august, som kontaktes direkte via mail eller telefon.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du samtidig en del af vores bageunivers, hvor vi månedligt sender et nyhedsbrev ud fyldt med masser af inspiration, nye opskrifter og gode bagetips via mail.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 11.august, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Der trækkes 2 vinder. Præmien er et Bon-Fire bålsted indeholdende Bon-fire Basissæt + Halv BBQ pande + 6 liters gryde + Bålfad i stål og Valsemøllen bageblandinger til en samlet værdi af 4.289 kr. (3.466 kr. Bon-Fire bålsted+ 500 kr. i produkter). Hverken bålstedet eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 16. maj 2022 til og med torsdag d. 11.august 2022.