Grove knækbrød med lakrids

Bag et lækkert knækbrød med lakrids. Knækbrød er en populær og sund snack, der er nem at lave derhjemme. Det er kendt for sin knasende konsistens og alsidighed, da det kan serveres med et væld af pålæg eller bare nydes alene.

Se mange flere opskrifter på knækbrød her. 

Se opskrift

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift



Opskrift

24 stk.

2½ dl vand
25 g gær
½ dl olie
½ spsk. honning
1 tsk. salt
1 tsk. knust anis eller lakridspulver
1 dl Valsemøllen Økologiske Hørfrø
1 dl Valsemøllen Økologiske Solsikkekerner
3 dl havregryn
1½ dl Valsemøllen Speltmel
2 dl Valsemøllen Dansk Hvedemel

Sådan gør du

  1. Bland gær og vand let sammen.
  2. Tilsæt olie og honning.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  4. Ælt dejen i ca. 10 min.
  5. Del dejen i 2 stykker.
  6. Form hvert stykke til en firkant.
  7. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 2 mm tykkelse.
  8. Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
  9. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.
  10. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv.
  11. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 20 minutter, eller til knækbrødene er gyldne.
  12. Køl knækbrødene af på en rist.