Julemuffins med kanel og æble

Lækre julemuffins med kanel og æble. En en kage som gør sig godt til en julekomsammen med juleklip, glögg, konfektlavning.

Se opskrift
julemuffins

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julemuffins med kanel og æble: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Ingredienser

Opskrift til 10 muffins
  • 75 g blødt smør
  • 60 g rørsukker
  • 60 g brun farin
  • 170 g Valsemøllen hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 3 æg
  • 300 g groft revet æbler

Fremgangsmåde

  1. Pisk sukker, vaniljesukker og smør i en skål og pisk det sammen til det er luftigt, pisk til sidst æg i.
  2. Bland  mel, kanel, salt og bagepulver sammen i en anden skål.
  3. Rør de to blandinger sammen med revet æble
  4. Kom dejen i en fast muffinform beklædt med papirsforme.
  5. Bag kagerne ved 180°C i ca. 20 minutter. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 20 minutter.
  6. Pynt de afkølede muffins med en frosting eller glasur.