Makronsnitter med havtorn og blommer

Vil du imponere familien, dine gæster eller kollegaer? Så skal du give dig i kast med Ditte Julie Jensens super lækre makronsnitter med havtorn og blommer.

Disse makronsnitter kombinere makron, havtorn og blommer, hvilket giver en sød og syrlig himmelsk mundfuld. Ditte Julie Jensen har endnu engang tryllet i køkkenet og udviklet denne opskrift, på Kage Hvedemel.

Se opskrift
makronsnitter

Køkkentid
1 t og 30 min.

Ventetid
1 time


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

12-15 stk

Havtornskompot 
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
200 g havtorn

Bunden
125 g flormelis
225 g Valsemøllen, Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
125 g smør, blødt
3 æggeblommer

Fyld
2 modne blommer

Makronmasse
250 g flormelis
150 g ren rå marcipan
90 g æggehvider

Pynt
50 g god mælkechokolade
spiselige blomster (kan undlades)
frysetørrede havtorn (kan undlades)

Brugt i opskriften

Sådan gør du

Havtornskompot

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret.
  2. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker og havtorn op i en gryde. Bring det i kog og lad det herefter simre i 10-15 min. Det skal være kogt helt ind til en lille sirup.
  3. Fisk vaniljestangen op og lad kompotten køle af.

Bunden

  1. Smuldr flormelis, mel, bagepulver, vaniljesukker og smør sammen.
  2. Samle dejen med æggeblommerne.
  3. Beklæd en bradepandeform (ca. 15 cm x 30 cm) med bagepapir, og pres dejen ud i formen.
  4. Bag den i en forvarmet ovn på 175°C varmluft i ca. 12 min.

Fyld

  1. Skær blommerne ud i tynde skiver, og placer dem ovenpå bunden.
  2. Hæld forsigtigt havtornskompotten ud over blommerne og fordel massen godt på hele bunden.

makronsnitter

Makronmasse

  1. Ælt det hele sammen, vær omhyggeligt, inden tilsætningen af marcipanklumper.
  2. Hæld/smør meget forsigtigt makronmassen udover fyldet.
  3. Sæt kagen tilbage i ovnen, men nu på 200 grader varmluft i ca. 20-25 min.
  4. Befri makronkagen fra formen og skær 12-15 ens makronsnitter.

Pynt

  1. Smelt chokoladen og dekorer makronsnitterne med chokolade blomsterblade og frysetørrede havtorn.

makronsnittermakronsnitter

 

+

Vind en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken + et års forbrug af Valsemøllen Tosca Farina pizzaserien

til en samlet værdi af over 21.000 kr.

Nu har du chancen for at vinde det ultimative pizzaudstyr, så du kan bage pizzaer som de professionelle – der smager af Italien. I samarbejde med Pizzafredag.dk har vi sørget for, at du kan vinde en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr.

 Ingredienser og udstyr til ægte pizzaentusiaster

Tosca Farina er en ny melserie dedikeret til ægte pizzaentusiaster og alle, der elsker at udtrykke deres kreativitet inden for det italienske køkken med fokus på den gode smag og det gode håndværk. Serien er udviklet til autentisk, italiensk pizzabagning inspireret af italienske traditioner og med fokus på kompromisløs kvalitet. Gå på opdagelse i et inspirerende pizzaunivers med opskrifter og how-to videoer her.

Pizzafredag.dk forsyner danske pizzafans med de bedste ingredienser og professionelt pizzagrej og er i dag en af landets største specialbutikker med fokus på alt til pizzaentusiaster.

Dit navn(Påkrævet)
Hvilken type pizza bages med den nye Tosca Farina melblanding?(Påkrævet)
(Påkrævet)

Konkurrencebetingelser

Vinderen af konkurrencen trækkes den 31. juli 2023, og får direkte besked pr. mail eller telefon. Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge videren. Præmien er en Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn, Et ByLogstrup P1 udekøkken og 1 års forbrug af Tosca Farina pizzaserie til en samlet værdi af over 21.000 kr. ( Fontana Forni Maestro 60 Pizzaovn (11.999 kt.) + ByLogstrup P1 udekøkken (7.995 kr.) + Tosca Farina produkter (1.600 kr. fordelt over fire forsendelser)). Hverken pizzaovn, udekøkken eller Tosca Farina produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt Valsemøllens nyhedsbrev. Konkurrencen kører fra mandag d. 1. maj 2023 til og med mandag d. 31. juli 2023.