Julemuffins med kanel og æble

Lækre julemuffins med kanel og æble. Jul og bagning hænger sammen, og du har sikkert haft gang i julebagningen siden november. Disse julemuffins har de gode julesmage, som gør sig godt til en julekomsammen med juleklip, glögg og konfektlavning.

Trænger du til noget andet end klejner og vaniljekranse er vores julemuffins et godt bud. Selvom vi har kaldt dem jule muffins, kan de sagtens spises året rund. De svampede muffins er lette at bage, hvis der kommet gæster forbi. Du kan pynte dem med lige det du kan lide – om det skal være klassisk glasur eller en frosting med andre julede smage, er op til dig.

Se opskrift
julemuffins

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julemuffins med kanel og æble: 3 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

10 muffins

75 g blødt smør

60 g rørsukker

60 g brun farin

170 g Valsemøllen hvedemel

2 tsk vaniljesukker

3 tsk stødt kanel

1 knivspids salt

1,5 tsk bagepulver

3 æg

300 g groft revet æbler

Brugt i opskriften

Sådan gør du

  1. Pisk sukker, vaniljesukker og smør i en skål og pisk det sammen til det er luftigt, pisk til sidst æg i.
  2. Bland  mel, kanel, salt og bagepulver sammen i en anden skål.
  3. Rør de to blandinger sammen med revet æble
  4. Kom dejen i en fast muffinform beklædt med papirsforme.
  5. Bag kagerne ved 180°C i ca. 20 minutter. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 20 minutter.
  6. Pynt de afkølede muffins med en frosting eller glasur.

Et godt tip: Bag en stor portion af disse julemuffins. Så er der altid en god julekage, hvis der skulle komme uventede gæster på besøg. Pynt kun de muffins der skal spises med det samme. Så er de nemmere at gemme og fryse.

+

VIND ET BAGEKURUS MED BAGERLANDSHOLDET OG VALSEMØLLEN + ET ÅRS FORBRUG AF DANSK MEL

Nu har du chancen for at lære af de bedste! Vind en plads på bagekursus med chefbager Asger Hansen fra Bagerlandsholdet og Valsemøllens egen udviklingsbager Erik Olsen. Her sætter vi fokus på godt brød bagt med surdej, og du lærer om æltning, (kold)hævning og afbagning – og får din egen surdej med hjem. Plus at du vinder 1 års forbrug af dansk mel. Det hele til en samlet værdi af 2.500 kr.

Ét års forbrug af dansk mel
Vores sortiment af dansk mel spænder bredt, fra specialmel til brødblandinger, klid og kerner. Hvis du er én af de otte heldige vindere, forkæler vi dig med et års forbrug af dansk mel, som vi sender til dig af fire omgange fordelt over et år.

Bagekursus

Praktisk information
Dato: Søndag d. 8. november kl. 10.00-15.00
Sted: Valsemøllen Køge, Sandvadsvej 14, 4600 Køge

Vi tager naturligvis de nødvendige forholdsregner ift. Covid-19 situationen og forholder os til myndighedernes anbefalinger. Af samme grund har vi valgt at begrænse bagekurset til kun 8 deltagere.

Hvad lærer du på kurset?
– Hvad er en surdej? Principperne, proces (opstart, fodring osv.)
– Tid som en vigtigfaktor for godt bagværk
– Æltning/foldning
– Shaping og hævning
– Afbagning

Hvad får du?
– Smagsprøver med hjem på alt det brød vi bager
– Kaffe/te og drikkevarer dagen igennem
– Tapasanretning – med alt det gode bagværk naturligvis
– Surdej med hjem
– Et bagekit med forklæde, dejdeler og lækre danske produkter.

Når du deltager i konkurrencen, bliver du også en del af vores bageunivers med masser af velsmag og inspiration – til alle os der elsker at bage.

Godt bagværk starter med DANSK MEL fra Valsemøllen. Find inspiration til lækkert bagværk her, hvor vi samlet alt det bedste indenfor brød, kager og dansk mel.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Konkurrencebetingelser
Valsemøllen forholder sig ultimativt retten til at udvælge vinderne. Vinderne trækkes den 26. oktober, og får direkte besked pr. mail. Der trækkes 10 vindere. Præmien er et bagekursus og et års forbrug af Valsemøllen Dansk Mel-produkter til en samlet værdi af 2500 kr. (1.500 kr. for kurset + 1.000 kr. i produkter). Hverken bagekursus eller produkter kan ombyttes til kontanter. Når du deltager i konkurrencen, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev.
Konkurrencen kører fra tirsdag den 1. september 2020 til og med søndag den 25. oktober 2020.