Grove knækbrød med lakrids
Se ingredienser og vejledning i bredformat
Vurder denne opskrift
★★★★★
Opskrift
24 stk.
- 2½ dl vand
- 25 g gær
- ½ dl olie
- ½ spsk. honning
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. knust anis eller lakridspulver
- 1 dl Valsemøllen Økologiske Hørfrø
- 1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
- 3 dl havregryn
- 1½ dl Valsemøllen Speltmel
- 2 dl Valsemøllen Hvedemel
SÅDAN GØR DU
- Bland gær og vand let sammen.
- Tilsæt olie og honning.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen i ca. 10 min.
- Del dejen i 2 stykker.
- Form hvert stykke til en firkant.
- Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse.
- Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
- Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.
- Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv.
- Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne.
- Køl knækbrødene af på en rist.