Grove knækbrød med lakrids

Se opskrift

Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

24 stk.
  • 2½ dl vand
  • 25 g gær
  • ½ dl olie
  • ½ spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. knust anis eller lakridspulver
  • 1 dl Valsemøllen Økologiske Hørfrø
  • 1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
  • 3 dl havregryn
  • 1½ dl Valsemøllen Speltmel
  • 2 dl Valsemøllen Hvedemel

SÅDAN GØR DU

  1. Bland gær og vand let sammen.
  2. Tilsæt olie og honning.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  4. Ælt dejen i ca. 10 min.
  5. Del dejen i 2 stykker.
  6. Form hvert stykke til en firkant.
  7. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse.
  8. Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
  9. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.
  10. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv.
  11. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne.
  12. Køl knækbrødene af på en rist.