Sådan gør du
Dag 1:
- Kom alt vand i en skål, og herefter gær som opløses i vandet
- Kom nu 10% af melet i, mens du rører med hånden, tilføj salt og det sidste mel, som kommes i lidt efter lidt.
- Når dejen har samlet sig, lægges den ud på bordet, hvor den æltes godt med hænderne i ca. 4-7 min.
- Du kan se dejen er færdigæltet, når du trykker på den, og den “kommer op igen”.
- Man kan med fordel lade dejen ligge i 10 min., hvorefter man virker den op til en kugle.
- Lad dejen hvile i 24 timer ved stuetemperatur i lufttæt beholder.
Dag 2:
- Del dejen i 4 klumper af ca. 275 g.
- Stram op som kugler, ved at folde oversiden ind i bunden af dejen, og kom dem i en pizza hævekasse.
- Sæt dem på køl i ca. 24-48 timer.
Dag 3:
- Tag dejen ud af køl 3-4 timer før brug – så tempererer den og bliver nemmere at arbejde med.
Et godt tip: I stedet for at sætte hævekassen på køl på dag 2 i 24-48 timer, kan man hæve dejkuglerne ved stuetemperatur i 4-6 timer og de er herefter klar.