Brosten, en småkage der er gået i arv

Sprøde og bløde indeni – og smager lidt af jul.

Se opskrift

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Brosten, en småkage der er gået i arv: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Opskrift

ca. 75 stk.

½ kg honning
½ kg sukker
1 kg mel
2 tsk. Natron
2 tsk. Ingefær (kan udelades)
2 tsk. Nelliker
2 tsk. Kanel
3 æg

Sådan gør du

  1. Smelt honning og sukker ved svag varme og afkøl lidt.
  2. Sigt melet sammen med krydderierne og natron, rør i tillige med æggene, og ælt dejen.
  3. Udrul dejen i pølser, der skæres ud og tril i kugler, som trykkes lidt flade og bages ved jævn varme ved ca. 185°C i ca. 5-8 min..
  4. Dyp mens de endnu er varme i hvid eller farvet glasur.
  5. Disse kager kan gemmes meget længe og er bedst efter nogle dage.

Opskrift af Diana Øgendahl 
Diana har delt sin mors gamle opskrift på “Brosten”. En skøn opskrift på småkager som kan gemmes længe og tages frem til uventede gæster.