Julemuffins med kanel og æble

Lækre julemuffins med kanel og æble. Jul og bagning hænger sammen, og du har sikkert haft gang i julebagningen siden november. Disse julemuffins har de gode julesmage, som gør sig godt til en julekomsammen med juleklip, glögg og konfektlavning.

Trænger du til noget andet end klejner og vaniljekranse er vores julemuffins et godt bud. Selvom vi har kaldt dem jule muffins, kan de sagtens spises året rund. De svampede muffins er lette at bage, hvis der kommet gæster forbi. Du kan pynte dem med lige det du kan lide – om det skal være klassisk glasur eller en frosting med andre julede smage, er op til dig.

Se opskrift
julemuffins

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Julemuffins med kanel og æble: 3 ud af 5 baseret på 37 anmeldelser

Opskrift

10 muffins

75 g blødt smør
60 g rørsukker
60 g brun farin
170 g Valsemøllen hvedemel
2 tsk vaniljesukker
3 tsk stødt kanel
1 knivspids salt
1,5 tsk bagepulver
3 æg
300 g groftrevede æbler

Sådan gør du

  1. Pisk sukker, vaniljesukker og smør i en skål og pisk det sammen til det er luftigt, pisk til sidst æg i.
  2. Bland  mel, kanel, salt og bagepulver sammen i en anden skål.
  3. Rør de to blandinger sammen med revet æble
  4. Kom dejen i en fast muffinform beklædt med papirsforme.
  5. Bag kagerne ved 180°C i ca. 20 minutter. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 20 minutter.
  6. Pynt de afkølede muffins med en frosting eller glasur.

Et godt tip: Bag en stor portion af disse julemuffins. Så er der altid en god julekage, hvis der skulle komme uventede gæster på besøg. Pynt kun de muffins der skal spises med det samme. Så er de nemmere at gemme og fryse.